Outelágazás

#No Pierre

2020. január 18. - Woolwich

4-kor a Sheffield Uniteddel ütközünk meg az Emiratesben. Mondhatnánk, hogy végre egy könnyű meccs: hazai pályán, egy újonc ellen. Ugyanakkor ha ránézünk a tabellára illetve a Sheffield eredményeire, gyorsan kiderül, hogy minden lesz ez csak nem sétagalopp... A tovább mögött kiderül miért.

A Sheffield idén 12 év után tért vissza az angol élvonalba és hát mit mondhatnánk, élvezik a bulit...
22 forduló alatt összegyűjtött 32 pontjukkal valószínűleg a szurkolóik legvadabb álmait is felülmúlták. Jelenleg mindössze 2 pontra állnak az 5., EL-t érő helyen tanyázó Manchester Unitedtől, minket pedig 4-el előznek.
Pedig a keretük finoman szólva sem kiemelkedő. A legnagyobb "sztárjuk" a 37 éves ex-evertonos Phil Jagielka, illetve nekünk még ismerős lehet az NB1-et is megjárt Muhamed Besic is. A kemény, hogy a bosnyákon és a Bournemouthtól igazolt francia Mousset-n kívül kizárólag brit és ír játékosaik vannak.

1145493060.jpg

Managerük az a Chris Wilder, akit tavaly a Championship 2. helyük után az év managerének választottak a szigetországban - megelőzve Pepet és Kloppot is. Elnézve az idei Premier League szereplésüket, nem volt érdemtelen az elismerés.
Csapata védjegye a szilárd védelem, így gólzáporos meccsre senki ne számítson. A Pengék a Leicesterrel holtversenyben a 2.(!) legkevesebb kapott góllal rendelkeznek – természetesen a Liverpool mögött. Furcsa ezt leírni, de olyan csapatok kapituláltak náluk többször, mint a City, a CFC vagy a United. Hogy a mi 31 gólunkat már ne is említsük...
Ja és aki a hazai pályánkban bízna: szombati ellenfelünk úgy hozott össze eddig egy 3W/6D/2L mérleget idegenben, hogy az a 2 vereségük is az Anfielden ill. az Etihadban született. Long story short: egy x-re mindig jók.

Így is lehet...

De ne csak az ellenféllel foglalkozzunk, az MRI stílusa volt, már más szelek fújnak.
Ami minket illet, a legfontosabb hír a csapat háza táján, hogy Aubameyang hivatalosan is 3 meccsre lett eltiltva a Palace elleni becsúszását követően. Ezzel a Sheffield elleni meccsen kívül a Chelsea elleni londoni derbyt és a bournemouthi látogatásunkat is ki kell, hogy hagyja. Mondanom sem kell, hogy ez most kurvára nem hiányzott.

Lacazette nincs élete formájában. És akkor még finoman fogalmaztam. Persze mikor abban volt, akkor sem termelt olyan mennyiségben, mint a gaboni haverja, de most ott tartunk, hogy 1 hónapja talált be utoljára és ez időszak alatt volt 7 meccsünk.

arsenal_goals.JPG

Ahogy oldalt látható, majdnem a góljaink felét az ex-dortmundi szállította eddig. Persze voltak már ilyen időszakaink az elmúlt években is, amikor Sanchez vagy RvP töltöttek be meghatározó szerepet. Ezzel együtt nem lenne rossz, ha hosszútávon kicsit több lábon állnánk, már ami a góllövést illeti. Aki leginkább adós a gólokkal az nyilván Pepe. Nála mondjuk már nyáron sokan hozzátették, hogy asszisztok terén erősebb lesz, 22 lillei gólja tavalyról pedig csalóka a 11-esek miatt. Mindenesetre benne azért lenne még pár gól, nem lenne rossz, ha Arteta ki tudná hozni.

Aki még kihasználhatja Aubameyang eltiltását az Martinelli. A brazilt sokan már most korszakos tehetségnek kiáltottak ki, nem is teljesen érdemtelenül. Aubameyang után a 2. legeredményesebb játékosunk jelenleg a maga 8 góljával (minden sorozatot figyelembe véve). Bizonyos tekintetben még előzi is a 14-esünket: Martinelli 115, míg Auba „csak” 134 percenként szerez gólt. 18 évesen, első szezonodban Angliában. Not bad.
Aztán ha úgy van ott van még a Leedstől visszatért Nketiah is. Vele kapcsolatban az a legújabb hír, hogy tervben volt egy újabb kölcsönadás, de Artetanak tetszett, amit Eddietől látott edzésen, ezért Mikel úgy döntött maradjon a klubnál tavasszal. Emerynél már volt egy kispados időszaka, így, hogy Martinelli is itt van, nehezen tudom elképzelni, hogy sok szerephez jutna, de meglátjuk.

Várható kezdő:
Leno - AMN, Sokratis, Luiz, Kolasinac(?) - Torreira, Xhaka - Pepe, Özil, Martinelli - Lacazette.

Tipp:
Arsenal 1-1 Sheffield United

ps.:Ja egyébként a meccset majd sokak kedvence, Mike Dean fogja fújni :)

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása