Outelágazás

All or Nothing

2022. május 20. - Woolwich

265 nappal ezelőtt éppen egy City elleni 5-0-ás pofont követően három meccs után nulla ponttal álltunk a tabella utolsó helyén. Azután a meccs után a többség valószínűleg egy lyukas garast nem tett volna arra, hogy ezzel a managerrel és ezzel a csapattal az utolsó forduló előtt esélyünk lesz még a BL helyre.

Aztán ahogy Balla kolléga írta az előző cikkben, beindult az a bizonyos Arteta-hullámvasút... Egy 8 meccses veretlen sorozatnak köszönhetően mindjárt máshogy nézett ki a dolog. A Watford elleni győzelemmel 11 forduló után már az 5. hely volt a miénk. Bár utána jött egy pool elleni sima 4-0-ás vereség, de az a meccs még annyira nem is - mondhatni realitás volt - a United és főleg az Everton elleni vereségek annál inkább voltak bosszantóak. Szerencsére az Iwobiék elleni vereségnél a csapat is érezte, hogy ez már nagyon ciki és a naptári évből még hátralevő meccseken a maximális pontszámot gyűjtötték be a srácok. 2022-t egy már-már standard City elleni 10 emberrel befejezett meccsel és egy elpazarolt Burnley elleni hazai 0-0-ával kezdtük, Innen aztán végképp beindult az a bizonyos hullámvasút... A következő hét meccsből hatot megnyertünk - a Pool megint csak nagy falatnak bizonyult - amivel 30 fordulót követően három ponttal mentünk a spurs előtt a 4. helyen. Ekkor azért elég sokan elhittük, hogy lehet ebből valami: jó formában voltunk, hozható meccsek következnek, mi baj lehetne? Azzal a lendülettel egymást követő három pofonba sikerült beleszaladni. Előbb az ex Arsenal legenda, Vieira tréfálta meg Artetat a Palace-szal, majd jött egy már-már szokássá váló elbukott Mosolygós kisfiú derby, hogy aztán Hasenhüttl fiainak is feltartott kézzel engedjük át a három pontot. Ha a Palace meccs előtt mindenki elhitte, akkor a Chelsea-MU-WHU meccsekre készülve mindenki elengedte a BL indulást jelentő negyedik helyet és azzal együtt az egész szezont is. Oh korán volt még... Az említett hármast legnagyobb meglepetésünkre szinte könnyedén sikerült lelépni, hogy aztán elérkezzünk a spurs elleni Wenger-trophy meccsig, ahol egy győzelem a tuti BL helyet jelenthette volna. A meccs maradjunk annyiban, hogy bicskanyitogató volt, de még így is abban a helyzetben találtuk magunkat, hogy a hátralévő két meccs megnyerésével miénk a BL hely, játsszon a spurs bármit az utolsó fordulókban. Arteta és a csapat ennek megfelelően kiemelte, hogy mindenki nyugodjon le a picsába... a sorsunk a saját kezünkben van. Ennek megfelelően a szezon talán legkilátástalanabb performanszát bemutatva tükörsimán kikaptunk a Newcastletől a St. James's parkban. :))

2021. július 9-én az Amazon streaming szolgáltató bejelentette, hogy a népszerű All or Nothing dokumentum sorozat következő évadja a londoni ágyúsokról fog szólni. Hát az előző bekezdésben - kizárólag az eredmények tekintetében - áttekintett szezonunk alapján azért nyugodtan mondhatjuk, hogy tudnak választani ezek az amcsik... Bár Arsenal szurkolóként nyilván egy Spurs elleni győzelem és azzal megszerzett BL hely jelentette volna az évad csúcsát, ha már ez nem sikerült, a semleges nézők bizonyára jobban élveznének egy olyan befejezést, ahol mondjuk egy wtf spurs vereség melletti Arsenal BL hellyel érne véget a sorozat. :)

Hogy mennyi esély van erre? A FiveThirtyEight szerint 4%. Nem túl sok, bár ők - Gary Nevillel karöltve - akkor sem nagyon bíztak a sikerünkben, amikor éppen úgy tűnt, hogy odaérhetünk.

A józan ész ideje elmúlt, ma-holnap még mindenki hívja ki a kéményseprőt, gyűjtse össze az összes patkót a ház körül, vadásszon pár 4 levelű lóherét a fűben, hátha lesz még egy utolsó fordulat ebben a sztoriban...

ps: Ezúton is köszönjük minden kedves kommentelőnek az egész szezonos aktivitást, bár a kontentek tekintetében gyengébb évet zártunk, jó volt látni, hogy ez sem szegte senki kedvét :))

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása