Outelágazás

BL or bust vol. 2

2022. augusztus 05. - Zero_L

vagy vol. akárhány, már ki számolja…

Lesz majd normális nyári átigazolási összegző is, amint lezárult a piac. Elöljáróban annyit, hogy se nekünk se Artetanak nincs nagyon okunk a panaszra. Időben jöttek az igazolások, pont azok akiket az edző kért, wtf megoldás egyáltalán nem volt, szóval jó lenne ha ezek a nyári húzások a pályán most már konzisztens eredményekben manifesztálódnának.

A gyenge kezdés idén nagyon nem fér bele. Lehet mondani, hogy tavaly sem történt hatalmas tragédia, hisz vissza lehet jönni az utolsó helyről, az első 3-4 meccs nem határozza meg a csapat tavaszi sorsát, de tavaly egy szedett-vedett társaság állt 3 forduló után nulla ponttal, nulla rúgott góllal, úgy hogy ebből 2 vereség kis túlzással papírforma volt. Amint rendes kezdővel álltunk fel jöttek is eredmények.

Idén könnyebb a sorsolásunk, komoly rangadók leghamarabb egy hónap múlva játszunk az OT-n. Ráadásul a csapat a jelek szerint teljesen felkészült a bajnoki nyitányra. Minden fontos érkező már hetekkel ezelőtt megérkezett és játszott legalább két felkészülési meccset. Ezen a nyáron végre megtörtént az, amiért hosszú évek óta megannyiszor sírt az egyszeri szurkoló: Legyen kész a keret a nyár közepére, tudjanak több hetet együtt dolgozni az új igazolások, és NE AGUSZTUSBAN keressünk kezdőcsapatba erősítéseket.

Jelenlegi keret és kvázi a gála kezdő adott, erősítésre maximum Tielemans személyében számíthatunk, de ha ő nem jönne, akkor sem lehet egy rossz szavunk sem. A gála kezdőben leginkább a védelem összetétele okozhat kellemes fejfájásokat Artetanak, hogy a Saliba-Gabriel-White belső védő hármast hogyan rakja egyszerre a pályára és mellettük hogyan és mikor fér el majd Zinchenko, Tierney és Tomiyasu szélsővédők. A védelem előtt viszont nincs kérdés, hogyan kell felállnia a kezdőnek. A Xhaka-Partey-Odegaard-Saka-Martinelli-Jesus hatosnak leginkább arra kell ügyelnie, hogy minél többet együtt legyenek a pályán. A felkészülési meccseken megmutatták, hogy jó játékosoknak kevés idő is elég az összeszokáshoz.

És ha már szóba került a felkészülési mérkőzések. Természetesen ezekből nem érdemes komoly következtetéseket levonni. Először is, azért mert a Chelsea sem fejben, sem taktikailag nem volt a toppon, a Sevilla meg a felkészülés ütemezés másik fázisában volt, úgy hogy másnap szintén barátságos meccset játszottak. Amit szerintem pozitívumként elkönyvelhetünk a két meccsből, hogy itt már játszott a gálakezdő illetve nem nézetetlen 1-2 gólos meccseket játszottunk a könnyített pályán, hanem szépen ahogy kell ráléptünk az ellenfelünk torkára és a játékosok nem vették félvállról végig magas intenzitással játszották végig a meccseket. Emellett például az is megmutatkozott, hogy Jesus mennyivel sokoldalúbb játékos, mint a tavalyi két opciónk csatárposzton.

Ennél jobban nyári felkészülést nehéz ütemezni, hacsak nem vagy a liga elitjében, ahol kb csak finom hangolni kell a csapaton.

Ma este bebizonyíthatja a csapat, hogy a szurkolók kezdeti optimizmusa megalapozott. Válogatott szünet után mindig nagyon nehéz jósolni következő meccsre, ez hatványozottan igaz a szezon kezdetre. Nem a legkönnyebb feladattal kezdünk, mert Vieira sok emberre rácáfolva nagyon összerakta ezt a Palace-t tavaly. Nyáron komoly távozójuk nem volt, aki igen például Gallagher, őt pótolták egy francia tehetséggel, Doucouréval.

Jó csapat ellen fogunk ma pályára lépni idegenben, ahova ráadásul nem éppen nyerni járunk az utóbbi időben, de ennek ellenére a mi csapatunkat jobbnak, felkészültnek érzem ezért egyértelműen győzelmet várok a szezonnyitányon.

 

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása