Outelágazás

Rémálom az Emiratesben

2018. október 31. - aballa

A bagoly fiai megakasztották győzelmi sorozatunkat, de nincs idő megállni szomorkodni (persze a pontvesztésért bűnbakot találni mindig van), mivel ma este már a nagy nevű Carabao Cup keretében lépünk pályára az Emiratesben. Aki Halloween estére horrort keresne magának, ne a mozikba menjen, hanem 20.45-re lőjön egy streamet, hisz a témareleváns szórakozást a szakma igazi nagyágyúja fogja garantálni...

arsebpool_1.jpg

Disclaimer: a borítókép ezúttal nem Trollséne spori, hanem az én készítményem, ezért olyan, amilyen.

Hezitáltam, hogy emlékezzek-e meg a King Power Stadium melletti szerencsétlenségről. Részvétet nyilvánítani magyar nyelven, egy érintettnek aligha nevezhető célközönség előtt némiképp üres és giccses gesztus. Mert mégis kinek? De aztán a balesetben elhunyt Leicester tulajdonos, Vichai Srivaddhanaprabha személyéről minél többet olvastam, annál inkább azt éreztem, hogy pár sort írni akarok róla. Magyarul talán a 24.hu-n megjelent cikket lehet leginkább érdemes elolvasni, de nyilván angolul sokkal több és mélyebb portrét írtak róla a napokban, ajánlom mindenkinek.  A tulajdonos személye az, akibe a legkevesebb beleszólása van egy szurkolónak, de mégis elfogott az érzés, hogy mennyivel jobb lenne nekünk is egy Srivaddhanaprabha, mint egy Kroenke (vagy épp egy Pérez, tehetjük hozzá a friss madridi híreket hallva némi kajánsággal). Anno a bukik 1:5000-re árazták be a Leicester bajnoki címének valószínűségét. Katasztrófák esélyeivel senki sem szeret számolni a biztosító cégeken kívül, de egy helikopter végzetes műszaki meghibásodására alighanem sokkal nagyobb lenne a szorzó. A leicesteri futballklub idáig is terjedelmes legendája a becsapódás előtt még manőverezéssel életeket mentő pilóta, valamint a lezuhant géphez elsőként odaszaladó Kasper Schmeichel képével egy újabb nagyon-nagyon valószínűtlen, de ezúttal nem csodálatos, hanem tragikus fejezettel lett hosszabb.

45005913_310575596210026_4583978170788610048_n.jpg

Kép: Reuben Dangoor

Áttérve ránk: szombaton a Crystal Palace ellen megszakadt a nyerő széria, bezzeg Papus még a stadionépítés ínséges idejében, 2007-ben is nyert zsinórban 12-t, MRI OUT!4! de különösebb aggodalomra semmi ok, egy héten belül a harmadik mérkőzésünket játszottuk, annál nagyobb gondunk meg ne legyen, hogy a cirka tíz hozható meccsenként egynél pontot szórunk.  Egyébként abszolút anti-xG Emeryball volt a pályán: értékelhetetlen első félidő, majd feltámadás a másodikban: már rögtön az elején Xhaka mutatott fuckot Peetnek pöckölte be a lasztit a tizenhatos sarkáról, majd nem sokkal később Aubameyang lövése ment át néhány milliméterrel a gólvonalon (éljen a modern technológia!). És igen, az utóbbiért járt volna az assist Lacazette-nek, bizony, hogy hozzáért kézzel, de amúgy meg talán szabálytalankodtak is vele szemben, inkább lépjünk is ezen tovább. A meccset végül mégsem sikerült megnyerni, amiben a szokottnál kevésbé domináns második játékrész, az eddig talán túlságosan is elkényeztető támadó alakzatunk ötlettelensége, esetleg Emery cseréi (miért Özilt?!) mellett azért szívem szerint leginkább mégis egy az egyben Mustafit hibáztatom. Összehozta az első tizit, majd a másodiknál csak egy félpályányi ideje volt rá, hogy egy taktikai falttal megakassza a kontrát (alacsony vérnyomásúaknak ajánlom infinite loopban). Xhakát már tényleg nem piszkálom, nyilván el kellett jönnie annak a pontnak, hogy visszaüssön, hogy nincs balbekkünk, no meg el kell ismerni, Zaha tényleg ügyesen csinálta, hogy rúgta volna fel akkor már Xhaka a nyomorultat úgy igazán istenesen, majd fogyasztotta volna el szép nagy szemű babbal és egy jó chinatival.

dqmygyzwwaesij8.jpg

Aki az ellenfél csapatában szeretne picit elmélyedni, három évaddal korábban a Britannián írtak róluk hosszabban. Azóta a helyzet talán sokat nem változott feléjük (bár a hazai szurkolói blog úgy látom, megszűnt, nem lesz hova mennünk a meccs után bannolásig fröcsögni ☹), még ha tettek is közben egy röpke kitérőt a negyedosztályban, ahonnan visszatérve jelenleg a League One sűrűjében, a 12. helyen állnak. Szóval bármennyire is csak a ligakupáról van szó, azért kínos lenne megégni az Emiratesben, és a jelenlegi építkezős fázisában én örülnék is neki, ha minél több kvázi tétmeccsünk van egy szezonban. Egyébként harmadosztályú ellenfél utoljára 2012-ben leckéztetett minket, akkor a döntőig menetelő Bradford lépett át rajtunk büntetőkkel (hogy aztán végül a Swansea egy ötöst guríthasson nekik - még, hogy a tavalyi döntő volt a megalázó). További viszonyítási alap lehet az U21-eseinknek a szeptemberi Coventry City elleni Checkatrade Trophy meccse. Eme méltán ismeretlen bajnokságot magyarra talán csicska mikiegér kupának lehetne fordítani, ahol a League One & Two csapatai mellett pár éve akadémiák is részt vehetnek, és mi idén, az új edző, Ljungberg nyomására először fogadtuk el a meghívást. Szóval itt a szintén harmadosztályú, és ott épp a Blackpool előtt tanyázó ellenfelünket Smith-Rowe, Nketiah és Willock góljaival simáztuk, tessenek csak megnézni:

Nem tudom, hogy egy harmadik ligás középcsapatnak, mennyire éri meg ráfeküdni egy Carabao Cup menetelésre, de kétlem, hogy a Blackpool nagyobb kihívást kéne, hogy jelentsen, így az említett hármast szívesen elnézném ma este is, míg Xhaka arcát balbunkóban pszikosul nem akarom látni, jöjjön inkább Tolaji Bola (régóta figyelem az UP csapatainkban, nagyon ígéretes ében gyermek most gugliztam, hogy egyáltalán van-e még London Colneyban bárki, aki hunyorítva balhátvéd), és azt se feledjük, hogy Emery egyszer nyilatkozta, hogy Welbz is egész pofás volt a poszton. De nekem tényleg tök mindegy, csak a svájcit és mindenki mást a gálakezdőnkből pihentessünk, mert bár szép, hogy igen nagy hatékonysággal pofozzuk le a nálunk gyengébbeket, a héten már jön az első igazán komoly erőpróbánk (a nyitó zakókat ne vegyük annak), a Liverpool elleni rangadón, és persze azt se feledjük, hogy november is fucking coming!

Tippelt kezdő alább, jó pár boldolással, kommentben lehet jobbat írni, és persze reménykedni, hogy ez végül az a fajta slasher lesz, amiben a hentesbárd kevésbé fájdalmas vége mögött vagyunk:

Cech – Liechtenstein, Pleguezuelo, FreddyKrueger, Jenkinson (kicsoda?!) – Guendouzi, AMN – DatGoatWelbz, ESR, Mhitarjan – Nketiah

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása