Outelágazás

Utolsó nagy roham a Toalett Ligáért

2021. április 17. - Trollséne

A prágai EL gála után két hazai bajnokival megindítjuk a nagy hajrát a talán Toalett Liga indulást jelentő 7. pozícióért. 6/6 ponttal egészen jók is lennének a kilátásaink, de még a stabil BL indulós időkben is rendszeresen becsúszott egy-egy wtf vereség, az ilyen kötelezőnek titulált hazai, ergya formában lévő ellenfelek lejátszott szezonhajrás meccseken.

Aubameyang és Ødegaard továbbra sincs, ahogy az óvatosság jegyében talán a nemrég felépült ESR és Saka is csak a padon kezdi majd a meccset, úgyhogy Willian a szezonnyitó után most újfent kivégezheti a Fulhamet.

Az Everton pedig jelenleg olyan negatív spirálban van, hogy az európai kupaindulás helyett lassan már az is nagy szó lesz, ha végül sikerül összehozni egy felsőházi helyezést.

Szokásosan eldurrantott közhely, de a két hazai győzelemnél sokkal fontosabb, hogy lehetőleg most már senki ne dőljön ki a szezon hátralévő bő 1 hónapjára és az EL végjátékba majdnem fullos kerettel tudjunk belemenni. A kupagyőzelemmel és BL indulással járó komolyabb zsetont úgyis ott lehet leszakítani, ez a bajnoki 7. hely csak egy sovány vigaszdíj lenne, hogy egy sikeresen megvívott elődöntő után ne kelljen a tavalyinál is nagyobb mindent vagy semmit játszani a szezon utolsó meccsén.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása