Outelágazás

Egy karnyújtásnyira a döntő

2019. május 09. - Zero_L

Ennyire balfaszok nem lehetnek, hogy még ezt is elszúrják, ügye? ÜGYE?

Ismét túl vagyunk egy szánalmas bajnoki teljesítményen. Sorozatban ez volt a HATODIK meccsünk a bajnokságban, ahol minősíthetetlenül játszott a csapat. És milyen meglepő az ezen megszerezhető 18 pontból sikerült kőkemény NÉGY PONTOT összeszerencsétlenkedni. Ebből három annak köszönhető, hogy Aubameyangra az ősbalfasz Foster rárúgta a labdát, majd Deeney kiállíttatta magát. Ennél szégyenteljesebb már tényleg csak az lenne, ha kiesnénk a faszba a bajnokságból.

Számomra a legfelháborítóbb, hogy ezek a szemétládák (tisztelet a kivételnek) a több heti futballnak nem nevezhető tevékenységük okán, mérhetetlen undort váltottak ki belőlem szeretett klubom játéka és játékosai iránt. Ezért teljes rezignáltsággal figyeltem Ramsey elbúcsúztatását, emocionálisan nem tudtam megélni, azt a pillanatot, amikor a walesi személyében egy legenda búcsúzik el hazai pályán a közönségétől. Ehelyett végig az a gondolat járt a fejemben, hogy a szezon egy fontos szakaszában megint nem tud a rendelkezésre állni… De erről majd később bővebben, csak legyen végre vége ennek a szar szezonnak.

A bajnokságban 99,999999%, hogy nem fogjuk tudni kiharcolni a BL indulást, ezért most már tényleg csak az Európa Liga maradt, amire úgy néz ki mindvégig koncentráltak a játékosok (lol). Megnyugtatónak mondható 3-1-es előnnyel sikerült zárnunk az odavágót a Valencia csapata ellen, de látva az utóbbi két nap európai kupapárharcait, ez semmire sem garancia. Az egy bekapott gól soknak és aggasztónak mondható, de a játék képét látva és azt, hogy hátrányból fordítva az utolsó percekben szereztük meg a harmadik gólunkat, talán kijelenthető, kihoztuk a maximumot a mérkőzésből. Messze nem volt ez a teljesítmény olyan lehengerlő, mint a Napoli ellen. Már az elején többször mattolták a spanyolok a védelmünket és akár kettőt is berámolhattak volna mire az egész csapat észbe kap. Szerencsénkre sikerült még időben kapcsolni és a fél óra után már át is vettük a vezetést onnan már viszonylagos kontroll alatt tartottuk a meccset, de véleményem szerint akkortájt a spanyolok is aláírták volna a 2-1-es vereséget.

Közhely alert: A visszavágóval egy teljesen új meccs kezdődik. Visszautalva a BL meccsekre, egy gól sokszor kettőt jelent, mentálisan annyira fel tud pörgetni egy csapatot illetve ellenkezőleg nagyon könnyen össze tudja zavarni az addig jó passzban lévő játékosokat. A papíron két gólos előnyünk (ami 2-0nál természetesen nem érvényes), baromi csalókat tud lenni. Nem kell nagyon ecsetelni, hogy a mérkőzés első 20-30 perce kulcsfontosságú lesz, nem szabad gyorsan gólt kapni vagy az odavágóhoz hasonlóan dekoncentráltan kezdeni. A játékunk megint hatalmas kérdőjeleket rejt magában, csak abban lehet bízni a játékosok tényleg átérzik, hogy ez már az utolsó utáni lehetőségük a szezonban elérni a BL szereplést. A játékképe viszont vélhetően nem fog nagyon változni, Cech kapuba állítása hatalmas hiba lenne Emery részéről, mert bár Lenoval sem zökkenő mentes a támadásépítésünk, a cseh portással egyszerűen botrányos. A sehova nem vezető „felrúgjuk a csatároknak” és a kibikázzuk az oldalvonalra megoldások tömkelegét egy ilyen kulcsfontosságú meccsen egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak. Itt már józanon kell gondolkodni, de nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy az elvekhez ennyire fafejűen ragaszkodjunk. Az utazó keretben nincs meglepetés, jelenlegiek közül mindenki bevethető lesz, így Emerynek adott a feladat, hogy feltegye a lehető legerősebb kezdőt, mert spórolni már nincs hova.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása