Outelágazás

Van ennek bármi értelme?

2019. szeptember 19. - Zero_L

Megkezdjük zsinórban harmadik szezonunkat is az Európa Ligában.

Két éve az elődöntőben, tavaly a döntőben kaptunk ki így nincs is más dolgunk, mint újra megtenni azt a bizonyos egy újabb lépést és végre megnyerni a kupát (lol). Mondjuk jelenleg kisebb nagyobb gondunk is van ennél, például lassan elkezdhetünk beszélgetni az edzőkérdésről…

Az F csoportban a tavalyi német hetedikkel, a belga harmadikkal és portugál ötödik helyezettel sorsoltak össze minket.

Egyfelől kedvező a sorsolás, mert egyik idegenbeli meccshez sem kell lemenni a térképről, ráadásul kulturált körülmények között (értsd nem libalegelőn) lehet futballozni. Másfelől viszonylag erős a felhozatal, nincs kimondottan gyenge csapat, akik ellen bőven elég lenne kirakni a mezt. Ráadásul az ELO számítás szerint a sorsoláskor a csoport mediánja a mi négyesünkben a legmagasabb.

Csoport erősségét jól mutatja, hogy a Frankfurtot előrébb sorolják több első kalapos csapatnál. Az ELO számítás nagyban eltér az UEFA által használt koefficienstől, hisz míg az európai szervezet többnyire csak meccs végeredményt vizsgál, azokból is csak a nemzetközi kupaszerepléseket, addig az ELO rendszer minden egyes téttel bíró találkozót figyelembe vesz ráadásul az ellenfelek erőssége is számít. Aki több részletet szeretne megtudni az itt okosodhat.

Ebben a sorozatban is az lehet a nagy kérdés, hogy Emerynek sikerült-e valamit is tanulnia az előző szezonból. Első és legfontosabb a keret menedzselése lesz. Azt hiszem a jelenlegi kilátástalan játékunk mellé nem szükséges, hogy még a minőségi kezdőből is veszítsünk embert, így a fix kezdők közül egyetlenegy játékosnak sem szabadna pályára lépni a csoportmeccsek alatt, ha csak nem a továbbjutás múlik rajta, de ha ez bekövetkezne, akkor lehet jobb is ha inkább kiesünk.

A mai találkozóra utazó keretben nem sok ifistát találni, de így is rengeteg olyan játékos van, akiknek szükségük van a masszív játékpercekre. Nelson, Willock, Chambers, Holding mind olyanok, akiknek muszáj lesz kezdeniük. Elől lehet igazán nagy kérdés, hogy Nketiah kölcsönadás és Lacazette kiesésé után ki fog kezdeni csatárposzton. Ha a gabonit képes Emery kezdőbe nevezni, akkor egyértelmű, hogy a baszk edzőt nem szabad felengedni a Londonba tartó esti gépre. Véleményem szerint Pepe fog kezdeni középen, Martinelli és Nelson között. Másik komoly kérdés, a védelem összetétele, ahol szerepet kaphat Mustafi és Chambers is, lehet egyikük a szélen. Legnagyobb érdeklődést egyértelműen Holding visszatérése fogja generálni, a fiatal angol védő már jó pár percet, meccset lenyomott PL2-ben, így reméljük készen áll, hogy visszatérjen a felnőtt csapatba.

Tartok tőle, ahogy tavaly indokolatlanul komolyan vette a csoportmeccsek nagy részét Emery, idén sem fog máshogy dönteni, így bőven fog szerephez jutni „fix kezdő” játékos. A felforgatott kezdő természetesen, megint csak egy újabb kifogás lesz a nézhetetlen és ötlettelen játékra.

Frankfurtnak sem idegen az EL környezete, tavaly az elődöntőben össze is kerülhettünk volna velük. Nyáron komoly mértékben lerabolták őket, bár nehéz rablásnak nevezni mikor Haller és Jovic párosáért 100 millió eurót kap egy klub. Pótlásnak a szebb napokat is megélt Bas Dost André Silva párost hozták. A holland bajnokság egykori gólkirálya, most másodszor próbál szerencsét a Bundesligában, anno a Wolfsburgban már megbukott ezen a szinten. A másik meg már az AC Milannak sem kellett, aminél nem igen kell súlyosabb kritika. Ez lesz papíron a legnehezebb meccsünk, szóval nem ártana egy magabiztos három ponttal kezdeni, de már nincsenek illúzióim, és még szeptembernek sincs vége…

 

A meccsel vagy inkább az egész csoportkörrel kapcsolatban leginkább csak abban bízhatunk, hogy a fiatalok nagyon meg akarják mutatni és Mustafiék hátul nem lesznek extrabalfaszok. Mondjuk ez nem tudom mitől más, mint volt 2 éve, de hashtagchange…

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása