Outelágazás

Bécsnek büszke vára

2020. október 22. - Trollséne

18:55-től sorozatban negyedik szezonunkat kezdjük meg az Európa Ligában, hajtás utáni rövid kommentfogónkban lefutjuk az ilyenkor szokásos köröket és természetesen ejtünk néhány szót a Rapid csapatáról is.

Mit várunk a csoportkörtől?

Captain Obvious, továbbjutást. Komolyra fordítva, lehetőség szerint az Arséne Wenger, illetve Unai Emery alatt is bevált trend folytatását, vagyis elsősorban ezt a továbbjutást olyan játékosokkal kellene kiharcolni, akik a bajnokikon elvétve jutnak lehetőséghez. Ebbe a kasztba tartoznak a bús picsába kívánt játékosok (Cedric, Kolasinac), a sérülésből visszatérők (ez a lista sajnos folyamatosan frissül úgyhogy a neveket inkább mellőzném), és az U23-as kommandó, akik között találunk már a felnőtteknél is bemutatkozó arcokat, valamint olyanokat akik még várnak a bizonyítási lehetőségre.

2019 őszén legfőképpen miattuk érte meg Arsenal kupameccseket nézni.

Várjuk még a korábban Zero_L kolléga által a Carabao Kupában már megpendített bátrabb kísérletezést is, mert bár nagyon jó dolog a bajnokikon látott 3 cb-s biztosabb fedezék, a szerényebb képességű ellenfelekkel szemben Kaméleonozás helyett inkább próbáljuk már meg magunkhoz ragadni a kezdeményezést, aztán kicsiholni valami lightosabb gálát.

Mikel please, no Kaméleon.

És végül Leno pihentetését. A bajnokik mellett a Carabaot már jó eséllyel ő viszi végig, ahogy a januárban startoló FA Kupát is, ne kísértsük a sorsot az EL csoportkör legyen az izlandié, aki még pályára sem lépett, de sokan máris úgy utálják mint a szart. Hogy miért? 1. A Wenger fikázó tweetjeiért 2. Statok alapján ő a világ legdrágább tornazsámolya 3. Amiért gyerekként nem maradt a kézilabdánál. És akkor mindezek tetejére még ott van az is, hogy ha tényleg szar lesz, akkor magasabb sebességi fokozatba lehet kapcsolni az Emi Martinez hypevonatot, akivel idén természetesen PL-t és BL-t is nyertünk volna. (Még úgy is, hogy utóbbi sorozatba be sem jutottunk.)

Holnap húzd le a rolót, de ha netán te véded az izlandi kaput a magyarok elleni EB indulásról döntő pótselejtezőn, ott azért remélem az összes kapura tartó lövést be fogod szopni. 

Három fontos infó még az idei EL kiírással kapcsolatban:

  1. A 2021-es döntőt eredetileg a pokol tornácán, vagyis a sevillai Ramon Sanchez Pizjuan stadionban játszották volna, de a Covid miatt sztornózni és egy évvel csúsztatni kellett az összes eredetileg 2020-ra kiírt finálét. (BL - Isztambul, EL - Gdansk)

  2. UEFA sorozat, úgyhogy itt továbbra is 5-öt lehet cserélni.

  3. A sikeres (:DDD) budapesti UEFA szuperkupás emberkísérlet után papíron korlátozott számban engedélyezve vannak a nézők, ha azt az adott ország kormányának aktuális járványmegelőzési előírásai is lehetővé teszik.

Rapid Wien dióhéjban

  • Osztrákok - sógorok után szabadon, itthon bécsi Fradinak is szokás őket hívni, hisz a zöld-fehér klubszínek mellett ők az osztrák rekordbajnokok, az ősi városi riválisuk pedig egy szintén lila-fehér csapat, az Austria Wien. (Bár mióta a Salzburgot felkarolta a Red Bull, azóta egyik klubnak sem igazán terem babér a honi pontvadászatban.)

  • Az 1938-as Anschluss-t követően 1941-ben ők nyerték meg a német bajnokságot.

  • Európai kupaporondon legutóbb az 1995-1996-os szezonban tudtak nagyot alakítani, amikor a KEK-ben egészen a döntőig meneteltek, ott azonban 1-0-ás vereséget szenvedtek a PSG ellen. A csapat akkori legnagyobb sztárja az 1994-es VB negyedik bolgár csapatból jól ismert Trifon Ivanov volt. Valamint ebben az egy szezonban fiatal üstökösként a Rapidban játszott a későbbiekben a Bayern Münchennel sikeres karriert befutó Carsten Jancker is.

  • Szántó Tamás személyében van egy magyar játékos is a jelenlegi keretükben, őt azonban NEM nevezték be az EL-be.

Ami parára ad okot, hogy tegnap az egyik játékosuk pozitív tesztet produkált, úgyhogy remélhetőleg minden más játékos, valamint stábtag olyan szinten negatív, hogy még csak nem is lappang bennük a vírus. Ha már az októberi válogatott szünetet megfertőződés szempontjából sikerült olcsón, egy megrövidített Tierney karanténnal megúszni, akkor reméljük most sem cumizzuk be a koronát így két fontos bajnoki rangadó előtt.

Mátyás királynak igen, I. Szulejmánnak nem térdelt le Bécsnek büszke vára. Mikel Arteta vajon sikerrel jár?

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása