Outelágazás

NLD vol. 2 - Carabao Cup edition

2018. december 18. - Trollséne

spursdvd.png

A sikeresen megvívott bajnoki után jöhet a második felvonás, a párharc, amit mindig komolyan kell venni (Pataki sporttárs rövid felvezetőjének tolmácsolásában.)

A karácsonyi hajtás nemsokára megkezdődik, de előtte még vár ránk egy roppant kellemetlen mérkőzés, ami most a legkevésbé sem hiányzik a csapatnak. Szerda este a Tottenham ellen játszunk a ligakupában, ahol nem engedhetjük meg, hogy teljesen tartalékos csapattal álljunk fel. 

A hétvégi Soton elleni vereséggel megszakadt Emery 22 meccses veretlenségi sorozata a csapattal, de ami aggasztóbb, az a mutatott játék volt. December elején a szezon talán legjobb meccsét játszottuk, pont a Tottenham ellen, és nyertünk is 4-2-re, ehhez képest a hétvégi mérkőzés pont ennek az ellentéte volt.

Nem hinném, hogy Emery túlzottan tartalékosan küldené fel a csapatot, hiszen tudja ő is, hogy mindig különleges egy Tottenham elleni mérkőzés. Mustafi és Sokratis eltiltás miatt nem játszhatott hétvégén, így őket meccsfittnek lehet tekinteni, úgy ahogy Özil és Lacazette is csak csereként lépett pályára. Sajnos Koscielny túl korán lett bedobva a mélyvízbe, túl hosszú volt ez a kihagyás, és ez meglátszódott a hétvégi teljesítményén is. A sokat mellőzött Ramsey-nek is lehetőséget adnék, aki egy percet sem játszott a hétvégén. Kérdés, hogy a Xhaka-Torreira kettős játszik-e középen, vagy egyikük esetleg pihenőt kap és újra Guendouzit láthatjuk a kezdőben. Mindenképp kell rotálni a csapaton, így a karácsonyi hajtás előtt meg pláne, kérdés az, hogy Emery milyen mértékben fogja ezt megtenni. Tudjuk, hogy Bellerín és Lichsteiner megsérült, a spanyolt mindenképpen pihentetni kellene, nem szabad kockáztatni, viszont ha a svájci sem tudja vállalni a játékot, akkor a fiatal Ainsley Maitland-Niles-t kell bevetni, aki már bizonyította,hogy több poszton is tud játszani. (Személy szerint én jobban preferálnám őt, mint a svájcit.)

Ezen kívül valószínűleg 1-2 fiatal mindenképpen lehetőséghez jut,akár csereként, akár kezdőként. Nketiah például nagyon jól játszott a legutóbbi EL meccsen és már többször is bizonyította, hogy hatalmas tehetség. Reméljük lehetőséget fog kapni ő is. (Talán az sem lenne egy elvetélt ötlet, hogy a csináljunk valakiből kényszer CB téma helyett inkább bedobnánk egy fiatalt a kezdőbe, akinek legalább van fogalma róla, hogyan kell azon a poszton játszani csökkentve ezzel a lehetséges hibaszázalékot. Zech Medley a padból kiesve jelentkezik...)

A Spurs elég jó formában van az elbukott NLD óta: továbbjutottak a BL-ben és a legutóbbi 3 bajnoki meccsüket is nyerték. Valószínűleg Pochettino sem a legjobb kezdőjét fogja felküldeni, de semmiképp sem fogják félvállról venni a mérkőzést. Náluk is van több sérült: Dembele, Vertonghen és Eric Dier sem fog pályára lépni.

Legutóbb ebben a sorozatban 2015-ben találkoztunk a csirkékkel, ahol idegenben egy Flamini (!!!) duplával tudtunk nyerni 1-2-re. Szerintem sokak emlékezetében él még az a kapásgól, amit kegyetlenül bevágott Vorm kapujába. Reméljük most is nyerni fogunk, és egy kicsit még jobban elnapoljuk azt a bizonyos hatalomátvételt.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása