Outelágazás

Welcome to the pre-season

2020. június 25. - Zero_L

Túl vagyunk két totálisan csalódást keltő mérkőzésen és nem csak az eredményeket alapul véve, hanem a mutatott játékot is, azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, mostantól felkészülési mérkőzésnek kell tekinteni minden találkozót. Nulla elvárással, minél többet alapozva a jövő évi keretre.

A korábban feltett két fontos kérdésre, nagyon hamar meg is kaptuk a válaszokat: Nem, nem sikerült semmi változást elérni a három hónapos kényszerszünet alatt és nem, semmi értelme komolyabb álmokat dédelgetni a szezon hátralévő részére. Ott folytattuk, ahol télen abbahagytuk vérszegény támadójátékkal és hihetetlen nevetséges védekezéssel.

City meccsel kapcsolatosan egy dolgot leszögezhetünk, Luiznak semmi maradása nem kéne hogy legyen a csapatban, és nem csak azért, amit ezen az egy meccsen összeszerencsétlenkedett. Egész évben ezt csinálta, az a védő, aki 13 bajnokinként kiállíttatja magát és kevesebb mint 7 bajnoki alatt átlagban összehoz egy büntetőt azzal egyszerűen nevetséges számolni. Nem tanul a hibájából, már rég túl van karrierje zenitjén (ha egyáltalán volt neki), teljesen felesleges őt megtartani, de még egy évig tuti néznünk kell a saját csapatunkban. Aztán Saliba-t(+Marit) majd kezelésbe is veheti jövőre. Már alig várom, ha más nem elrettentő példának tökéletes lesz.

Az igazi mélyütés viszont a sirályok elleni meccs volt. Nem csak a mutatott játék volt lehangoló, hanem az egész csapat hozzáállása, nem csak magához a mérkőzéshez, hanem egymáshoz is. Az előbbit talán nem is kell részletezni, elég megnézni az első bekapott gólunkat. Kis szöglethez oda megy EGY DARAB védő és simán átjátsszák. Totálisan amatőr dolog, megye 3-ban kinevetnek ilyen szögletvédekezésért. De nem csak ez az igazán felbaszós, hanem az, hogy pár éve már beszoptuk ezt és még mindig képesek vagyunk ennyire nevetséges védekezést bemutatni. Ehhez nem kell isten adta tehetségnek lenni, egyszerű taktikai fegyelmet kéne fenntartani 90 percen keresztül, amit úgy néz ki még mindig nem sikerült elsajátítani. Kurvára szomorú.

De számomra a legfájóbb mégis az volt, hogy baromira nem látok csapategységet a pályán. Fent van 11 ember és az a közös bennük, hogy azonos színű mezben futballoznak. Egyszerűen szánalmas, hogy mikor egy csapattársad az ellenfél által súlyos sérülést szenved el, akkor te nem mászol az arcába, hogy mégis mi a faszt képzel magáról. Mert mondhatja ez a nyomorék Maupay, hogy nem szándékosan akart sérülést okozni, de az jól látszik, hogy esélye sem volt a labda megjátszására ÉS kurvára az volt a célja a kapust kilökje a 16oson kívülre, ez az azonnali reakciójából egyértelműen kiderül.

És én nem tudom teljes mértékben elítélni Guendouzi lefújás utáni viselkedését, csak nem a meccs után kéne keménykedni, hanem a pályán, játék közben…

 Ez a faszkalap Atkinson is elmehet a jó kurva anyjába…

Ilyenkor látszik nagyon, hogy nincs a pályán egy ember sem, akinek lenne töke és leugatná vagy az ellenfelet vagy ennek a faszszopó rigónak a fejét, mondván mi a szart néz egész meccsen… De ez megint nem új keletű dolog, évek óta nincs egy értelmes vezér a pályán, csapatkapitányokat kis túlzással a szerződés hosszabbítás kierőszakolása gyanánt választjuk, ami természetesen mindig balul sül el. Nem tudom Arteta ezt hogyan fogja megoldani, mert játékos múltjából baromira nem az maradt meg, hogy ő egyfajta vokális vezérszerepet töltene be. Már pedig valakinek innen ki kéne nőnie, aki kurvára az asztalra képes csapni, ha a helyzet megköveteli. Aubameyang is megbukott, mint csk (persze róla is pontosan lehetett tudni, miért kapta meg…)

Sajnos vissza kell térnem ismét a vesszőparipámhoz, a sérülésekhez. Sokkal komolyabban kéne ezt is kezelnie a vezetőségnek, mert tartom, amíg minden évben min 1-2 ember kiesik fél/egész évre, addig baromira nem fogunk egyről a kettőre lépni. Már a harmadik vezetőedzőt fogyasztjuk az elmúlt 3 évben és mindegyiknél előfordult súlyos és/vagy season ending sérülés. MINDEN évben folyamatosan ezzel kell szembesülnünk. Edzés módszerek változtak, kisegítő személyzet lecserélődött, egy dolog maradt, hogy még mindig hullunk, mint a legyek. KÉT mérkőzés és HÁROM KEZDŐ JÁTÉKOSUNK is súlyos sérülést szenvedett el, ha így folytatjuk lassan a női csapat sztárjait kell bevetni. Ráadásul már Martinellire sem számíthatunk ebben a szezonban, mert edzésen kapott egy rúgást. Már csak ezért is fontos lenne ezt az időszakot egyfajta alapozásnak venni, mert a következő idényre való felkészülési időszak is limitált lesz.

By the way, a Southampton otthonában lépünk pályára ma este, ahol számomra totálisan érdektelen a végkimenetel. Jelenleg azért sem szomorkodnék, ha minden olyan játékos, aki nem szerepel Arteta következő szezonbeli tervében azt nem játszatná soha többet. Aubameyang úgy sem fog hosszabbítani, akkor meg inkább ne kísértsük a sorsot, kíméljük meg és adjuk el a legtöbbet ajánló klubnak. Ilyen megfontolásból én már Ceballost sem játszatnám, nem lesz itt jövőre majd a Real Madrid kereshet neki új klubot, és még lehetne sorolni a neveket… Játszanak minél többet a fiatalok, ők még profitálhatnak ezekből a tét nélküli felkészülési meccsekből.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása