Outelágazás

Csak az európai kupa ad neked erőt és mindent lebíró akaratot

2021. április 03. - Trollséne

Bár a bajnokságban a matematikai esélybe még mindkét csapat kapaszkodhat, az európai kupaporond hátralevő 5-5 meccsének abszolválásával lényegesen egyszerűbb a BL-be jutás.

Persze egyet hátralépve azért fontos megjegyezni, hogy esetünkben az ultimate all-in (BL vagy semmi) helyett azért nem lenne probléma, ha a bajnokságban végül mégis sikerülne valahogy odacsúszni legalább a 6. vagy a 7. helyre ami szerencsés esetben (mindkét hazai kupát a bajnokság top5-ben végző csapata nyeri) legalább megint Európa Liga vagy Toalett Liga indulást és egy kis átigazolásra való pénzt jelentene.

Jobban viszont nem szeretném a témát kibontani, mert ehhez a bajnokságban a maradék 9 forduló pontjainak legalább a 75%-át meg kéne szerezni és imádkozni, hogy a jelenleg előttünk tanyázó csapatok folyamatosan pontokat hullajtsanak.

A West Ham elleni heroikus 3-3 szomorú apropója volt, hogy a szezon előtt itt a blogon is össznépileg megtippelt 71 pontunk hivatalosan is elszállt, de akkor mit mondjanak a Liverpool szurkolók, akik egy 97 és 98 pontos bajnoki szezon után olyan szinten lengett ki az ellenkező irányba az inga, hogy most már tőlük is nagy szó lenne a bűvös 71 pont.

Sérülések tömkelege, a Front 3 nagyjából egyszerre időzített földbe állása, a minden csapatot egyaránt megtépázó Covid, ami sajnos Jürgen Kloppot személyesen is brutálisan sújtotta. Januárban elhunyt az édesanyja, az utazási korlátozások miatt pedig még a temetésen sem tudott megjelenni.

A Liverpool BL menetelésének hála, ezen a héten feloldozást nyertünk a vasárnap-csütörtök szado-mazo tempó alól, +1 napot nyerve így a csehek elleni odavágóig, ami nem megbántva a Vörösöket, de a legfontosabb meccs lesz az elkövetkező 7 napban.

És akkor a Slavia.

Közel 14 éves fotó egy történelmi eredményről, ami mind a mai napig klubrekord, már ami az európai kupameccsen aratott legnagyobb arányú győzelmet illeti. Csütörtökön ennek a nagyjából fele is hatalmas szó lenne, a Slavia az elmúlt években már bőven több, mint egy pofozógépnek szánt közép-kelet európai klub. A 18/19-es szezonban az EL negyeddöntőig jutottak, ahol végül a későbbi győztes Chelsea jelentette a végállomást, ennél nagyobb szó volt viszont a tavalyi BL csoportkör, ahol bár a Barcelona-Dortmund-Inter hármas mögött a 4. helyen végeztek, egyetlen mérkőzésen sem törölték fel velük a padlót és rendre csak a hajrában tudták őket legyűrni.

Ezen menetelések kulcsemberei közül kettő már a Premier Leagueben is letette a névjegyét, Soucek lassan 1,5 éve a West Ham legjobbja, míg Coufal az idei szezonban egy évtizedes űrt tölt be, hogy végre van egy támadásban és védekezésben is értelmezhető szélső bekk a Kalapácsosoknál. Mondjuk azért nem is egy Carl Jenkinson.

Az idei kiírásban a legnagyobb skalpjuk a Leicester City kiejtése volt, ezt azonban sajnos gyorsan elhomályosította a Rangers elleni párharc visszavágóján történt szomorú eset, amikor is a Slavia védője, Ondrej Kudela egy sunyin odavetett "Kibaszott majom!"-mal betalálta Glen Kamarát. Igen, ő az a Glen Kamara, aki az Arsenal akadémiáján nevelkedett, szóval nem meglepő, hogy a twitter army már a sorsolás után egyhangúlag vendettáért kiáltott.

És akkor ők még jóindulatúak voltak a csehekkel, akiknek nem ez volt az első alkalom, hogy rasszizmussal kapcsolatos ügyben kelljen utólag mosakodniuk, ami ezúttal elég szánalmasra sikeredett. 

A szolidaritási buliba természetesen még beszálltak a Slavia ultrák is egy "Kamara csak egy nigger, Slavia mindenki ellen #TeamKudela" drapériával, ami után többen odáig is elmentek, hogy ha az UEFA nem akar még nagyobb idiótának látszani, akkor az lenne a legjobb ha több évre kizárná a Slaviát az európai kupaporondról. Az évek óta futó #saynotoracism és a lassan egy éves #blacklivesmatter kampányok mellett hatványozottan kurva gáz és elkeserítő ez az egész sztori, de hát ha valakinek, akkor nekünk pont nem kell bemutatni hogy mekkora madár szervezet az UEFA, lásd még a Mighty Arsenal és Mkhitaryan esete a bakui csoportmeccsel és kupadöntővel.

Zárva a posztot, ma este azért nem esne jól a Pool elleni zacskó, viszont tényleg a csütörtök esti cseh csörte lesz a főattrakció, úgyhogy ússzuk meg sérülés nélkül, aztán basszuk meg a Slaviát.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása