Outelágazás

A bajnoki döntő

2023. április 26. - Zero_L

cityarsenal.jpg

avagy az utolsó szalmaszálunk

Nehéz ilyenkor mit mondani, írni, a tények sajnos makacs dolgok. Volt öt pont tiszta előnyünk ezt sikerült minusz 1-re módosítani a legutóbbi három döntetlennek köszönhetően.

A legfájóbb talán az a tudat, hogy mindezt csak magunk köszönhetjük. Nem volt semmi bírói csalás, VAR-ral való balfaszkodás, egyszerűen sikerült kétgólos(!!) előnyöket elherdálni, a legutóbbi bajnokinkon meg konkrétan rúgattunk egy gólt az ellenféllel az első percben, aztán 0-2-ről sikerült valahogy ikszre menteni a mérkőzést.

Talán a Liverpool elleni meccsen még azt lehet mondani, hogy a Pool idei hazai formáját látva, meg Ramsdale védéseit egybe véve talán reális vagy még szerencsés az egy pont megszerzése, de két rúgott gólunkig le voltak focizva a vörösök, utána viszont sokkolóan nem tudtuk kontrollálni a mérkőzést és több mint 4-es xG-re kaptunk két gólt. Legszomorúbb tényleg az a fajta játékbeli pálfordulás volt, amikor egyszerűen nem tudtunk labdát birtokolni, de még a térfelünkről is csak nehézkesen jöttünk ki és tulajdonképpen csak abban bíztunk, hogy Pool elbasz minden helyzetet, ami egy kivételével majdnem össze is jött. De az anfieldi nehéz túra benne volt a pakliban.

Sajnos ezután jött két olyan meccs, ami semmilyen formában nem férhet bele egy ennyire szoros bajnoki versenyfutásba. A West Ham ellen 10 perc után kettővel menni az számunkra álomforgató könyv volt. Teljes mértékben kézben tartottuk a meccset és domináltunk az első fél órát, majd jött egy hülye eladott labda egy tizenegyes és teljesen visszahoztuk az ellenfelünket a mérkőzésbe. A dominanciánkat már csak akkor sikerült visszanyerni mikor már nem volt kezünkben a vezetés. Kaptunk egy tizenegyes, amit nem sikerült értékesíteni és ez sajnos nagyon-nagyon sokba kerülhet a végelszámolásban.

Főleg azért, mert a Pool elleni rangadót még akár szerencsés végkimenetelként is lehet aposztrofálni, de a West Ham ellen egyértelműen elbuktunk két pontot és úgy látszik egy újabb kis gödörbe került ezzel a csapat. Southampton ellen már sehol nem volt az utóbbi két bajnokin látott magabiztos kezdés, sőt inkább saját magunkat ástuk még mélyebbre…

Problémáink egyik fő oka, hogy az utóbbi időben rengeteg gólt kapunk, ami a védekezésünk visszaeséséből fakad. Nem csak Saliba hiányára vezethető vissza, mert például Tomiyasu is játszhatna jobb oldali védőt és White bekerülhetne középre, de sajnos két ilyen kaliberű játékost úgy néz ki jelenleg nem tudunk átvészelni.

Ennek tudatában lépünk ma pályára a bajnoki riválisunk otthonában. Sajnos muszáj kijelenteni, hogy ide bizony folyamatosan szopni járunk. Jelenlegi helyzetünk sem éppen rózsás, mert Holding kezdőbe nevezésével a City ellen idén már kétszer bemutatott ember-ember elleni védekezés nagyon könnyen felborulhat. Egy Haaland szintű csatárral, könnyedén rá tud majd játszani a gyenge pontunkra, de nem csak egy emberről van szó, mert bajnoki riválisunk jelenleg csúcsra van járatva. Sajnos a City jelenleg nagyon jó formában van, nem csak hozzák a győzelmeket még magabiztosan is teszik mindezt. A meccs nagyon nem nekünk áll. Felmerülhet ilyenkor a kérdés, stratégiai szempontból változtatunk-e és megpróbálunk például egy bunkerezős, kontrafocit játszani, hisz Holdinggal a magas védővonal fenntartása öngyilkosságnak hangzik vagy játsszuk szépen a saját játékunkat, maximum sima/csúnya lesz a vége… Az idei bajnoki teljesítményünk miatt nem meglepően nem volt még totálisan offos meccsünk, ahol konkrétan semmi esélyünk nem volt vagy ahol egy komolyabb zakót mértek volna ránk. Ez a mai meccs sajnos ilyen lehet.

Jelenleg marad a csodavárás, hátha valahogy be tudjuk húzni a meccset, mert ha ez bukó akkor -4-ről ez a City már tuti nem fogja elveszíteni a bajnokságot, sokkal több meccs ide vagy oda.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása