Outelágazás

Két sorozat maradt…

2019. január 29. - Zero_L

…ami igazából csak egy.

Az utóbbi két meccsen nem történt semmi váratlan. Ezt a csatár nélküli Sarri csapatot illett taktikailag megverni, még ha talán kicsit szerencsénk is volt, hogy ennyire sima lett a mérkőzés. Viszont az FA kupában hoztuk a szokásos gyenge játékunkat felállt fal ellen, a nevetséges védekezésünknek hála még szorossá sem tudtuk tenni a mérkőzést. Ráadásul két kezdő belsővédőnk is jó ideig partvonal mellé kényszerül sérülés miatt. így jelenleg úgy állunk, hogy a kezdő védelemből(+1 rotáció tag) konkrétan 4 ember fog hiányozni.

 

 

Ha már témánál vagyunk, régen minden szarral megmagyarázták a hosszú éveken át tartó sérüléshullámunkat. Szóba került az orvosi stáb kompetenciája, az erőnléti edzők minősége, az edzőpálya talaja még Wenger edzés módszerei is. Mostanra már szinte kivétel nélkül mindet lecseréltük, de megint ott tartunk, hogy januárban HÁROM súlyos sérültünk van, akikből kettő lehet még a nyári alapozást sem fogják tudni elkezdeni, az „apróbb”, már-már megszokott pár hónapos sérülésekről már ne is beszéljünk. Két kezdő védőnk kiesésének köszönhetően a hétvégén majd a Mustafi-Xhaka vagy még furcsább párossal látogathatunk a bajnok otthonába. Már alig várom.

És ha ez nem lenne elég, akkor a klubvezetésben is komoly problémákkal szembesülhetünk. Szögezzük le, az hogy nincs pénzünk költeni az nettó hülyeség. Bár Kroenke egyszemélyes tulajdonlása révén mostantól akár talicskával vihetné ki a megtermelt profitot, teszem azt a Los Angeles-i projektjébe, de azért abban reménykedem (lehet naivan), nem ilyen utolsó szarházi alak. Pénzünk ezek után is lesz igazolásokra, ahogy eddig, de az igazán fontos kérdés még mindig az, ezt rendelkezésünkre álló összeget hogyan használjuk fel. Az okos igazolások záloga lett volna Sven Mislintat, aki most egy év munkaviszony után februárban már itt is hagyja a klubot, mert állítólag megunta az üres ígérgetéseket, Gazidis hallod ezt!?!? Ezek után a szakmai munka Emery feje felett Sanllehi-ék kezében összpontosul, akikről még mindig baromi keveset tudni, hogy futballszakmailag mennyire alkalmas emberek, de úgy hírlik nem azt az analitikus megközelítést szorgalmazzák, ahova jelenleg a futball tart illetve valamennyi magát komolynak gondoló sportág. Az viszont, hogy felröppennek hírek Monchi sportigazgatói kinevezésével kapcsolatban, számomra már sokkal baljóslatúbb. Természetesen elismerem a spanyol szakember sevillai munkásságát, de lássuk be az, amit ott csinált az teljesen más szint, mint amit nálunk, egy PL top csapatnál elvárna egy szurkoló. Ráadásul, jelenleg az AS Roma sportigazgatójaként pontosan azt a filozófiát követi mint a Sevillainál, egy kicsivel nagyobb keretösszeggel. Boldog boldogtalant megvásárolnak, akikből aztán reményeik szerint pár év múlva 2-3szoros áron meg tudnak szabadulni. Monchi kinevezésével véglet pontot tehetnék arra a kérdésre Kroenke milyen célokkal vásárolta meg a klubot és hova szeretné eljuttatni azt.

Eddig lehetett abban reménykedni, hogyha nem is Emery a tökéletes választás a kispadra, a háttér mindig is adott lesz egy jó szakembernek a kiteljesedésre. A közeljövő több mint fél év után megint csak arról fog szólni, mégis melyik irányt választja a klubvezetés. Megmaradunk az EL húgymeleg pocsolyájában dagonyázni, vagy komolyabb ambíciók elérését tűzzük ki célul. De az is lehet ezt a döntést már meghozták a nyáron, csak mi szurkolók még a tagadás fázisában vagyunk…

Bár nem sok értelme van, de azért a meccsről is legyen szó. A kupa hétvége után ma már újra bajnoki fordulót rendeznek és a kieső helyen tanyázó Cardiffot fogadjuk. Nem véletlenül van ott ellenfelünk ahol, ebben a naptári évben még nem sikerült győzniük. Idegenben egy győzelmük van, összesen 5 pontot szereztek és csak egyszer sikerült kettőnél több gólt lőniük vendégként. Igazából nem is az ellenfelünkkel kell foglalkozni, hanem saját magunkkal. Mondhatnánk, hogy ez egy jó alkalom, hogy Emery pihentessen embereket a hétvégi Manchester City elleni kirándulásra, de ne áltassuk magunkat az a meccs amúgy is, de ezzel a sérülésekkel teletűzdelt védelemmel tuti leves. Mai meccsen mi mást lehetne várni a walesi csapattól mint kontra alapú atom bunkert, ezért ha most sem lesz kezdőben Özil, akkor azt akármilyen hátfájdalommal is már baromi kínos lesz kimagyarázni. A védelmünk vélhetően a lehető legszánalmasabb felállásban fog pályára lépni, hisz nem lesz bevethető Bellerin-Sokratis-Koscielny-Holding sem így akár a fiatal, hosszú kihagyás után visszatérő görög srácot dobjuk a mély vízbe, akár Monrealból csinálunk megint CB vagy Xhakat toljuk a védővonalba sok jóra nem számíthatunk. Őszintén bennem az is felmerült, hogy a mindig biztonságra törekedő baszk mester a védő hiány miatt majd 5 védőzik (Lichsteiner-Mustafi-Monreal), egy kieső csapat ellen otthon. Remélem Emery idáig azért nem süllyed, mert ez már mindennek a legalja lenne.

Mondani sem kell, hogy elfogadhatatlan a pontvesztés sőt, ha nem nyerünk akkor a Chelsea elleni „fél bravúr”-t is semmissé tennénk, és tényleg az EL maradna az egyetlen színtér ahol Emery és a csapat kozmetikázhatná ezt a szezont.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása