Outelágazás

A Mosolygós Kisfiú derbi

2018. december 25. - Trollséne

briars.png

Eljött az igazság pillanata!

De mégis ki az a Mosolygós Kisfiú? Az NST blogon megszületett legenda, nagybetűs mém, a Seagulls blog totemállata, aki ha valahol felbukkan, ott valaki nagyon pofára fog esni. Pályafutása a nyári Agrentína-Horvátország vb csoportmeccsen kezdődött, ahol Messi kísérőjeként a legendás tekintettel jelezte, hogy a meccsen, valamint az egész vb-n szénné fog égni a Kecske & co. Nem véletlen, hogy a mi fejlécünkön is ott szárnyal, egyik kezével ad, a másikkal pedig elvesz. (A Spurs & Soton meccsen elég sokat elvett, szóval a Pool meccsel bezárólag most igazán adakozhatna.)


Íme az első felbukkanás, valamint néhány további, képpel dokumentált felbukkanása:

d251ee17167401589675764e9006df7bff1fbc60c3a40b8362908084f70fc314.jpg

A pillanat, amikor a legenda megszületett

siralysag2.png

Amikor már 350 forint közelébe kúszott az euró árfolyama 

 ducimixpe.png

Észtország - Magyarország 3:3

goat2.PNG

Újra Messivel, ezúttal a fasz jobbik végén: Tottenham - Barcelona 2:4

sevilladp.PNG

Sevilla - Real Madrid 3:0

awin.PNG

Kommentár nélkül... Random Real meccs Lopetegui regnálása alatt

A felsorolt képek pedig még a Spíler TV-ben is felbukkant, ahol éles meglátásával emelte a műsor nívóját, majd bókot kapott Rabóczki Balázs szakkommentátortól

És akkor jöjjön a Brighton

Egyik legfőbb ismertetőjelük, hogy velünk ellentétben ők a MU-t akkor is megverik amikor nem akarják. Májusban 1:0, augusztusban pedig 3:2-es zakó a Józsinak, a többi azóta történelem...

jozs1.JPG

Január óta divatszurkolóként maszekolgatok náluk, néhány dolog amit a játékosaikról tudni érdemes:

Kapusok

Matt Ryan - Leginkább Fabianskihoz tudnám hasonlítani, aki olykor elképesztő potyákra képes, de alapjáraton egy nagyon jó bravúrkapus, aki a vonalon GOAT, viszont a rögzített szituknál könnyen zavarba hozható. Ne legyen kétségünk, nem rajta fog múlni, mivel hamarosan csatlakozik az ausztrál ázsia kupás kerethez, így biztos 3 ponttal szeretne ideiglenesen elbúcsúzni az Amex népétől.

Luke Steele, David Button - egyik szarabb, mint a másik, a Jóisten legyen a Sirályokkal Ryan távollétében.

Védők

Martín Montoya, Bruno Saltor - Emery a La Ligából jól ismerheti őket, előbbi ex-katalán la masia növendék, utóbbi pedig Unai dezertált katonája, aki az Almeriában és a Valenciában is játszott vezetőedzőnk kezei alatt. Montoya a jobban sikerült nyári igazolásaikhoz sorolható, elől-hátul többnyire megbízható, egyáltalán nem suta, a la masia nevelés miatt labdatoszogatásba is nyugodtan bevonható. Brunon tavaly még nem, idén viszont már nagyon látszott a kor. (Mellesleg ő a PL legidősebb játékosa.)

Gaetan Bong, Bernardo - Bárki is rohamoz majd részünkről a jobb oldalon, ellenük bőven lesz keresnivalója. Bong a Snoop Dogg, míg Bernardo az Alex Iwobi hasonmásversenyen érne el szép eredményeket, nem pedig labdarúgóként. (Na jó utóbbi az elmúlt meccseken a Sirályok jobb játékosai közé tartozott, de 3 jó megmozdulására bármikor jön egy olyan, amiből az ellenfél ordító ziccerbe kerül.)

Leon Balogun, Shane Duffy - mákunk van, hogy Lewis Dunk kihagyja a meccset, mert hiába egy ketyegő öngól bomba, még mindig ő a Sirályok legjobb védője, aki Duffyval a liga legösszeszokottabb belső párosai közé sorolható. Beíveléseknél kettőzött figyelemmel kell majd őrizni a Balogun - Duffy duót, hisz rögzített szituból szerzett gólokban a Sirályok top3-ban tartózkodnak ami az idei PL kiírást illeti. Hátul viszont kicsit mostoha a helyzetük, a második legtöbb kapura tartó lövést az ő védelmük engedi, szóval ne lepődjünk meg a bevetődős hero blokkokon.

Középpálya

Dale Stephens - Championshipes tenyészállat, ócska favágó, nem szívbajos ha egy kontra megállításához át kell szakítani néhány keresztszalagot.

Davy Pröpper - Stílusra leginkább Elneny-hez hasonlítanám, az újjáépülő holland válogatott stabil kerettagja, nyomás alá helyezve viszont könnyedén megroppantható.

Beram Kayal - Nála tabu a karácsony, szóval ő tuti nem bezabáltan lép majd pályára.

Yves Bissouma - Én bíztam benne, de sajnos ő is csak testfelépítésre lesz az új Vieira. "Albánsasosan" jól tudja forgatni a csapatot, de még gyakrabban ad olyan labdát az ellenfélnek, aminek a vége általában gól. 

Pascal Groß - Csapat esze, pontrúgás specialista, a bennmaradás egyik legnagyobb hőse. Tavaly csapaton belül ő lett a szezon játékosa, idén rengeteget hátráltatták a sérülések, reméljük nem ellenünk kapja majd el a fonalat.

Támadók 

Anthony Knockaert - GOAT, kvalityi szélső. 1v1-ben bárikt bármikor megver, a Tank felkötheti a gatyáját. (A kurváját Anthony Martialnak hívják, ő az akit a legtöbbször leszopatott.)

Solly March - Az ő megítélése legalább annyira kettős, mint amilyen nálunk anno Ramseynek volt. Mezőnyben egy szavad nem lehet rá, viszont utolsó passzoknál, kapu előtt olykor elemi szintű hibákat vét. 

Glenn Murray - Tavalyi bajnokságban 12, idén pedig 8 góllal járult hozzá ezidáig a csapat sikereihez, mindezt 35 évesen. Csodálkozik valaki, hogy a sirályblogon nem katolikusok és reformátusok, hanem möristák vannak? 

Jürgen Locadia - Kommentár nélkül

Florin Andone - Lucas Perez la corunai román haverja, kontráknál életveszély, a rendszeresen beragadó védőinkre dörzsölheti a tenyerét.

Jose Izquierdo, Alireza Jahanbakhsh - Knockaerthoz hasonlóan ők is nagyon technikás szélsők, viszont sérülésből lábadoznak. Nagy hendikepp lenne, ha egyikük sem tudná vállalni a játékot.

Manager

Chris Hughton - Meccselése nagyon a Papuséra hajaz: ha nem muszáj, a 70. perc előtt nem igazán nyúl bele a meccsbe, csapágyasra baszatja a fejében összeállt gálakezdőjét. Mellette szól viszont, hogy idén a rangadókon egytől-egyig helytállt a csapata, egyik Big6 tag sem tömte ki őket igazán.

Tipp: 2-4

Feljebb már említettem: ligaszinten második helyen vannak a legtöbb helyzetet engedélyezők táblázatán, ahogy mi sem faszmákoltuk át a végtelenségig azt a rengeteg kapura tartó lövést, ezúttal ők sem fogják megúszni 1-2 bekapott góllal. Emery most ütni fogja a Hughton-magicet.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása