Outelágazás

Return of the Jenko

2019. szeptember 24. - Woolwich

Nincs megállás, ma este egy Liga kupa meccs vár Emery fiaira, méghozzá a Nottingham Forrest ellen az Emiratesben. A "tovább"-ra kattintva egy rövid beharangot olvashattok benne néhány gondolat a Liga kupáról, a mai ellenfélről és a várható csapatról.

Szeptember közepe van, ahogy megszokhattuk ez az az időszak, amikor a nagy csapatok is becsatlakoznak a Liga kupa küzdelmeibe. Hogy mennyire beszélhetünk itt valós küzdelemről az már más kérdés.

A Liga kupa - azaz a szponzor után Carling, Capital One, Carabao Cup - kimondva kimondatlanul a Bajnokság, a BL/EL illetve az FA kupa után csak a 4. számú sorozat az angol nagy csapatok számára. De még ha a kisebb csapatokat is nézzük, ez az a kupa, ahol senkinek nincsenek előzetes elvárásai. Ott a bajnokság, ahol egyre jobban meg kell szenvedni minden egyes ponttért, egy edzőnek sem hiányzik, hogy még egy hétközi meccsel fáradjanak, ne adj Isten megsérüljenek a játékosai...

Egészen friss hír, hogy a La Manche túloldalán a gallok fogták magukat és megszüntették, akarom mondani "felfüggesztették" a saját Liga kupájukat. Erre a lépésre persze a fentebb említett okok mellett főleg azért szánták rá magukat, mert a kutyát nem érdekli a sorozat a franciáknál sem...

Ami minket illet, még Wenger alatt a 'Miki Egér kupa' elnevezés terjedt el az EFL-re. Ugye az öreg előszeretettel használta a sorozatot arra, hogy ezzel a pár "éles" meccsel játéklehetőség biztosítson a fiatal titánjaink számára. Ma este Emerytől is hasonlóra számíthatunk.

Az ellenfél a Championship jelenlegi 6. helyezettje, a Nottingham Forrest lesz.

A Forest nem túl szerencsés, ami az idei Liga kupa menetelésüket illeti. A Flentwood (0-1) és a Derby (0-3) után sorozatban a 3. meccsüket is idegenben kell, hogy játsszák. Ettől függetlenül, az első 2 meccsüket magabiztosan hozták és ami talán még fontosabb, utoljára Augusztus 3-án kaptak ki még a West Bromtól. Ez így minden sorozatot figyelembe véve egy 9 meccses veretlenségi sorozat (6W, 3D), ami azért egy egészen korrekt szezonkezdés, főleg egy új managerrel. A nyáron érkezett edzőjük, a korábbi francia válogatott Sabri Lamouchi játékosként még az Interből vagy a Marseilleből lehet ismerős, míg a padról Elefántcsontpart válogatottját, illetve a Rennes csapatát irányította korábban. A 47 éves szakember a hétvégi győzelmük után próbálta levenni a terhet a játékosairól, mondván korai még nagy reményeket fűzni az idei szezonjukhoz, ha a kezdet ígéretes is.

Ami a Forrest játékosait illeti, egy valaki miatt biztosan különleges lesz az esti meccs.
Carl Jenkinson, mindenki Jenkoja nyáron a "British core" utolsó megmaradt tagjaként elhagyta az Arsenalt és a Nottinghamhez igazolt. Az biztos, hogy a szurkolóktól meleg fogadtatásban fog részesülni, de hogy a pályán kivel kell majd farkasszemet néznie a túloldalon, arra csak Unaiunk tudja egyelőre a választ.
Jenkinson sérüléssel bajlódik, így nem jön össze a gyors reunion. Sorry, elkapott a Jenko láz...

A legbiztosabb pont a kapus poszt, ahol Leno szokás szerint pihen, helyette pedig Martinez kap majd lehetőséget. A jobb hátvéd poszton AMN eltiltás/sérülés miatt biztosan nem elérhető, így valószínűleg a hosszú sérülésből visszatérő Bellerin játszhat majd helyette. Hector egyébként pénteken 62 percet játszott az U23-asoknál, úgyhogy remélhetőleg ma egy újabb lépést tehet majd a visszatérés felé. Hasonló a helyzet a védelem másik oldalán, ahol végre reális esély van a nyári igazolás Tierney játékára, aki szintén játszott pénteken a fiataloknál.

Ami a védelem közepét illeti, hogy-hogy nem, ide is jut egy visszatérő, Rob Holding játékát már korábban megerősítette MRI. Mellette ha tippelnem kellene azt mondanám Mustafi fog kezdeni, bár én inkább Chambersnek adnék lehetőséget.
A középpályán jelenleg nincs sérültünk, így itt valószínűleg a hétvégi 3-as pihentetése játssza a legnagyobb szerepet a csapat összeállításában. A mostanában mellőzött Torreira mellé a már sokkal régebb óta mellőzött Özilt biztosan a kezdőbe várom. Melléjük még érkezhet egy Smith Rowe mondjuk.
A támadó szekcióban Nelson és Willock játéka mellett Martinellire számítok.

Eredményre tipp: 2-1

ps: Lemaradt a lényeg: #Emeryout

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása