Outelágazás

Látogatás Anglia egyik legszebb stadionjába

2018. szeptember 14. - Zero_L

avagy Newcastle upon Tyne város lakói 5 év után végre először, testközelből is szemügyre vehetik-e Mesut Özil csodálatos labdáit…

Válogatott szünetben túl sok említésre méltó nem történt. Torreira kapott egy rúgást Mexikó elleni szombaton lejátszott barátságos meccsen, aminek következtében a félidőben le kellett cserélni. Az uruguayiak keddi Ecuador elleni szintén barátságos meccsét elhalasztották, így nem tudjuk mennyire komoly sérülésről van szó. A mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón nem kérdezték erről Emeryt, edzés videókon is szerepel a többiekkel, így reméljük semmi komoly nem történt és csak elővigyázatosság miatt kellett lecserélni. Olcsó kifogás lenne, ha emiatt nem kerülne kezdőbe Lucas.

Cardiffhoz hasonlóan a Newcastle csapata sem kezdte túl acélosan a bajnokságot. Igaz, a lejátszott négy meccsből három is top six ellen kellett megvívniuk, az egyetlen egy pontjukat meg pont a korábban említett walesiek ellen szerezték. Ligakupából már ki is estek, mivel a B csapatukkal nem tudták megverni a Nottingham Forest alakulatát idegenben (balfaszok, igaz Papus?), annak ellenére, hogy a 92. percben sikerült kiegyenlíteniük, pár perc múlva kaptak gyorsan kettőt.

Szarkák nehéz sorsolás ellenére szoros meccseket játszottak, köszönhetően a jó helyzetkihasználásuknak illetve annak, hogy Benitez nem fél lemenni kutyába és már-már Mourinhot megszégyenítő antifutballt játszatni csapatával. Nem alakítanak ki túl sok helyzetet, de tudjuk jól a védelmünknek ez sosem volt akadály, ha a benyelt gólokról van szó. Most is a támadókon múlik majd a kötelező három pont megszerzése.

Saját csapatunkról semmi újat nem lehet elmondani az előző héthez képest. Az előző posztban taglalt változásokat szeretném viszontlátni a kezdő tizenegyben, de túl sok realitását ennek sajnos nem látom. Az Arsenal problémáiról a minap készült egy kis videó összeállítás. Igazából semmi újat nem mutat be, amiről ne beszéltünk volna akár kommentek között akár posztban, inkább csak az ismétlés kedvéért teszem be.

Első rész leginkább a védelemre koncentrál amiben bemutatja, hogy a jelenlegi Mustafi-Sokratis-Cech hármassal miért képtelenség/baromira nehéz véghez vinni ezt a hátulról való támadás építést.

A második rész már a középpályával és támadó szekcióval foglalkozik. Az első jelent még a védekezésünket mutatja be a Cardiff ellen, ami nem került bele az előző posztba, de nagyon tanulságos. Arter helyzeténél megint egy teljesen érthetetlen helyezkedést követnek el játékosaink és így az ellenfél két játékosa is teljesen üresen várja a labdát a tizenhatosunkon belül. Én értem, hogy új rendszer van, sok információt kell feldolgozni, de ezekre a jelenetekre azért baromira nehéz mentséget találni. A videó többi részében Torreira komoly hozzáadott értéket mutatja be és Guendouzi eddigi remek játékát. Később pedig a Lacazette-Aubameyang duó közötti kémiát emeli ki.

 

Kis túlzással már a meccs előtti egy órával, a kezdő kihirdetésével megtudhatjuk milyen mérkőzésre számíthatunk, az eddigiekhez hasonló szenvedős, balfaszkodóra vagy végre bepillantást nyerhetünk milyen minőséget képvisel a legerősebb kezdő tizenegyünk.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása