Outelágazás

Csoportkör búcsúztató & sorsolásra várva

2018. december 13. - Trollséne

elcoverqbag.png

Karácsonyi hajtást felvezető laza átmozgató foci, remélhetőleg további sérülések nélkül...

A mai meccs egyik legnagyobb kérdése, hogy a tarcsit vajon az 1 hónapja spájzban tárolt kocka Özil vezeti-e majd ki a pályára kapitányként, illetve valamelyik fiatal letesz-e az asztalra egy Baresi szintű teljesítményt, hogy a továbbiakban ne riogassanak mindenféle 30+os Squilacci/Silvestre-díjas igazolásokkal.

Ezen nagy kérdéseknél viszont érdekesebb lehet, hogy vajon ki ellen folytatjuk majd tavasszal a Répaligás menetelést? A legjobb 32 sorsolása December 17-én 13:00-tól esedékes, jöjjön is egy rögtönzött szemezés a lehetséges ellenfelekből:

BL 3. helyezettek (vastagon szedve akikkel már a következő körben is összefuthatunk)

Inter, Napoli, Valencia, Benfica, Shakhtar, Plzeň, Club Brugge, Galatasaray

Ha semmit nem néztem be és a rangsorolás még mindig a csoportban elért eredmények alapján, nem pedig koefficiens szerint történik, akkor a félkövérrel szedett csapatok közül aggodalomra a Shaktar és Club Brugge elleni párharc adhatna okot. A Vorszkla gálától elvontatkoztatva Ukrajna még mindig nem a legkedveltebb úticélunk, míg a belgák igen tisztes helytállással búcsúztak a BL-ből, egy-egy meccsen 0 gólon tartva a Dortmundot és az Atlético Madridot is.

EL csoportok (vastagon szedve a már biztos 2. helyezett, illetve az aki a mai utolsó kör alapján esélyesebben pályázik a 2. helyre)

(Leverkusen/Zürich) - pedig az ég adná a németeket, Petr Cech odapottyanthatna a BayArena közepére, ha már augusztusban volt egy kisebb twitter-rantje a kuseniek angol nyelvű hivatalos profiljával, amiért kicikizték a sutasága miatt.

B (Celtic/RB Leipzig) - A Lipcse csak akkor jut tovább, ha a már biztos csoportelső Salzburg idegenben le tudja győzni a Celticet. Skótoknak 1 pont is elég a biztos továbbjutáshoz, szóval készüljetek a Karakterre.

C (Slavia Praha/Köbenhavn/Bordeaux) - az egyik legnyitottabb csoport, ahol a sok körbeverés miatt még mindenki jó eséllyel pályázik a Zenit mögötti 2. helyre. Nem szeretném hosszasan levezetni a variációkat, jusson csak tovább a Slavia, ha már ellenük arattuk a legnagyobb arányú európai győzelmünket.

D (Fenerbahce) - itt nincs kérdőjel, a Dinamo Zagreb mögött a törökök a biztos továbbjutók. Minden további nélkül jöhetnek, az idegenbeli meccsen Özil is kapna egy kis standing ovationt.

E - ez ugye nem játszik, mivel a mi csoportunk volt.

(Betis, Milan, Olympiakos) - Tavaly a 16 között oda-vissza simáztuk őket, több hónapos fake news vagy nem fake news, Papával a kispadjukon nagyon befizetnénk egy újabb összecsapásra.

(Villarreal, Rapid Wien, Glasgow Rangers, Szpartak Moszkva) - na itt hatványozottan igaz, hogy bárki továbbjuthat, mivel a 4 csapat 2 ponton belül helyezkedik el egymáshoz képest. Meccsnézős szempontból mindenféleképpen a Rapid lenne a legjobb választás, de csábító a Cazorla-hazatérés is, no meg a Sárga Tengeralattjáróval eddig mindig jó párharcokat nyomtunk Európában.

H (Lazio) - a Frankfurt mellett ők is csak epizodisták voltak a csoportjukban, tele vannak Pool-rejectekkel, az előszezonban is megcsaptuk őket, ide velük!

I (Genk, Besiktas, Malmö, Sarpsborg) - kottára ugyanaz, mint a G csoportban annyi apró eltéréssel, hogy itt 3 pont a differencia az első és 4. között, de a körbeveréseknek hála még mindenkinél ott a lehetőség a továbblépésre. Tavaly már voltunk Svédországban, hogy az ottani gála után, otthon majdnem az évszázad égését mutassuk be a koeff. alapján EL tökutolsó Östersunds ellen. Ha tényleg az élet a legjobb forgatókönyvíró, akkor lesz egy túránk Norvégiába a Sarpsborghoz.

J (Krasznodar, Sevilla, Standard Liege) - a Sevilla miatt ez lenne a lehető legnehezebb, Emery hazatérne, de itt még gálakezdővel is erőteljesen benne lenne a pakliban, hogy a 32 között befejezzük az EL menetelést. Érdemes lesz figyelni ennek a csoportnak az eredményeit, jelenleg a Krasznodar vezeti a csoportot 12 ponttal mögötte 9-9 egységgel áll a Sevilla és a Liege, de mivel a spanyolok vélhetően lecsapják otthon a ruszkikat, azon áll vagy bukik a második hely sorsa, hogy a belgák ki tudják-e tömni idegenben a tökutolsó Akhisarspor csapatát. (Az oroszok ellen 2-1, 1-2-es eredményt tudnak felmutatni, így ha nem borul a papírforma, akkor a gólkülönbség lesz a mérleg nyelve.)

K (Asztana/Rennes) - Azerbajdzsán után Kazahsztán? Na meg egy nagy túrót! Csak a Rennes!

L (BATE/Vidi) - Túlságosan sok dolgonak kéne ahhoz összejönnie, hogy legyen esélyünk a Vidi ellen meccset nézni, így sanszos, hogy a tavaly már szarrá gyepált fehéroroszok lesznek ott a 2. helyezett csapatok tégelyében.

Számotokra melyik csapat lenne az álomsorsolás? (A Qarabag meccset 21:00-tól a Digi Sport 2 élőben közvetíti.)

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása