Outelágazás

Lelkes amatőrök

2020. október 29. - Trollséne

Papíron csak az írek, azonban az elmúlt napokban lejátszott meccseink alapján rólunk sem feltétlenül a profi lenne az a szó, ami egy laikus számára elsőre beugrik, miközben a játékunkat szemléli.

A Dundalkról igazából nincs sok mondanivalóm, úgyhogy lássuk hát mi valósult meg a nyitófordulóban megfogalmazott Európa Ligával kapcsolatos elvárásokból. (SPOILER: Szinte semmi.)

Játszottak a fiatalok?

Akár a népmesében, igen is meg nem is. Saka szerencsés volt, ő maradt a posztjának megfelelő komfortzónájában, ellentétben csóró Nketiahval, aki sajnos megnyerte a kísérleti nyúl szerepét a legújabb baszk alkimista próbálkozáshoz (lásd még: Mikel Arteta - Willian hamis 9-es, Tanár úr - Xhaka LB/LCB, Torreira CAM) és a tőle totálisan testidegen bal szélső szerepkörben bizonyíthatott. Anno Wengernél a támadók #technikaitudásfejlesztése jeligére szintén elő-előfordult, hogy ki lettek vezényelve a szélre, de itt most szó nem volt ilyesmiről. Hogy a kecske is jól lakjon (Nketiahnak játszania kell) és a káposzta is megmaradjon (Lacikát is be lehessen nyomni a kezdőbe) sikerült megkötni egy olyan elbaszott kompromisszumot, aminek az ég világon semmi pozitív hozadéka nem volt. Eddie teljesen súlytalan volt a bal oldalon szerencsétlenkedve, Lacika meg hozta a 3/3-as bajnoki kezdés után most már újfent sztenderdé váló Chamazette alapcsomagot: védekezés so-so, letámadás 0, kínunkban fellőtt labdák megtartása/megjátszása 0, helyzetkihasználás 0. Az ő esetleges hosszabbítása nyáron nagyon hátra lett sorolva a fontossági listán, erősen meg lennék lepve ha januárban még nem is, de a nyáron nem próbálnánk meg inkább pénzre váltani. (Az 50-et tutira nem kapjuk vissza, de ha belőle sem tudunk kivenni egy kurva petákot sem, akkor megpukkadok.)

fbchamazette.png

Willock és Nelson ketten együtt mindössze 10 percet kaptak időhúzó csereként, míg a középpályára legjobban várt Smith Rowe-t sem az utolsó edzésen, sem az utazók között nem találhattuk meg, pedig papíron makkegészséges. Talán majd most csütörtökön.

A resztli további tagjait meg jobb lenne nem is firtatni, de Cedric akkora szar volt, hogy még egy Rapid ellen sem lehetett 90 percig a pályán tartani, ahogy a Tank is a szokásos semmi, ő csak azért nem lett lekapva mert már nem volt cserénk, de továbbra is a világ 8. csodája, hogy belőle top szintig jutó profi labdarúgó lett.

Kapus pihentetés?

Sehol semmi. Én naivan elhittem, hogy az izlandi bója legalább a 6 őszi csoportmeccset megkapja, de nagyon úgy fest, hogy a jelenlegi No. 3 Matt Macey legkésőbb nyári megpattanása után Rúnarsson lesz majd a harmadik számú opció és hozunk elé valami bizonyítottabb arcot No. 2-nek. Addig pedig full gázon megy a yolo Lenoval, akit addig sikerült vuduzni twitteren a "Martinezthibavolteladni!" dologgal, hogy a Rapid ellen jött is az epic fail.

Pihentethetünk, menni fog a továbbjutás a periférián lévő arcokkal?

Egy meccs, kis minta, de elnézve a bajnokságban is hétről-hétre megtapasztalt szenvedésünket és az eddig kudarcba fulladt játékosok teljesen véletlenszerűen új szerepkörökben való próbálgatását, még a szerény képességű ellenfelek ellenére is hajlok rá, hogy nem. Áttekerve visszanéztem a múlt csütörtöki kínszenvedést és ahogy az már a hosszabb összefoglalóból is kiderült, a cserékig egészen nyamvadt szarok voltunk. A győztes gól előtti kulcspasszt pedig teljesen out of context módon Mo Elneny adta, akinek hát finoman szólva sem ez lenne a fő feladata.

Védő fronton pedig megtörtént az, amin a nevezési lista leadása előtt csak poénkodtunk. 8 CB-vel vágunk nekik a szezonnak, idén tuti megússzuk a védőkrízist! Nos, rohadtul nem, már most Október 29-én ott tartunk, hogy a csütörtöki Dundalk elleni meccsre jelenleg mindössze Gabriel és Mustafi bevethető. Saliba, Sokratis ugye nincs nevezve az EL-re, Holding 2-3 hétre off, Chambers, Mari még rehabilitálódik, Luizra meg bármennyire is röhejes, úgy kell vigyázni mint a hímes tojásra, a Leicester elleni izomparás lecserélése után a játékunk, mint olyan egy az egyben megszűnt létezni, szóval őt a 48 órás megfigyelés esetleges jó eredményei után sem kéne erőltetni így a MU-val vívott hétvégi rangadó előtt. (Update: Kihagyja az EL meccset, a hétvégi játéka 50-50.)

Dundalk

Nagy-Britannián belül nyílt titok, hogy a walesi, észak-ír, skót játékosok krémje kivétel nélkül a Premier Leagueben futballozik. Írország bár nem tagállam, ez a tétel a legjobb játékosaik esetében szintén érvényes. Ahogy az is, hogy míg a skótoknál az első osztály profinak nevezhető, addig a walesi, észak-ír és ír labdarúgás élvonala közelebb áll az amatőr focihoz, amit ha szeretnénk beszúrni az angol ligák rangsorába, akkor a legjobb szívvel is valahol a League One alsóház & League Two közé helyezhető.

Szóval ha ellenük is a reménytelen fosgyömöszölés megy majd, ahol Nikola Pépé még mindig egy 72 millió forintos, mintsem fontos játékosra emlékeztet, akkor edzőstül & játékosostul mindenki elmehet a picsába.

upassz.png

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása