Outelágazás

Távol a…

2019. október 21. - Zero_L

nézhető kulturált futballtól.

Nem szeretünk kertelni:  ma sem számíthatunk semmi másra csak a szokásos fosfaragásra. Idegenben a megszokottnál még beszaribb Emery kezdőjét szinte bárki össze tudná már állítani becsukott szemmel is. Neked is menne, ügye? Szokásos hátsónégyes talán már Chambersszel jobb szélen, középen a funkcionálatlan kőműves középpálya, elől meg Auba-ék, akik talán találnak egy gólt. Bár már szinte minden sérültünk teljes értékű edzésmunkát végez, maximum a csütörtöki EL találkozón számíthatunk Lacazette-Bellerin-Tierney vagy Holding játékára. Már csak ezért is és a fiatalok fejlődése miatt is milliószor jobban várom azt a mérkőzést. Szomorú.

Kötelező lenne ez a három pont is, de a Bournemouth ellen mutatott játék ismét nem volt túl bizalomgerjesztő. Ráadásul képes volt a baszk géniusz olyan marhaságokat összehadoválni, hogy az ellenfél a második félidőben azért dominálta szét az arcunkat, mert túl sok fiatal volt nálunk. Erre behozott két tinit csereként #facepalm. Sok hülyeséget szoktak nyilatkozni az edzők, de ez már nagyon a vállalhatatlan szint.

Egy dolog tartja víz felett Emery fejét, az (a szerencsés) eredmények és a többi rivális kőkemény mélyrepülése. Azt már most ki kell jelenteni, egy felelős vezetés még BL hely elcsípése esetén sem gondolhatja, hogy bármi pozitív jövőképe lehet az Arsenalnak, ezzel a jelenlegi felállással.

Az egy dolog, hogy valaki nem híve az attraktív futballnak. Láttuk ezen felfogás képviselőit eredményesen vitézkedni, akár prime Mourinhonál, akár a közelmúltban Simeone alatti Atletico Madridnál vagy nagyon nagyon régen a „Boring Arsenal”-nál. De amit Emery játszat az valami egészen más, ez egy rosszul leoktatott beszari futball, semmi más:

 

 

És itt a legnagyobb hangsúly a „rosszul leoktatott”-on van, ezért kellene minél hamarabb elküldeni és nem azért mert éppenséggel nem a Wengerball-t akarja tovább tökéletesíteni.

 

Kezdőben nincs meglepetés, neked is jár a keksz, jól tippeltél:

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása