Outelágazás

Uborkaszezon kitekintő #1

2022. május 31. - Woolwich

Picit több, mint egy hete ért – csúfos – véget a bajnokság számunkra. Nézzünk rá hogyan alakul az uborkaszezon számunkra.

Edu-Arteta1 – Arsedevils

Lehetséges érkezők:

Gabriel Jesus

A nyár számunkra egyelőre legnagyobbnak ígérkező sagaja... Arsenal szurkolói körökben megoszlanak róla a vélemények. Én személy szerint kedvelem a stílusát, de tény, hogy a Cityben nem hozott extra számokat az utóbbi időben. Ettől függetlenül a PL tapasztalata mindenképpen előny lenne és ugye Artetaval is jól ismerik egymást. A legnagyobb kérdés jelenleg egyrészt az ára: az első pletykák 30m körüli vételárról írtak, utána ez hirtelen már 60m körül mozgott, hogy a legújabb hírekben a kettő között, 45-re álljon be. Másrészt kérdés, hogy „A projekt” kedvéért hajlandó lenne e lemondani a BL szereplésről. Többek között a BL induló spurst is mondogatják nála, mint reális opciót...

GABRIEL JESUS MANCHESTER CITY CELEBRATES MAN Editorial Stock Photo - Stock  Image | Shutterstock | Shutterstock Editorial

Zinchenko

Egy másik mellőzött City játékos. Arteta őt is jól ismeri és a hírek szerint szívesen látná Londonban is. Az ukrán legnagyobb fegyvere a sokoldalúsága. A védelem mindkét szélén és a középpályán is bevethető. Személy szerint a kezdő 11 közelébe nem szívesen engedném, de van az az ár, amire azt mondanám, hogy squad playernek jó lenne.

Tielemans

Az egyik legfőbb, hanem a legnagyobb jelölt a CM posztra. Fabrizio Romano ma tweetelte, hogy az érdeklődésünk valós, azonban a tárgyalás a Leicesterrel időbe fog telni – nem beszélve arról, hogy elvileg még további két klub is szívesen vinné a belgát.

Morata

Az új Benzema. Mármint nem a képességeire értem, hanem arra, hogy minden nyáron eladják hozzánk az angol és európai lapok... Most is gyakorlatilag a semmiből kezdtek cikkezni arról, hogy közel a megállapodás, 25m font körül hoznánk el az Atleticotól. Hát hiszem ha látom.

Moussa Diaby

Diabynak Diaby, de ez nem az a Diaby. A Leverkusen francia válogatott szélsője elég impresszív szezont – 13 gól, 12 gólpassz – zárt a Bundásban. Ennek megfelelően a Newcastle és a Spurs mellett állítólag mi is szívesen leigazolnánk.

Image

Gnabry

Ez viszont nem vicc, tényleg arról a Gnabryról van szó. Elvileg a Bayern hosszabbítana vele, amiből ő viszont nem kér. Amennyire fájt nekünk anno, hogy elhagyta a klubot, ő egyáltalán nem neheztel a klubra, sőt akár egy PL visszatérésre is nyitott lenne. Ha hinni lehet a Bildnek, akkor a Bayern 40m euro körül már elengedné, ami megugorható lehet számunkra. A probléma azonban – ahogy Jesusnál és még jópár játékosnál lesz ezen a nyáron – hogy jövőre mi csak az EL-ben nyomjuk majd hét közben és nem a BL-ben... Olvasni olyan híreket is, hogy emiatt megvárnánk a szerződése 2023-as kifutását, de ez már nagyon bizonytalannak tűnik.

Cheick Doucoure

Aki régóta követi a klubot, az tudhatja, hogy a középpályánk akkor volt igazán stabil, amikor legalább egy szép szál ébenfekete legény játszott ott. Persze mondhatnánk, hogy ez most is check, hiszen itt van nekünk Partey Tamás, csakhogy a ghánai kis túlzással több időt tölt az orvosi szobában, mint a pályán, mióta leigazoltuk az Atletitől. Esetleges backupnak jöhetne szóba a Lens fiatal mali középpályása, Cheick Doucoure. Mind ő, mind a csapata jó szezont futott idén a Ligue 1-ben, így rajtunk kívül a fél Premier League szeretné a szigetországba csábítani.

Aaron Hickey

A Bologna 19 éves skót balbekkjét már hetek óta mondogatják, mint lehetséges nyári igazolást. Tavares enyhén szólva rapszódikus teljesítményt mutatott idén – de főleg gyengébb volt annál, mint amit vártunk tőle – így Arteta mindenképpen szeretne valakit igazolni Tierney mögé. Az ára valahol 25m körül lenne és a Gazzetta szerint már meg is tettük az első ajánlatunkat érte.

Federico Dimarco

Ha már Tavares pótlása, állítólag az Inter olasz balhátvédjét, Dimarcot is figyeljük. Ha valakinek nem rémlene a neve az Inter kezdőjéből nem csoda: az utóbbi szezont a Hellas Veronaban töltötte. 24 évesen tapasztaltabb jelölt lenne, mint Hickey, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy olasz játékost igazoljunk.

Hosszabbítások:

Elneny

Ahogy várható volt, villámgyorsan megtörtént a hosszabbítás. 1 éves szerződés +1 év lehívható opcióval. Ahogy a kommenteket olvasgattam megoszlanak róla a vélemények. Én is osztom azt a véleményt, hogy amikor már elhiszed róla, hogy nem is rossz, na akkor hoz egy nagyon gyenge meccset. Másrészt squad playernek végső esetre elmegy.

Nketiah?

Hivatalosan még nem írta alá az új szerződését, de figyelembe véve, hogy milyen források hozták le a hírt, hogy hosszabbít ez várhatóan már csak napok kérdése. Előző cikk alatt kommentek között már kifejtettem mit gondolok a hosszabbításáról. Röviden: backupnak low effort megoldásként ok, azonban az 5 éves szerződést és a 100K-t nem annyira értem.

Kölcsönből visszatérők:

Saliba

Amíg az utóbbi hetekben egyszerre lehetett olyan pletykákat olvasni, hogy szabadulnánk tőle és hogy mindenképpen számolunk vele, addig az elmúlt napokban ez egyértelműen eltolódott utóbbi irányába, sőt a L’equipe szerint új szerződéssel jutalmaznánk a jól sikerült kölcsönszezonját – már ha ő kér ebből persze... Szóval várjuk ki a végét, de jelen állás szerint jövőre végre Arsenal mezben is megnézhetjük mit tud.

AMN

A több játéklehetőség, pontosabban a több középpályán eltölthető játékperc miatt elment télen Józsihoz Rómába, hogy a tavasz nagy részét a padon töltse, amikor pedig játsszon persze hogy Mourinho is szárnyvédőként számítson rá :)
Szintén Romano hozta le, hogy értelmeszerűen a Roma nem szeretné végleg megvenni, így egyelőre kérdéses mi lesz a sorsa.

Image

Bellerin

Kommentek közt, twitteren voltak, akik számolnának vele a következő szezonra, na most ehhez képest Hector nem bízott semmit a véletlenre, bement a Betis TV-be és kerek perec kijelentette, hogy ő jövőre is a Betisben szeretne focizni és reméli a két klub is ennek megfelelően jár el. Mivel a pótlását Tomiyasuval már tavaly megoldottuk így a közös emlékeken kívül más veszteségünk nem lesz a távozásával. Hatalmas pénzt mondjuk ne reméljünk érte. Egyrészt jövőre lejár a kontraktusa, másrészt idén fél szemmel követve azt láttam, hogy elég sokszor kellett nélkülöznie Pellegrininek sérülés miatt.

Lehetséges távozók:

Leno

110%, hogy távozik. A Goal szerint már a játékostársaktól is elbúcsúzott, úgyhogy a kérdés a hova és a mennyiért maradt.

Image

Pépé

Pénteken elég vad pletykák kezdtek keringeni a francia médiában: Nicolas Pépét nem mással, mint a PSG-val boronálták össze. Csak hogy ne görgesse mindenki tovább a twittert a hír láttán a franciák azért megpróbálták logikusan levezetni ezt a kapcsolatot. Egyrészről a PSG keresi a távozó Di Maria utódját, másrészt a következő szezontól az a Luis Campos lesz a párizsiak sportigazgatója, aki anno a Lillenél látta el ugyanezt a szerepet, Pépé berobbanása idején.
Összességében még így is eléggé hápog, de az borítékolható, hogy nem lesz egyszerű úgy kiszállnunk a Pépé dealből, hogy ne bukjunk rajta nagyot.

Pablo Marí

Marí az elmúlt fél szezont az Udinesenél töltötte kölcsönben. Voltak is hírek arról, hogy az olaszok végleg megvennék, azonban ez a deal egyelőre az Udinese menedzser szerepének tisztázása miatt egyelőre nem tud megtörténni. Másrészt erősen kérdéses, hogy meg tudnánk velük egyezni az árról. Tudniillik az Udinese eddig története során mindössze kétszer költötte egy játékosért több pénzt, mint 14m font. Már pedig mi ennyiért vettük Marít a Flamengotól – más kérdés, hogy mennyire reális ragaszkodni ahhoz, hogy ennyit fizessenek is érte.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása