Outelágazás

Jussunk hát tovább!

2018. november 07. - Trollséne

sportingelcover.png

Nyúlfarknyi poszt, amelyben gyorsan levezetjük hogyan is lehet meg a biztos továbbjutás/ne adj' Isten hogyan zúghatunk ki.

Győzelem: 12 pont, biztos továbbjutás, szinte garantált csoportelsőség, tavaszig viszlát Európa Liga. Csak azért szinte, mert ha a Vorszkla megcsapja a bakui tűzlovakat, minket 2-0-ra 3-1-re vagy 3+ góllal kicsontoznak a hazai aknamezőjükön és verik a Sportingot idegenben, akkor bizony ők a csoportelsők. (Emlékeztető: UEFA sorozatokban elsődlegesen az egymás elleni eredmény számít, nem pedig a gólkülönbség, szóval ha a Sporting hozza az utolsó két meccsét, mi pedig bukunk mindkettőn, a 2 ellenük aratott győzelemmel mindenféleképpen mi jövünk ki jobban a pontegyenlőségből.) Mondjuk ennél a pontegyenlőséges, rosszabb Vorszkla egymás ellenis csoportmásodik helynél még annak is nagyobb a valószínűsége, hogy a Pool & Spurs duó nyer valami kupát, csupán a tisztánlátás kedvéért írtam le.

Döntetlen: 10 pont, 99,999999999999999999999%-osan biztos továbbjutás, csak abban az esetben lehetne probléma, ha a Vorszklával van pontegyenlőségünk a végelszámolásánál. Lásd még: mi a fentebb említett szélsőséges módon elbukjuk az utolsó két meccsünket, miközben a Vorszkla-Sporting X, és az ukránok, valamint a portugálok is megverik a Qarabagot. No para, ennél még annak is nagyobb az esélye, hogy a MU megnyeri a Bajnokok Ligáját.

Vereség: Marad a 9 pont, na ez azért bebaszna! Nincs kétségem afelől, hogy ebben az esetben Unai tutira feltolná a gálakezdőt a hátralevő Vorszkla/Qarabag elleni meccsre, amivel azért már csak le lenne rendezve a továbbjutás. Ezt viszont ha lehet, inkább ne akarjuk látni, mert kurvára nem kéne még a válogatott szünet után is az EL-ben szórakozni a jelenlegi legerősebb 11 tagjaival, ugyanis decemberben kis túlzással 3 naponta pályán leszünk.

Kezdőrúgás 21:00-kor, a mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása