Outelágazás

Menekülés a győzelembe

2021. április 11. - Trollséne

Tükörsima hazai vereség a Liverpool ellen, elbalfaszkodott odavágó a Slavia ellen. Ha ki akarjuk tolni a szezon érdemi részének határidejét, akkor bizony most már nyomiskodás helyett  tényleg nyerni kell.

A bajnokságban persze ez az érdemi rész továbbra is egy lefordíthatatlan szójáték, pláne úgy hogy a Leeds bravúrjának hála lecsúsztunk az alsóházba. Nagyjából már 531. alkalommal írom le, de az EL és Toalett Liga illúziójának fenntartásához is most már majdnem a zárófordulóig tartó győzelmi szériára lenne szükség, miközben az előttünk állók lehetőleg folyamatosan pontokat hullajtanak.

A nyerő szériát most a bajnokság legnyomibb és legszarházibb csapata, vagyis a Sheffield United ellen kéne megkezdeni, akik amellett hogy a tavalyi bravúr 9. hely után most utolsóként esnek ki a Champo pozitív keretükkel, a már menthetetlen helyzetükben még a helyi klublegenda Chris Wildert is kibaszták, aki a harmadosztály mocsarából egészen a PL-ig kormányozta a Pengéket.

Baljós vasárnap esti kezdés ide, jövő csütörtökre időzített csúcsforma és szekérderéknyi hiányzó oda, nagyon ciki lenne pontot veszíteni.

A csehek ellen pedig jöhet a mentally strong idegenbeli győzelem, ha már a mérkőzés végén megint tankönyvi módon sikerült lábon lőni saját magunkat. Persze a sok gólos (2-2, 3-3 stb.) döntetlennel is sínen lennénk, de az még ettől az idei elbaszott szezontól is valami egészen abszurd lenne, amikor a Mighty Arsenal összesített egálnál, több idegenben lőtt góllal jut tovább egy európai kupasorozat egyenes kieséses párharcából.

Ha már úgy hozta a sors, hogy ugyanarra az ágra kerültünk a Tanár úr vezette Villarreallal, akkor egész egyszerűen most nem eshetünk pofára a negyeddöntőben, muszáj összehozni azt a két felvonásos osztálytalálkozót, ami mellesleg a baszk alkimisták csapatépítő tréningje is lenne.

Lacika a Slavia ellen a szokásos visszalépkedést edzői utasításra(?) már odáig fejlesztette, hogy nem csak wannabe 10-esként, hanem a meccs bizonyos periódusaiban olykor 6-osként vagy CB-ként is megcsillogtathatta tudását. Csak remélni tudom, hogy a mester az alkimista kotyvasztós fétisét majd a Sheffield ellen éli ki, ahol a két fix hiányzó (Luiz, Tierney) mellett jelen állás szerint Auba, ESR és Ødegaard is egész biztosan off lesz, úgyhogy ne lepődjünk meg egy-két szörnyszülött próbálkozáson, amivel inkább vasárnap kísérletezzen és kössön kompromisszumot, mintsem jövő csütörtökön, az idei szezon e pillanatban legfontosabb meccsén.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása