Out Elágazás

NLD vol.1

2018. december 02. - Zero_L

Csak a győzelem elfogadható…

Bournemouth ellen ismét visszataláltunk a győzelmi ösvényre, de most is magunknak köszönhetjük, hogy nem volt ez egy viszonylag nyugisabb mérkőzés. Aki komolyabb elemzést szeretne a meccsről olvasni, annak ajánlom Peet szokásos összefoglalóját. Az én részemről megint a kapott gólunkat emelném ki, amit Cardiff elleni meccshez hasonlóan (emlékszünk Xhaka teljesen felesleges keresztpasszára a félidő utolsó másodperceiben?) odaajándékoztunk az ellenfélnek. A mostani esettel még az akkorit is sikerült felülmúlni, mert az egész csapat blokkolt le és rutintalanul mentek előre, mint a hülyék. A félidő hosszabbításának utolsó percében ennyire fejetlenül előremenni középcsapatok játékosai szoktak, érdemes megnézni a labdavesztés pillanatában Torreira volt a legtávolabb a saját kapujától. Mustafi a mérkőzés utolsó utáni percében a 16-os előtt bemutatott szabálytalanságáról már ki sem térek, csak annyit tudok remélni Koscielny visszatérésével kevesebbet fogjuk látni a pályán.

Másik számomra még mindig érthetetlen dolog, hogy ha már Aubameyang középen játszik, akkor miért nem használjuk ki a sebességét, nagyon keveset ugratjuk ki, indítjuk a védők mögé lőtt labdákkal. Oké, hogy ő egy befejező csatár csak sajnos a helyzetkihasználása nem éppen kimondottan az erőssége, szerencsére ezen a meccsen ez most nem ütött vissza.

Komoly aggodalomra adhat okot, hogy Torreirat elővigyázatosságból le kellett cserélni, mert úgy érezte a sérülést kockáztatja. A következő két bajnokin, a közvetlen riválisok ellen muszáj lesz a lehető legtöbbet játszatni, viszont utána elengedhetetlen, hogy akár több hétre is pihenőt kapjon az uruguayi bulldogunk.

Azért emeljük ki a pozitívumokat is. Emery már hétről-hétre bizonyítja mennyire eredményes és változatos gameplant tud kitalálni és attól sem riad vissza, ha komoly neveket ki kell hagyni emiatt. Ez már tényleg üdítő változás az utóbbi évekhez képest.

Eddig a top6 ellen kemény egy pontot tudtunk felmutatni, így a következő két rangadón kötelező a négy pont, de a BL spot elérése érdekében a hat ponttal tudnánk igazán előnybe kerülni. Sp*rs múlt héten mindenki elé tárta a tökéletes taktikát, hogyan kell a Sarri csapata ellen játszani és hogyan kell kikapcsolni Jorginhot, ezzel megölve a Chelsea játékát. Hét közben ráadásul „otthon” még az Intert is lenyomták, így megadták maguknak az esélyt, hogy továbbjussanak a BL csoportjukból. Szerencsére Emery korai erősebb kezdői kifizetődtek az Európa Ligában, így a héten szinte a teljes A csapat Londonban pihenhetett rá a hétvégi nagy rangadóra.

Pochettino a szezon során kevésszer szerepeltethette a legjobb kezdőjét. Eriksen, Dembélé, Vertonghen és Alli is kevesebb, mint 8 meccsen kezdett a bajnokságban. Egyedül Kane van csapágyasra hajtva, akinek bár vannak olyan hónapjai, mikor egyáltalán nem vagy csak egyszer talál be, de ennek ellenére már 7 gólnál jár és a góllövőlista élmezőnyében tanyázik. Sérülések, gyengébb játék ellenére iszonyatosan konzisztens őszön van túl hétvégi ellenfelünk. Bár nekik nincs 18 meccses veretlenségi szériájuk, a két első helyezettől elszenvedett vereség mellé csak egy árva Watford elleni blama csúszott be neki. A többi meccset mind megnyerték a bajnokságban, párszor kiszenvedett, mákos egy gólos előnnyel, máskor meg a múlt hetihez hasonlóan tökéletes játékot bemutatva semmisítették meg az ellenfelüket. Emlékezzünk csak vissza Jóskáéknak is mutatták a hármast az Old Traffordon…

Két jó edző, két jó formában lévő csapattal, egy hülye bíróval. ez a mérkőzés emlékezetesnek ígérkezik. A részünkről én a Liverpool elleni meccsképéhez hasonló produktumot várok el, kicsit jobb kapu előtti helyzetkihasználással. Arra, hogy Emerynek milyen taktikai válasza lesz a múlthéten látott dominanciára, már tippelni sem merek. Egy biztos, a félidőben tuti nem fogunk vezetni.

comments powered by Disqus