Outelágazás

See you next year

2021. december 26. - Trollséne

Szagmai méjelemzés, a lehető legobjektívebb szemüvegen keresztül.

Félévi bizonyítvány, avagy hányadán állunk a Process vs Terror kérdésben a bajnokság feléhez érkezve.

Brentford 0-2 - Terror
Chelsea 0-2 - Terror
Man. City 0-5 - Terror Extra
Norwich 1-0 - vajszívvel, de Process
Burnley 1-0 - Is-is
Spurs 3-1 - Process Extra
Brighton 0-0 - Is-is, előre oltári nulla volt az egész, de olyan túlzottan nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, ami megdobta az xG-t az első félidőben, ott nem fújt a rigó amikor Ramsdale ellen szabálytalankodtak
Crystal Palace 2-2 - Is-is, a mentally strong kaparás miatt
Aston Villa 3-1 - Process
Leicester 2-0 - Process, bár ha Ramsdale nem úgy véd azon a meccsen ahogy, ez a második félidő miatt oltári nagy Terror
Watford 1-0 - Process, gaboni szabotőr mondjuk mindent megtett, hogy Is-is legyen
Liverpool 0-4 - Terror Extra
Newcastle 2-0 - Process
MU 2-3 - Terror, meg egy jó nagy faszkorbács azért a kezdőcsapatért, out of context Elneny + Tavares, mikor Tierney már bőven hadra fogható
Everton 1-2 - Terror Extra, azóta se nyertek meccset
Southampton 3-0 - Process
West Ham 2-0 - Process Extra
Leeds 4-1 - Process
Norwich 5-0 - Process

Összesítve: Process 11,5 - 7,5 Terror

A gálakezdő simán megüti a Top4 szintjét + minimum egy csere is, üljön épp bárki az ESR/Martinelli/Saka/Ödegaard négyes közül a padon. A problémák itt igazából akkor kezdődnének el, amikor a Tomiyasu-White-Gabriel-Tierney fix hátsó négyest huzamosabb ideig, kiesőjelöltnél komolyabb csapatok ellen akár csak egy helyen meg kell bontani + a kp-ra is be kell dobni valami addig nem sűrűn látott párosítást a'la MU meccs. Imádkozni kell, hogy a januári darában nehogy itt is borítsa a bilit a covid, vagy valaki csak simán hosszabb távra megsérüljön, illetve Ghána minél hamarabb essen ki a picsába az ANK-ról, mert bármennyire is inkonzisztens őszt hozott Partey, a bajnokikról perpill ő fog a legjobban hiányozni az afrikai delegációból. Természetesen Ramsdale szerepe sem elhanyagolható, szóval bőven el tudnám viselni, ha már a büdös életben nem derülne ki, hogy Leno hogyan szuperálna a fix hátsó négyesünk mögött. Írom mindezt úgy, hogy én soha nem tartoztam az üldözői közé.

A védelem mellett a másik dolog, ami nagyon fasza lenne a tavasz során, ha új igazolás híján a senior támadók közül László és majd a pincéből talán felhozott Pépé elkezdenének a bajnokságban gólokat szerezni, ha netán az összes fiatal egyszerre kerülne egy kisebb hullámvölgybe góllövés terén. Nketiah egyelőre teljes homály, hogy a Karalábé után a PL-ben is megkapja-e a bizalmat, csóri az Everton ellen egálnál a kapu torkából a fára bólintott. Aubameyang kávéja sajnos alighanem lefőtt, na nem mintha hiányozna a labdatemető + bója szerepköre, de mégiscsak ő volt a mostani szezon előtt is az no.1 gólfelelősünk. Öziles mintára a bére jelentős részének fizetésével valahogy tutira el lesz takarítva Olaszországba.

Azon lehetne vitázni, hogy mennyire reális a Top4, de az fix, hogy ennél jobb esélye nem lesz Artetának a BL indulás kiharcolására, mert a heti egy meccsezés mellett, most már tényleg nem világtalan edző ül sem a Spurs, sem a MU kispadján, akikkel jövőre még az a minimális előny is lecsoffad, amit a sokáig a baszk esetében pajzsként használt "nem volt teljes felkészülési szezonja" jelentett.

Pontszámban szvsz idén már nem lesz meg az a luxus, hogy 70 alatt be lehet majd csúszni a négybe, úgyhogy legalább ugyanennyi pöttyre szükség lesz a második etapban is. Ha pontban 70 vagy afölött leszünk, akkor végső helyezéstől függetlenül szerintem a szerződéshosszabbítást is behúzza, ellenkező esetben viszont nem vennék rá mérget, hogy megtoldanák a mostani 2023-ig érvényes papírt akár csak 1+1 évvel.

Ja, és ha már szerződéshosszabbítás, ami végső helyezéstől, új igazolástól, esetleges kupagyőzelemtől is fontosabb, az a mostanában pörgő #Saka2027, amit addig kéne gyorsan megkötni, amíg jól állunk a bajnokságban és a tárgyalás során van valami ütőkártya a kezünkben a beígért sok pénz mellett. Ha azt mondja az ügynökével, hogy várjuk meg a nyarat és a szezon végét, akkor szar lesz a palacsintában, mivel a mostani szerződése 2024-ben jár le, ami egyben azt jelenti hogy nagy pénzt 2022 nyarán lehetne érte leakasztani. Azt a dupla poént szintén jó lenne elkerülni, hogy a 22/23-as szezonnak egy lejáró Artetával + egy igazi All or Nothingot nyomó, majdnem lejáró Sakával kéne nekimenni, aki majd ha más nem 2023 nyarán hátha hosszabbít, mert akkor már tényleg kurva jók leszünk.

Process must go on.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása