Outelágazás

Mint hátunkra egy púp...

2018. november 27. - Trollséne

poltavacvr.png

...annyira hiányzik ez a Vorszkla Poltava elleni mérkőzés.

Kezdjük a legfontosabbal: tegnap az UEFA megerősítette, hogy az ukrán-orosz konfliktus újabb epizódjaként a napokban megszavazott hadiállapot ellenére minden biztonsági feltétel adott ahhoz, hogy a mérkőzést csütörtök este lejátsszuk, így a halasztás teljességgel kizárva. A sűrű naptárunk miatt nem is nagyon lehetett volna hova tologatni, de ennél sokkal fontosabb, hogy tényleg minden rendben legyen, csapatostul & szurkolóstul épségben landoljunk majd távozzunk az ukrán sztyeppéről. UPDATE: hétfőn még biztonságosnak ítélték Poltavát, ma viszont átszervezték a meccset Kijevbe...

Ahová egyébként nem igazán nyerni járunk... Korábban jó pár alkalommal volt szerencsénk az ország két kirakatcsapata (Dinamo Kijev, Shakhtar Donetsk) ellen megmérettetni és hát a mérlegünk mindenféle púderezés nélkül kibaszottul gyalázatos Ukrajnában: 0 győzelem 1 döntetlen 5 vereség, 4 rúgott 11 kapott gól. A Vorszkla természetesen nem ugyanaz a súlycsoport, mint az említett kettő, de a változatlan körülmények mellett (hosszú túra, szélsőséges időjárás) helyzetünket egyáltalán nem segíti, hogy bő 1 héten belül a Spurs-MU bajnoki dupla-rangadóval öblítjük le a csütörtök esti műkorcsolyázást.

Az sem igazán javítja a kilátásainkat, hogy a csoport ötödik körét, a Papus alatti tapasztalatokból kiindulva akár tippmixkörnek is hívhatjuk. Ugye mindenki emlékszik rá, hogy általában ilyenkor szórakoztuk el a BL-ben a csoportelsőség lehetőségét, de friss emléknek rögtön itt van a tavalyi Köln ellen lejátszott idegenbeli meccs: szintén a továbbjutással a zsebünkben, az 5. körben az akkor Bundesliga tökutolsótól, majd később kiesőtől egy könnyed 1-0ás zakó.

koln.PNG

Egyébiránt tavaly a knows.hu-n még a meccs előtt bemondtuk az eredményt, a helyetekben most sem haboznánk! (4,33-as szorzó van az ukránokra, de a 17 meccses veretlenségi széria miatt óvatosabb játékosoknak a kétesély is baráti 2.04-es oddsot kínál az 1X-re.)

papamix.PNG

Európai kupacsoportkör 5. forduló = Könnyen jött pénz a szurkolóknak, sponsored by Papus

Kezdőcsapatilag bízunk Emery józan eszében, ami a tegnapi U23-as meccsből kiindulva szerencsére nem hagyta el, hisz fiatal kulcsembereink közül (Smith-Rowe, Nketiah, Willock, Pleguezuelo) senki nem volt ott a meccskeretben, így csütörtökön remélhetőleg nem csak szarrá fagyni viszi őket, hanem a többségüknek kezdőként szavaz majd bizalmat.

A Bournemouth elleni 1 perc után Eddie Nketiah végre a nagyoknál is komolyabb játékpercekhez juthat az idei szezonban.

Csütörtök 20:40-45 körül  még a biztos csoportelsőség is meglehet, amennyiben a Sporting ugyanannyi vagy kevesebb pontot szerez a Qarabag ellen idegenben, mint mi az ukránok ellen. A mérkőzést 18:50-től a a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása