Outelágazás

Római portugál csörte & hasító Man. City

2021. február 17. - Trollséne

Brought to you by koronavírus.

A kép csalóka, mert nem a Colosseum lesz az úticél, hanem 12 év után újra tétmeccset játszhatunk a Stadio Olimpicóban.

Maga a stadion nem rossz ómen, 2009. március 11-én a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egy drámai csata végén, büntetőkkel sikerült áthámoznunk magunkat az AS Roma csapatán, hogy aztán egészen az elődöntőig meneteljünk, elszalasztva az újabb római, immáron BL-döntős kirándulást, ahol Pep Guardiola többek közt Henryt is felvonultató Barcája, 2-0-ra legyőzte a Manchester United csapatát.

Almunia - Sagna, Touré, Gallas, Clichy - Denilson, Diaby - Eboué, Nasri, Bendtner - van Persie

cserék: Fabianski, Eduardo, Vela, Walcott, Song, Djourou, Gibbs

Megöregedtünk :(

Bár ez a Benfica már nyomokban sem olyan erős, mint például a 2013-ban és 2014-ben is Európa Liga döntőt játszó csapatuk, maximálisan meg lehet érteni azokat akik ennek ellenére is paráznak ettől a párharctól.

  • Portugálok, ami nem is igényel különösebb indoklást. Lásd az elmúlt évek fosfaragós EL meccseit (Vitoria Guimaraes, Sporting) vagy a kibaszott Wolves elleni bajnokikat.

  • Olympiakosz pozitívak, tele vannak lepusztult, szebb napokat látott játékosokkal. (Btw, a görögök edzője is portugál volt.)

  • Tényleg egy hugyos fos ellenfél, úgyhogy a totális lefocizásunk helyett idén is inkább az a para, hogy kretének leszünk a kapu előtt és a sok balfaszkodás megint bekérheti az árát.

  • Nem a Luz stadionban lesz a meccs, de azért mégis fosok hogy Luiz nehogy összehozzon az exei ellen egy olyan masterclasst, mint az első Stamford Bridge-i látogatása során (tizi + piros)

A visszavágó majd 1 hét múlva lesz esedékes, méghozzá Athénban, az Olympiakosz Pireusz stadionjában, mert a klubnál dolgozóknak van humorérzéke, ha már Magyarországon semelyik TAO komplexumot nem tudták a rendelkezésünkre bocsájtani. 

A bajnokságban pedig jelenleg a langyos vízben csücsülünk: hátrafelé már nem kell figyelni, az európai kupás spotok közül pedig reálisan az EL & Toalett Ligás 6-7. helyre lehetne lőni (ehhez persze kell egy City Carabao győzelem, illetve hogy az FA Kupát is olyan nyerje, aki a bajnokságban top6-ban végez), de komolyabb számolgatásba addig felesleges belemenni, amíg az elmaradt meccsekkel előttünk álló csapatok be nem pótolnak mindent, hogy teljesen kitisztuljon a kép.

A nagy felzárkózást az épp 23 meccses veretlen szériánál tartó, utolsó 16 meccsét kivétel nélkül megnyerő, ma este az Everton ellen pályára lépő (24, 17 - őket is megverték) Manchester Cityvel szemben kéne megkezdeni, akik a tavalyi FA Kupa elődöntő kivételével továbbra is akkor törlik fel velünk a gyepszőnyeget, amikor nem szégyellik. Egyszer minden sorozat megszakad, úgyhogy legalább egy döntetlent jó lenne valahogy összekaparni, de komolyabb összeggel erre azért senki ne fogadjon.

A mester azt mondta, hogy a következő 4 meccs kulcsfontosságú lesz a szezonunk végkimenetelének szempontjából, lássuk hát mit sikerül az első kettőből kihozni.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása