Outelágazás

Szezon eleji reménysugarak

2019. február 27. - Zero_L

Idén meg első félidős csapat leszünk?

Southampton elleni bajnoki mérkőzésünk egy az egyben a szezon elei meccseinket idézte. A mérkőzés egészét tekintve nem játszottunk lehengerlően, de volt egy jó félidőnk (meglepetésre most az első), ahol kellő helyzetet tudtunk kialakítani a meccs megnyeréséhez. Természetesen ezen a meccs sem maradhatott el az oltári nagy védelmi hiba, ami után Leno bravúrjára volt szükség. Ahogy szokták mondani ha nulla nullánál az a ziccer bemegy, lehet egy másik meccsről beszélnénk. Ettől függetlenül, a közelmúltban bemutatott kilátástalan támadójátéknak nyoma sem volt, legalább is az első félidőben. Végre visszatért a sebesség, a lendület az előre játékunkba, nem állva várta mindenki a társtól érkező labdát, nem az alibi passzokat játszották meg, hanem kihasználták a technikai főlényűket és gyors passzokkal, megindulásokkal verték meg az előttük állókat. A könyörtelenség is hiányzott az utóbbi hónapokban, a második rúgott gólunknál ebből is mutattunk valamit. Nem csak a letámadás és az ellenfél hibára kényszerítésén volt a hangsúly, hanem az hogy a megszerzett labdával nem pöcsöltünk, rögtön visszatámadtunk, Iwobi hatalmas szerepet játszott ebben és meg kell említeni Mkhitaryan nagyon rutinos befejezését. Érezte, hogy azonnal lőnie kell, technikailag egy nehezen kivitelezett lövés volt, de tudjuk, ő képes ilyenekre. Kár, hogy ezeket a megoldásokat nagyon ritkán veszi elő.

Innen kéne továbbfejlődni meccsről meccsre, hogy ne 45 perc erejéig bírjuk ezt a tempót egy kiesés ellen menekülő csapat ellen. Ezt a lépcsőfokot nem sikerült megmászni az elmúlt 3 hónapban, úgy néz ki a szezon hajrára újra nekiveselkedünk, reméljük eredményesebben tesszük mint ősszel.

 

Ma már jön a következő forduló és Eddie Howe csapata látogat az Emiratesbe. Bár pár hete a gyenge formába kerülő Sarri csapatnak gurítottak egy laza négyest 45 perc alatt(!), mégse tudták ebből profitálni hosszabb távon, hisz azóta három meccsből mindössze egy pontot tudtak csak begyűjteni. Ráadásul mind a három meccsen vérszegény támadójátékot bemutatva, esélyük sem volt a győzelemre. Ha ez még nem lenne elég, akkor a Bournemouth november(!!!) eleje óta képtelen idegenben pontot szerezni. Kilenc zsinórban elvesztett meccsük van vendégként, ebből nyolc bajnoki. Mindemellett ezen a kilenc meccsen összesen három gólt rúgtak.

Azt hiszem kijelenthető, hogy országos egyes a találkozó, de ismerjük a közhelyt, ezeket a legnehezebb pontokra váltani. Mivel a hétvégén sem Aubameyang sem Özil nem kezdett, így őket mindenképp a kezdőbe várom és akkor Lacazettet lehet pihentetni a hétvégi NLD előtt. Középpálya összetétele megint hatalmas kérdőjel, lehetett olyan híreket olvasni, hogy Denis Suarez megkapja első kezdő meccsét, Mkhitaryan helyén abszolút lehet értelme. Védelem a sérülés miatt adott, Mustafit most játszassuk aztán jegeljük egy hónapig.

Southampton meccshez hasonlóan jó volna ismét valami bíztatót látni, de igazából a három pont megszerzése az elengedhetetlen, mert következik a NLD-EL-MU-EL sorozat, ahol akár az egész szezonunk sorsa eldőlhet.

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása