Outelágazás

Szezon eleji poszt/forma

2023. augusztus 20. - Zero_L

hestegkommentfogó

A nyári átigazolási tevékenységünk értékelésével megvárnám a szeptember elejét mert még van kicsivel kevesebb mint két hete Eduéknak változtatni rajta, de elöljáróban annyit talán el lehet spoilerezni, hogy túl sok panaszra ezen a nyáron sincs okunk. A fontos igazolásokat hamar letudtuk, pluszban még jött egy komolyan vehető kapus is, iszonyatosan jó üzletet kötve, igazából csak az eladások tudják ezt a nyarat jóról nagyon jóra változtatni, de a részleteket később.

Ahogy láttuk a felkészülési meccseken Arteta nagyon sok variációban kipróbálta a játékosokat és igazából látható, hogy az igazolásoknál is ez a fő cél, minél több olyan játékost a csapatban tudni, akik több posztra, szerepkörre bevethetőek. Játékunk még messze van az ideálistól, ezt láthattuk az első bajnokin is. Számíthattunk rá, hogy Timber(majd jövőre), Rice és Havertz beépítése a kezdőbe nem lesz zökkenő mentes. Természetesen időt is kell adni, amíg maguk a játékosok megértik teljesen a rendszert és a társakkal az összhang is kialakul. Ez egy természetes folyamat, a tavalyi magas minőségű (főleg előző éveinkhez képest) játékunk szerencsére ad egyfajta biztonságok, aminek köszönhetően át kellene vészelnünk ezt az időszakot komoly botlások nélkül. Az első bajnokin láthattuk, hogy ha arról van szó egyéni képességekkel is tudunk meccseket nyerni, ami a szezon elején fontos, de sokáig ezzel nem lehet kompenzálni a csapatjátékot.

Timber sérülése sajnos komolyan vissza fogja vetni a variációs lehetőségeket, de ha a vezetőség kritikusnak tartják a helyzetet, akkor még a következő bő másfél hétben tudnak valamit kozmetikázni rajta. Jelenleg ezt nem érzem reálisnak, ha eladnánk Holdingot, Tavarest, Cedricet esetleg még Tierneyt is értelmezhető összegért, akkor esetleg, de ez csak vágyálom.

Az első két hónapban nincs erős sorsolásunk, igaz van két rangadó, de azok mindig három esélyesek függetlenül a csapatok aktuális formáitól. A maradék csapat meg a verhető kategória. Nyilván, ha botlunk egy hozható meccsen, akkor azt a rangadókon kell visszahozni.

Az igazi kérdés, hogyan játszunk ezeken a meccseken, mennyire lesz hosszú az az időszak mire felvesszük a tavalyi utazósebességünket és ehhez mennyiben fognak hozzájárulni az idei drága igazolásaink. Szurkolóként most még türelmesnek kell lenni, ami nehéz mert az elvárások évről évre nőnek a csapattal szemben, egyáltalán nem alaptalanul, de jelenleg ez a csapat még az összeszokás fázisában van, ami reményeink szerint nem fog sokáig tartani és majd hónapról hónapra fog jobban játszani.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása