Outelágazás

A csicskatripláért, a Toalett Ligáért

2020. december 22. - Trollséne

Ma a Mikiegér negyeddöntőben egy fokkal felszabadultabban lehet játszani, mert a bajnoki tabellán egész biztosan nem fogunk hátrébb csúszni. Az egyetlen probléma, hogy az ellenfél a Manchester City és a Ligakupa királya Pep Guardiola, aki az elmúlt három szezonban mindig megnyerte ezt a sorozatot.

Állítólag feltűnhet majd a kezdőben néhány EL meccsen bejáratott arc, hiszem ha látom, úgyis az lesz a vége, hogy Willian kezd.

Toalett Ligával kapcsolatban akit érdekel hogy mi fán terem a jövőre debütáló harmadik számú európai kupasorozat, annak álljon itt egy kis fejtágítást:

  • Az angol Ligakupa győztese a TL selejtező playoff körében kapcsolódik be a sorozatba. Ha viszont ez a csapat BL vagy EL-t érő helyen végez, akkor a 6. helyezett, illetve ha az FA Kupa győztese is BL & EL helyen fut be, akkor pedig a 7. helyezett nyeri meg magának a TL tombolát.

    Speciális esetek persze lehetségesek, lásd még a mi tavalyi 8. helyen behúzott FA Kupánkat, amivel a 7. Wolves pofára esett, az összes lehetséges kimenetelen való végigfutás helyett legyen elég annyi, hogy legszerencsésebb esetben, nem kupagyőztesként, bajnoki helyezések alapján a 7. az utolsó pozíció, amivel egy csapat kvalifikálhatja magát Európába.

  • A selejtezők során BL és EL csapatok is lebucskázhatnak a TL-be.

    Például ha a BL selejtező legelső körében bombameglepetésre sokkolja a Fradit a litván bajnok, akkor a zöld-fehérek a TL-ben folytatathatják. Zömében persze az EL selejtezőn elhasaltak vigaszága lesz ez a sorozat.

  • A főtáblán BL mintára 32 csapat vesz részt, 8 darab 4-es csoportban.

    Ezzel párhuzamosan az EL főtáblája is 32 csapatos lesz az eddigi 48 helyett.

  • Szintén BL-EL mintára, a TL tavaszi egyenes kieséses szakaszában az EL csoportok 3. helyezett csapatai is folytathatják.

    Itt annyi a csavar, hogy lesz egy nyolcaddöntő béta, ahol a TL csoportmásodikok megütköznek az EL csoportharmadikokkal, és ezen párharcok továbbjutóit sorsolják majd ki a rendes nyolcaddöntőben a TL csoportgyőzteseknek. A 32 csapatos EL-ben tavasszal dettó ugyanez lesz a lebonyolítás, értelemszerűen BL csoportharmadikokkal.

  • A TL győztes automatikusan kvalifikálja magát a következő szezon EL csoportkörébe.

  • Az első döntőt az albán főváros, Tirana rendezheti.

Ma valami olyasmi masterclass kéne, mint nyáron az FA Kupa elődöntőjében, ahol az akkoriban még helyzetbe kerülő Aubameyang duplájávál sikerült lenyomni Pepéket. Na ő ma sérülés miatt tutira kimarad, de mivel elég hálátlan mostanában az Arsenal csatár szerepköre, így vélhetően ma Lacika fogja lehozni a meccset komolyabb helyzet nélkül.

Úgyhogy továbbra is csodavárás ON, aztán matematikus úr két töltött káposzta között osszon, szorozzon és valami csoda folytán ne két zakóval zárjuk már le a 2020-as évet, a soron következő Chelsea és Brighton elleni bajnokikon.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása