Outelágazás

Továbbjutunk vagy bohóckodunk?

2020. november 25. - Trollséne

A 3 ponttal biztosan meglenne a továbbjutás, de általában mindig abban a körben jön a jetlag, amikor első nekifutásra pontot tehetnénk a csoportküzdelmek végére.

Hétvégén visszakaptuk az Arsenalunkat és hát nem is kellett csalódnunk, nagyjából mindent ott folytattunk, ahol a novemberi válogatottakba való kispriccelés előtt abbahagytuk. Sőt, mondhatni radikális változások léptek életbe, hisz Aubameyang visszakerült középre, Willock hirtelen egy Premier League meccsen is a kezdőben találta magát, valamint formációban is engedtünk egy kicsit a nadrágszíjon, már ami a 343/433 kaméleonozást illeti. Ez az öröm aztán úgy az 5-10. perc környékén tova is tűnt, mert Arteta hiába variálta meg a játékosok szerepkörét a mágnestáblán, végeredményben még mindig a lassú, statikus, ötlettelen fosfaragást kaptuk.

papamestermikel.png

A meccs után azonban mégsem ez volt a központi téma, hanem Nicolas "nem tetszik a szupercsere szerep, töri a fenekem a pad" Pépé Darwin-díjas megmozdulása, aki miután nem tudta meggyőzni a Leeds macedón válogatott labdarúgóját, Ezgjan Alioskit a "Nagy Sándor márpedig görög volt!" nézeteiről, nemes egyszerűséggel lefejelte őt. (Már ha nevezhetjük fejesnek azt a lepkefing erősségű biccentést, a piros lap ettől függetlenül sajnos jogos volt és igazságos.)

pirosfilko.png

Piros filkó - ha a jövőben akár posztban, akár kommentben leírva látjátok ezt, akkor Pépére gondoltunk. 

Csütörtökön máris bizonyíthatja, hogy mégsem akkor otromba balfék, mint amekkorának tűnik, hisz miután a bajnokságban 3 meccs erejéig a levesbe került, a drága jó dubajozó sószóró Willian pedig a Leeds meccs félidejében dead leg-re hivatkozva cserét kért és el sem utazott Norvégiába. Pedagógiai jellegű mellőzés ide vagy oda, Pépének játszania kell.

Saka sérülés miatt elővigyázatosságból szintén nincs, Nelson pedig a következő hetekben a Premier Leagueben bizonyíthat, hacsak nem húzza meg a mester az Auba vissza a szélre vezércselt. Smith Rowe végre valahára elutazott a csapattal ahogy a Dundalk ellen debütáló Balogun is, akinek szerepvállalásán ne lepődjünk meg, ha már Ornstein is kidobolta, hogy újra nekifutunk a nyáron lejáró szerződése meghosszabbításának. Elneny & Kolasinac még mindig Covidos.

Szarban leszünk a Tank nélkül.

A hazai meccsen két csodálatos öngóllal, egy-egy Pépé és Willock villanással, illetve nagyjából nettó 45 percnyi focival sikerült végül 4-1-re kiütni a norvégokat. Idegenben ennél most minden bizonnyal több kell, meglátjuk mi jön össze belőle.

A 20/21-es humoros gif mappa már 100 MB fölött, lehet tényleg szükségünk lesz egy külön tárhelyre.

Lehetséges ellenfelekről majd a következő vagy az utolsó EL csoportkörös posztban (remélhetőleg már biztos továbbjutóként), vagy még ott sem, mert a tavalyi Olympiakosz elleni zacskó után mi most nem közhelyként is elsüthetjük az "Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél." örökbecsűt.

18:55-től kezdünk, a mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása