Outelágazás

Back to business

2018. október 22. - Zero_L

A versenykiírás tehet egy szívességet, hogy MNF-t kell játszanunk egy csütörtöki lisszaboni túra előtt…

Válogatott szünet sérülések terén többnyire nyugisan telt. Csak Sokratis és Welbeck sérült meg könnyebben, bevetésükről a mérkőzés előtt fognak dönteni. További jó hír, hogy Özil és Maitland-Niles is teljes értékű edzésmunkát végzett így előbbi akár már ma kezdhet, utóbbit pedig a következő hetekben játszandó kupameccseken láthatjuk újra a pályán.

Cech is lassan hadra fogható lesz, akár már a ma esti találkozón visszakerülhet a kezdőbe. Bár Leno semmi okot nem adott rá, hogy lecseréljék sőőt, jobb ha már most megbarátkozunk a gondolattal, még egy ideig (lehet egész szezonban) a cseh portást fogjuk a bajnokik többségében a kapuban látni. Ahogy a britanniás srácok említették a legutóbbi podcastjükben, valószínű a sportszakmai döntések ebben az esetben háttérbe szorulnak. Cech játszatása Emery részéről egy szükséges rossz lehet, amivel próbálja az öltözői hangulatot egyben tartani illetve csírájában elfojtani bármilyen negatív, destruktív légkör kialakulását. Ez egy érthető magyarázat lenne, de ez ettől még egy abszolút rossz döntés.

A múltkori Fulham meccset megint egyszerűen össze lehet foglalni: leginkább a remek helyzetkihasználásnak köszönhetjük a győzelmünket. A nagyarányú sikert kicsit árnyalja, hogy az ellenfél egy háromvédős rendszert próbált bevetni ellenünk, amit láthatóan nagyon nem sikerült elsajátítania a játékosoknak és a széleken a két spanyolnak köszönhetően tönkre vertük őket. Ettől függetlenül a szezon első igazi wengerball-os gólját mindenképp érdemes újra felidézni:

A védekezésünk sajnos még mindig a régi, fájdalmas nézni mennyire sok lövést engedünk az ellenfelünknek a tizenhatoson belüli területünkről. Összességében negyedik legtöbb lövés engedjük a kapunkra, ami dupla annyi mint amennyit a bajnokság első két csapatának védelme engedélyez. Fulham ellen is egy eladott labdából kaptuk az egyenlítő gólt, ami leginkább azért zavaró, mert ha egy angol középcsapat ellen ennyire könnyen zavarba hozható a labdakihozatalunk, akkor komoly gondban leszünk a bajnokság élcsapataival szemben. Lassan már nyakunkon vannak ezek a találkozók

Ma esti ellenfelünk a Leicester, hozzánk hasonlóan szintén jól sáfárkodik a helyzeteivel, így a védelmünkre ismét komoly teher hárulhat. Wes Morgant kiállították az Everton elleni meccsen így ő ma biztos nem lép pályára. A rókák már játszottak idén top csapatok ellen és bár mindkétszer veszítettek 2-1-re, egyik meccsen sem játszottak alárendelt szerepet. A helyzeteket alapján kis szerencsével akár két döntetlent is elérhettek volna ezeken a meccseken.

Két és fél hónap után a saját csapatunkról talán megállapítható, hogy a kezdő tizenegy kezd kirajzolódni. Kapus kérdésről már esett szó, de azért titkon bízom benne, hogy Emery idővel tököt növeszt és a németet fogja favorizálni. Védő négyesünk adott, legalább addig amíg Koscielny vissza nem tér (novemberben állítólag már teljes értékű edzésmunkát végezhet). Itt leginkább Holding biztató játéka okozhat kellemes fejfájást a baszk edzőnek. A középpálya közepén meg úgy néz ki végre összeállt a Xhaka-Torreira páros. Az igazi kérdés a támadókkal kapcsolatban merülnek fel. Már korábban is, de a Fulham ellen Emery próbálkozott a 4-2-2-2-vel, ami legutóbb igen eredményes volt, de ehhez azért kellett az ellenfél is.

Még mindig nem világos Aubameyang-Özil-Ramsey-Mkhitaryan pontos helyzete nem csak csapaton belül, de a pályán sem. Gabonit jó lenne középen látni játszani, de Lacazette-et miatta őrültség lenne kihagyni és kérdéses milyen formációban tudnának együtt hatékonyan a pályán játszani. Megpróbáljuk a két csatáros formációt velük is, vagy továbbra is marad a régi, inkább szélre kitolt szerep Aubameyangnak? Egyáltalán kezdeni fog-e? A többiekkel hasonló a helyzet, Ramsey tízesben nem jó, a szerződésével kapcsolatos mizéria miatt szerintem ideális „tizenkettedik ember” lehetne, de valamiért hozzá is görcsösen ragaszkodik Emery. Pedig a walesi kezdőből való kikerülésével sok probléma megoldhatna papíron(!), Özil bekerülhetne középre, az eredeti helyére és Mkhitaryan is szerepet kaphatna a kezdőben. Talán az ő párosuk működne.

Vajon az előbb említett 4-2-2-2 Iwobi-Welbeck páros nélkül is tudna működni vagy ez csak abszolút az ellenfélnek szólt és maradunk a 4-2-3-1-nél? Nem lehetne ezt a két játékost Özilre és Aubameyangra kicserélni és talán-talán végre rátalálnánk az ideális kezdőnkre?

Még mindig rengeteg a megválaszolatlan kérdés.

Ettől a mai meccstől is azt várhatjuk, hátha közelebb hoz minket az igazsághoz. A rókák elleni legutóbbi három hazai meccsünk kivétel nélkül az utolsó percekben dőltek el, most sem számítok egy egyszerű mérkőzésre, senki ne aludjon be a második félidőben.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása