Outelágazás

The wait is over. It’s pre-season.

2018. augusztus 08. - Trollséne

Furcsán felemelő érzésként éljük meg, hogy július elején tulajdonképpen már az összes komoly igazolásunkat letudtuk és egy igazán fontos walesi kérdőjelet tekintve már csak az a kérdés kiket adunk el. Igazából ez sem olyan nehéz, mert az Ospina-Jenkinson-Perez-Campbell négyes szinte biztosra vehetően távoznak, rajtuk kívül az igazi kérdés, hogy a Martinez- Reine-Adelaide-Akpom hármas közül kit adunk el végleg és kit csak kölcsönbe. Bár én még esténként sokáig fogom telesírni a párnámat Wilshere és Cazorla elvesztésén, azt azért bátran ki lehet jelenteni a keret sokkal erősebb, mint egy éve vagy volt májusban.

tumblr_inline_pbunudepio1tm2muw_1280.jpg

Az igazolásokon nem akarok részletesen átmenni, hisz semmi meglepetés nem volt bennük, kis túlzással már a VB előtt félhivatalos volt az összes, de azért szánok rájuk egy-két mondatot.

Lichtsteiner-t jobban figyeltem a világbajnokság alatt és nagyon megtetszett, hogy amellett mennyire agresszív a játéka, verbálisan is látszik rajta a vezérszerep, bár az utóbbi években vettük pár keménytökű játékost, a svájcihoz hasonló típusból sajnos nagyon híján vagyunk még mindig. Nyílván az esetek többségében nem lesz pályán, max a kupasorozatokban, de már az is komoly segítség lehet, ha egy ilyen személyiség ott van az edzéseken, öltözőben és rendre teremti azon játékosokat, akik mát elnézést a kifejezésért, de buziskodnak a kicsit keményebb rendszer és követelmények miatt. Sokratis-ről semmi jót nem tudok elmondani, nekem ő egy olcsóbb és idősebb Mustafi. A belső védőállományunkat (eddig) nem sikerült megerősíteni, csak abban bízhatunk, hogy normális rendszerrel, minőségi középpályás védekezés mellett nem fognak kiütközni az egyéni képességbeli hiányosságok. A koronát azzal tehetnénk fel a nyári tevékenységünkre, ha Mustafit sikerülne upgradelni. Leno-ról már leírtam a véleményemet a kommentek között, remélem nem lesz igazam és nem egy Karius2.0 lesz belőle. Guendouzi-t életemben nem láttam játszani, ő úgy is a jövő zenéje, azt sem tartom kizártnak, hogy jövőre a legtöbb meccsét PL2-ben fogja játszani és majd csak alsóbb ligás ligakupa meccseken kap szerepet a felnőttek között. A végére hagytam Torreira-t, akiről meg azért nem akarok hosszan írni, mert csak ömlengeni tudnék, vele kapcsolatban totálisan elkapott a hype train. Legyen annyi elég, hogy ha csak egy játékos DNS-ébe írhatnám bele az IDDQD kódot, akkor az ő lenne.

tumblr_ok0nn6imax1v1z098o1_400.gif

Mikor megtudtad, hogy Torreira hivatalos.

 És akkor az előszezon látványosabb részéről.

Két dologra kell odafigyelnünk a következő szűk egy hónapban. Emery mire akarja használni a keretet és a játékosok hogyan reagálnak majd erre. Ha nem lenne új edző és a velejáró sok bizonytalanság, akkor is ott vannak a pozíciós párharcok, amiket megint érdemes lesz követni az öt felkészülési meccsen. Ki lesz a kezdő kapus, melyik belső védőpáros lesz a legerősebb, hogyan fog kinézni a középpálya, kik fogják alkotni és talán az egyik legérdekesebb, legfontosabb fog-e együtt játszani Aubameyang és Lacazette.

tumblr_inline_pbunzsxxhp1tm2muw_640.jpg

Elnézve a menetrendet én kimondottan örülök, hogy ez első bemelegítő meccsen kívül nem fogunk helyi pékek all-star csapatával játszani. Még ha VB miatt az ellenfélnél is hiányozni fognak a komoly nevek, akkor is százszor többet ér európai nagy csapatokkal megmérkőzni, mint bármelyik másik ázsiai alakulattal.

Július 14. Szombat 16.00 vs Boreham Wood (Meadow Park)

Két hete kezdték meg a felkészülés a srácok, így kezdésnek egy ötödik ligás ellenfél ellen láthatjuk először Emery-t az Arsenal kispadján. Ellenfelünk a Boreham Wood tavaly a bajnokság negyedik helyén végzett és a feljutásért vívott play-off-ban a döntőig menetelt. A Wembley-ben rendezett meccsen viszont a bajnokság második helyezettje a Tranmere Rovers győzedelmeskedett, annak ellenére, hogy az első percben már emberhátrányba kerültek.

Az ellenfélválasztás nem véletlen, hiszen a Boreham Wood pályáján a Meadow Park-ban játssza hazai meccsét az Arsenal utánpótlás és női csapata is. Az időpont viszont már annál érdekesebb, hisz a meccset pontosan a VB bronzmeccsével egy időben játsszák. Külön pikantériája, hogy az angol válogatott kikapott az elődöntőben, így vélhetően a helyi szurkolók részéről kevesebb figyelem fordul majd a mérkőzésünkre hisz a nemzeti válogatott ’66 után első világbajnoki érmüket szerezhetik meg.

A mérkőzést az www.arsenal.com weboldalon élőben lehet majd követni.

tumblr_inline_pbuo1sd6os1tm2muw_1280.jpg

Július 26. Csütörtök 13.35 vs Atlético Madrid (Singapore National Stadium)

Július 28. Szombat 13.35 vs Paris Saint-Germain (Singapore National Stadium)

Augusztus 1. Szerda 21.05 vs Chelsea (Aviva Stadium, Dublin)

Idén mi is részt veszünk a rendszeresen megrendezésre kerülő International Champions Cup felkészülési tornán. Régebben régiókra bontották a kiírást és külön-külön hirdettek győztest, most viszont a 18 meghívott csapat mérkőzései együtt számítanak bele a végső elbírálásba. A PL top6 csapata mellett a három spanyol nagyklub, négy olasz, Bayern és a Dortmund, a franciák részéről PSG és a Lyon valamint a Benfica szerepel a kiírásban. Mindenki összesen három meccset játszik. A mérkőzéseket Amerikában, Európában és Szingapúrban játsszák. Az utóbbi évekhez megszokottan mi ismét Ázsiában fogunk pályára lépni két meccs erejéig.

Az ICC-re készülő keretben már ott lehet a VB csoportkörében csapataikkal búcsúzó Elneny, Iwobi és Özil is. A hírek szerint a három játékos 23.-án fognak csatlakozni a többiekhez. A spanyol ellenfelünkön kívül két hozzánk hasonlóan új edzői stábbal rendelkező csapattal mérjük majd össze a tudásunkat. Érdekes lesz figyelni, melyik csapat hol tart az új filozófia elsajátításában (a londoni kékeknek az elmúlt pár órában nevezték ki az új edzőjüket).

Augusztus 4. Szombat 20.00 vs Sevilla Lazio (Friends Arena, Stockholm)

Végül egy héttel a bajnokság kezdete előtt Svédországba látogatunk, hogy az új edzőnk régi sikercsapatával mérkőzzünk meg. A találkozó megrendezése sokáig kérdéses volt, hisz a Sevilla spanyol szuperkupát játszik a Barcelona ellen és ez ott valamilyen hülye szokás miatt oda-visszavágó alapon zajlik. A spanyol szövetség végül egy meccsesre csökkentette a kiírást, így elhárult minden akadály. Egyébként előrébb meg nem csak miattunk nem lehetett hozni, hanem a Sevilla miatt sem, hisz ők előtte két nappal még EL selejtezőkörének visszavágóját játsszák a Neftçi Baku-Újpest párharc győztesével.

Változott a program a Sevilla helyett az olasz Lazio csapatával fog megmérkőzni Svédországban. Az olaszok is komoly erőt képviselnek, kis szerencsével BL főtáblások lehettek volna, de az utolsó fordulós ki-ki meccset nem nyerték meg az Inter ellen.

Nem találtam információt a spanyol csapat távollétének okára, de elég nehéz is, amikor az angol nyelvű honlapjukon olyan marhaságokat írnak, hogy a két felkészülési meccsüket az ICC torna keretein belül játsszák(spanyol cikkben erről szó sincs). 

A legutóbbi értesülések szerint ezen az utolsó felkészülési meccsen jó esély van rá, hogy az utolsó két új igazolásunk is bemutatkozzon Lichtsteiner és Torreira személyében.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása