Outelágazás

Emi visszatér

2020. november 07. - Trollséne

3 hónapja a kupadöntőben még a mi oldalunkon brillírozott, most viszont mindent elkövet majd, hogy fancsali pofával vonuljunk a válogatott szünetre.

Mert kétségünk ne legyen, bármekkora diadal is volt 14 év után bajnokit nyerni az Old Traffordon, kurva savanyú lenne a szőlő, ha a Leicester után most egy Villa elleni hazai betlivel kvázi lenulláznánk az idegenbeli skalp értékét.

Ami kurvára nem kéne így vasárnap estére:

  • Leno potya

  • Martinez sok védéses masterclass

  • Ebből fakadó pontvesztés

Ha csak az egyik bekövetkezik, akkor sajnos le fog olvadni a twitter, újra felhevítve a Martinez vs Leno kérdést, ami a pontvesztés mellett szintén annyira hiányozna így a válogatott szünet szponzorálta 2 hétre, mint szar a zsebbe. Az Arsenalnak sem tavaly, sem tavalyelőtt és nagy titkot fogok elárulni, de idén sem a kapus poszt a legnagyobb problémája, már ami a leendő nagyobb célok elérését illeti. (BL indulás)

Ha jósolnom kell akkor a kettő közül mégis az elsőre van nagyobb esély, ennek magyarázata pedig pofonegyszerű: a sok lövés, helyzetkialakítás finoman szólva sem a mi asztalunk. Ha a Villa nem tol egy olyan chokerkedést, mint a Leeds ellen, akkor nagyon nagy csoda lenne, ha Emi kapuját 5-nél több lövés eltalálná, amiből még így sem biztos, hogy összejön majd a meccsvégi 1.0+ xG.

És hát hiába mi kaptuk jelenleg a legkevesebb gólt a bajnokságban, ennek a statisztikának a pátyolgatásában sajnos a Grealish vezette Villa támadósor szintén nem lesz a legjobb partner, úgyhogy Leno a védőinkkel egyetemben felkötheti a gatyáját. A nagy számok törvénye alapján a birminghamiek már ellőtték az idei (és a következő 5 szezonra szóló összes) csodameccsüket, a Liverpool 7-2-es hazai kitömése során, hogy a Vörös Fonatról idézzek, még üveggolyóval is sikerült hatost dobniuk. Ettől függetlenül viszont Grealishre nem igaz, hogy egy kifutott meccse lett volna, ő tényleg kibaszott jó játékos.

Nagy mintán is hasonló lesz. Úgynevezett "vegyükmeg" kategória.

A kőkemény 2 hetes felkészülésünk során, az Emiratesben lenyomtunk egy zártkapus meccset a Villával, akkor Auba duplája ellenére 3-2-es cumi lett a vége (mert Özil is a pályán volt), most bőven megfelel a szokásos boring, boring 1-0, természetesen a MU elleni meccshez hasonló végkimenetellel.

A válogatott szünet alatt mindenki tárazzon be, mert az EB pótselejtezők és a Nemzetek Ligájás bohóckodás után november végétől egészen márciusig nem lesz megállás. U_U 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása