Outelágazás

Buona fortuna!

2019. április 10. - Trollséne

napoliel.png

Vasárnap villámgyorsan sikerült lehűteni a kedélyeket, már ami a lesimázott bajnoki bronzot illeti, most pedig  rögvest egy újabb reality check következik, ahol remélhetőleg be tudjuk bizonyítani, hogy akár önerőből, saját magunk is ki tudjuk kaparni azt a BL indulást és nem kell hozzá tartósan a riválisok nyomoráért remegni. 

Mert most már azért kurvára savanyú lenne a szőlő, ha így néhány fordulóval a bajnokság vége előtt saját kezünkben tudva a sorsunkat, illetve a kellemest a hasznossal (kupa+BL indulás) menekülőútnak titulált EL-ben is állva, végül sikerülne két szék közül a pad alá zuhanni. Ha másra nem is, arra mindenféleképpen jó volt a hétvégi füles, hogy talán még időben ébresztőt fújjunk és ha semmi nem is indokolja, hogy robbanásszerűen fog kisimulni az idegenbeli formánk, idén többször ne lássuk már viszont a vasárnapi fosfaragást. (És ha megoldható azt a loncsos kutyafejű Elnenyt se.)

Ehhez pont kapóra is jön a Napoli, akik bizony simán az idei EL menetelésük eddigi legnehezebb próbatételei lesznek, a csapatuk lazán megüti a BL egyenes kieséses szakaszának szintjét. A BL csoportkörben otthon tükörsimán kifújták a Liverpool orrát, és PSG elleni két döntetlenjük során is ők voltak azok, akik inkább rágták a kefét a pontvesztés miatt. Egészen a csoportkör zárófordulójáig nyeregben voltak a továbbjutást illetően és ha Milik nem lövi telibe Alissont az anfieldi kirándulásuk végén, akkor most talán a Liverpool ellen készülhetnénk.

Napoli OUT

Nem csoda a jó európai szereplésük, Carlo Ancelottiról nekünk is éppen elég szar emlékünk van: ugye ez a szemöldökhuszár búcsúztatott el minket immáron 2 évre a Bajnokok Ligájától, megszponzorálva az oda-vissza 5-1-et és negatív társrekorderséget a Werder Bremen csapatával, ami a legnagyobb arányú kiesést illeti.

Szerencsére Emerynek jóval kellemesebb emlékei vannak a digóról, a 2017-18-as BL csoportkörben a PSG-vel lazán lepofozta Carlettot, akit a vereség után rögvest ki is basztak Münchenből.

Carlo OUT

Taktikai részről ennek a videónak a megtekintése melegen ajánlott, bár annyi kiegészítést hozzátennék, hogy a napolis Sarriball nem összekeverendő a Chelsea jelenlegi kínszenvedésével.

Ha már van az olaszoknál egy beépített ügynökünk, íme egy remek hír: az Udinese elleni horrorsérülése után a Napolinál kölcsönben szereplő Ospinát szerencsére semmi nem hátráltatja abban, hogy holnap akár kezdőként lépjen pályára.

22:55 körül reméljük egy olyan végeredmény áll majd az eredményjelzőn, amiből nyilvánvalóan látszani fog, hogy ki a sorozat igazi keresztapája.

elfather.png

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása