Outelágazás

A kármentés hava?

2021. január 02. - Trollséne

Vagy néhány újabb agyfasz a pályán és azon kívül?

A 2020-as évet a bajnokságban látottakhoz képest egész valószínűtlenül két győzelemmel zártuk, most pedig ezt a sorozatot lehetne tovább nyújtani az ellen a Big Sam vezette WBA ellen, akik ha tehetnék még az xG-t is mínuszba vinnék. Jó teszt lesz, mert bár lent vannak a picsában, illetve legutóbb a Leeds egy laza ötössel kente el a szájukat, a Pool & City duó ellen idegenben megcsíptek 1-1 pontot úgyhogy ma jobban meg kell villantani a baszk kaméleon támadóbb oldalát is.

Ha ez nem sikerül, akkor még mindig segítségünkre siethet a WBA védelmében akár egyszerre pályán levő három ex-Arsenal akadémista: Semi Ajayi, Kyle Bartley vagy Kieran Gibbs bármikor jó lehet egy összehozott büntetőre vagy öngólra. Persze az ex-játékos babona is áll, Walcott és Iwobi könyörtelen volt, Giroud és Welé az edzőiknek hála megkegyelmezett, a mai pontrúgásoknál morzsolni fogok egy rózsafüzért, nehogy a kapunkban landoljon egy felhő fejes.

Ezt követően lesz egy hazai pályán lejátszott FA Kupa meccs a Newcastle ellen, akik még mindig kibaszott nagy szemfényvesztők, úgyhogy címvédőként nem itt kéne hogy véget érjen a #Roadto15. Ezt a meccset leginkább azért várom, hogy vajon kedvenc izlandi portásunk kap-e újabb esélyt a legutóbbi baleset kijavítására, vagy ha már átváltozott lepkévé, akkor gyönyörűen tovaszállt ami az első csapatban védés lehetőségét illeti. Mindenesetre ha továbbjutunk, még ebben a hónapban le lesz darálva a legjobb 32 közötti párharc is.

A WBA után pedig a bajnokságban is lesz egy csörte a Kastéllyal, amit megelőz majd még egy Bagoly & co. elleni dzsembori. A Chelsea meccs után azt írtam, hogy ha a Brighton-WBA-CP-Newcastle lehetséges 12 pontból Mikel Arteta megszerez 10 egységet, akkor a saját vizeletével sikerül eloltania a klubon belüli méretes lángokat és sem kiesés elleni harcról, sem menesztésről nem beszélhetünk majd a továbbiakban. Ebből 3 pötty már megvan, sérült és Covid fertőzött fronton abszolút jól állunk, úgyhogy az elmúlt 2 meccs alapján nem lesz lehetetlen vállalkozás.

És akkor az átigazolási piac. Riogatnak itt már Diego Costával, Iscoval, Joan Jordánnal is a kellemesebb hangzású Buendia és Brandt mellett, úgyhogy ne is merüljünk bele mélyebben a ki lenne jó/ki nem lenne jó témába. Érkező(k) előtt azonban először takarítani kell, nem csak a fizu felszabadítás, hanem az XXL méretű keretünk miatt is. Kolasinac már balra el, Sokratis is az utolsó napjait tölti Észak-Londonban, Mustafit szintén küldenénk csak a kutyának sem kell. Saliba miatt továbbra is agyfaszt kapok Artetától és ahogy a klub kezelte az ő helyzetet. Wesley Fofana, aki tavaly a CB párja volt az ASSE-nél, jelenleg abszolút megállja a helyét a Leicesterben és így lassan féltávhoz érve a szezon csapatának ajtaját is hangosan kopogtatja, miközben kettejük közül elvileg Saliba a nagyobb tehetség. Hát akkor bassza meg mindenki.

És a végére a kedvenc törökünk, aki az Ágyús szappanoperája utolsó évadára fordul. Megy, marad, mi a fasz lesz?

Én személy szerint takarodjon párti vagyok, DE amennyiben a helyére egy újabb Willian vagy ahhoz hasonló igazolás (Isco, akit csak Faszkónak fogok hívni ha idejön vagy a stoppos elnyűtt Spurs zokni Eriksen) az opció a helyére, akkor ha Artetának nem büdös segget csinálni a szájából és beleáll az arcvesztésbe, akkor inkább nevezzék be és hátha végül mégis szépen sikerül lezárni ezt a közel 8 éves házasságot. Ez persze nagyon-nagyon a legeslegvégső esetben fog előfordulni hogy Özil benevezésre kerül, de 1 hónap múlva már okosabbak leszünk. Ha pedig még időben közlik vele, hogy nem lesz benevezve és képes lesz továbbra is főállású twitter cheerleader és motivációs trénerként tevékenykedni, akkor süljön bele a döner.

1 hónap múlva nem csak az átigazolások, hanem a szezon hátralévő részében megfogalmazott célok kapcsán is tisztábban látunk majd. Ha folytatódnak a körbeverések, mi pedig meg tudnánk nyomni ezt a januárt, akkor még a tavalyi FA Kupa győzelemnél is nagyobb csodának lehetnénk szemtanúi, vagyis hogy lesz az ősszel a liga egyik legimpotensebb és reménytelenebb csapatából tavaszi európai kupaindulásért harcban levő együttes.

buek2021.png

Ezzel a képpel pedig szeretnénk megköszönni, amiért végigszenvedtétek velünk a rengeteg szart és azért elvétve jó dolgokat is szolgáltató 2020-at. Reméljük az idei év jobb lesz.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása