Outelágazás

Mandarinok földjén

2019. január 05. - Woolwich

Bár az utóbbi években megfigyelhető, hogy a hazai kupasorozatok presztizse egész Európában csökkenőben van, az FA kupa azért még így is egész jól tartja magát ilyen szempontból.
Persze az Arsenal szurkolók számára ez a sorozat mindig különleges szerepet töltött be a szezon második felében. 13 végső sikerrel az Arsenal a legeredményesebb klub a kupa történelmében. Ehhez nagyban hozzájárult Arsène Wenger, aki a győzelmek több mint felénél, számszerint 7-nél irányította a csapatot.

arsene-wenger-arsenal-fa-cup.jpg

Igen ám, de az utolsó nekifutása finoman szólva sem sikerült jól. Még élénken él bennünk a tavalyi csúfos FA kupa búcsú, amikor is 4 gólt benyelve zúgtunk ki a Nottingham ellen. Bár a tavalyi szezonban volt elég bajunk, egy ennyire rövid FA kupa menetelésre azért senki nem számított, elvégre Wenger regnálása alatt az ezt megelőző 21 éven át mindig továbbmentünk a 3. körből.

nottingham-forest-v-arsenal-fa-cup-3rd-round-1718_1idilhjtry5ho1tfunc1zi1o6p.jpg

Ami Emeryt illeti, tudjuk róla, hogy minden kupát komolyan vesz. A PSG-nél eltöltött 2 éve alatt a Liga kupát és a Francia kupát is a fővárosiak nyerték, de ősszel már mi is láthattuk, hogy nem feltétlen hagyja meg a fiatalok kibontakozására a hazai kupa sorozatot.

Ennek megfelelően egy full B csapatra semmiképpen ne számítunk, helyette a már a Liga kupában ill. az EL csoportkörben látott vegyes csapat várható. A bajnokikon mellőzött játékosok, mint Cech, Jenkinson vagy Elneny valószínűleg ottlesznek a kezdőben, kiegészülve Koscielnyékkel. Mondanám, hogy jó lenne látni pár fiatalt is a kezdőben, de félek tőle, hogy Unai megint tutira megy és inkább csak csereként láthatjuk Nketiahékat – már ha az eredmény megengedi.
A hosszútávú sérülteken kívül nem hadra fogható Mustafi, Mkhitaryan, Bellerin, Monreal és Özil sem, de ezt a meccset nélkülük is kötelező lenne hozni.

Ejtsünk néhány szót az ellenfélről is.

Joggal lehet déja vu érzésünk a Blackpool-Arsenal kiírást látva: október végén már egyszer meccseltünk velük a Liga kupában. Akkor az Emiratesben, ha nem is tükörsimán, de Lichsteiner és Smith-Rowe góljaival 2-1-re sikerült nyernünk. Guendouzinak mondjuk nem lehetnek túl jó emlékei azzal a meccsel kapcsolatban: már az 56. percben el kellett hagynia a pályát, 2. sárgalapja után...

Ami az FA kupát illeti, a Blackpool az előző körben az ötödosztályú Solihull Moors csapatát ejtette ki, igaz nem könnyen. Egy idegenbeli 0-0 után otthon 90 perc játék után 2-2-re álltak. Végül a hosszabbításban a liverpooli nevelés Jay Spearing büntetőjével sikerült megnyerniük a meccset. Az ezt követő karácsonyi időszak azonban nem sikerült túl jól nekik: a Solihull Moors elleni továbbjutás óta 3 vereség 1 döntetlen a mérlegük.
Menedzserük Terry McPhillips ettől függetlenül bizakodó. A meccs előtti nyilatkozatában kiemelte, hogy bár tisztában van az esélyeikkel, de az Emiratesben sem kaptak nagy verést, na meg az FA kupában nem egyszer előfordult már, hogy az underdog ment tovább.

Bár arra senkit nem bíztatnék, hogy nagy arányú győzelemre tegyen, de valószínűleg 1-2 góllal azért a Bloomfield Roadon is sikerül majd felülmúlni a Blackpoolt.

Várható kezdő:

Cech – Jenkinson, Lichsteiner, Sokratis, Koscielny, Medley – Elneny, Willock, Ramsey – Nketiah, Lacazette.

Tipp: Blackpool 1-2 Arsenal

Még egy rossz hír a végére: sajnos a meccset egy magyar adó sem adja, így maradnak a szokásos források, ami a streameket illeti.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása