Outelágazás

Itt a csapatod Mikel, még?

2022. október 09. - Zero_L

átigazolási összegzés és proper szezonbeharang

Kezdjük először a nyári történések kiértékelését.

Az átigazolási ablak vége miatt lehet kicsit rossz szájízünk, de ha megnézzük az egész nyarat összességében, akkor szerintem kijelenthető, hogy az utóbbi évek egyik legjobb átigazolási időszakán vagyunk túl. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy még mindig nincs BL pénz és eltekintünk a szokásos gyenge eladásoktól. Ahogy a korábbi posztban is írtam, végre időben érkezett meg minden kiszemeltünk és ha az érkezőket nézzük egy olyan játékost sem lehet kiemelni, aki akárcsak fejvakarós megoldás lenne vagy az érte kiadott pénz nem lenne reális. Kezdjük sorjában.

Zinchenko személyében úgy látszik sikerült megszerezni az Artetaballhoz jobban passzoló balhátvédet. Emlékezhetünk, a legutóbbi EL szezonunk azon (is) ment el, hogy Xhakaval próbáltuk betölteni az itt keletkezett űrt, kevesebb mint több sikerrel. Anno én is azon a véleményen voltam, hogy Tierney hatalmas igazolása lesz a csapatnak, ami igaznak is bizonyult az Emery alatt mutatott ötlettelen fociban. Arteta érkezésével viszont elég látványosan kijött Tierney hiányossága. Nem lett rosszabb játékos, de előrefelé megvannak a limitációi. A jelenlegi rendszerben ez a nem túl komplikált „megtolom és beadom” mentalitás már kevésbé passzol. Zinchenko sokkal jobban be tud szállni az összjátékokba, labdatartásba és akár középre helyezkedve is meg tudja állni a helyét, hisz eredetileg középpályás játékosról van szó. Az ukrán gyengesége a védekezés, ami viszont a skót posztriválisa erőssége, szóval egy nagyon jó kis párost alkothatnak hosszútávon, ahol Arteta ellenfélhez, taktikához tudja igazítani éppen melyik játékosát kezdeti. Ehhez viszont az kellene, hogy mindketten egészségesek legyenek, jelenleg meg inkább az játszik, aki éppen bevethető.

Miután kiderült, hogy Aubameyangra sem taktikailag, sem a pályán kívüli dolgai miatt Arteta nem fog hosszútávon számítani, mindenki azt kereste vajon kire esik a vezetőség választása a piacon található elég silány csatárfelhozatalból. Rengeteg pletykát olvashattunk az elmúlt fél, de talán lassan már 1 évben is, Vlahovictól kezdve Rashfordon át Carvert-Lewinig. Végül a választás Gabriel Jesusra esett, aki a Cityben Haaland mögött egyértelműen maxiumum csak a szélen kaphatott volna szerepet vagy mint második számú csatár. Adta magát az észak-londoni váltás, hisz Artetaval meg van a kapcsolat, itt meg betonbiztos kezdő szerep vár rá még formaingadozás esetén is, ami például VB szereplés szempontjából sem lehetett utolsó szempont. Én az elején kicsit ódzkodtam ettől az átigazolástól, mert tartottam tőle, hogy egy Werner szerű támadót kapunk a brazil személyében olyan értelemben, hogy rendszeresen alul fogja rúgni az xG-jét. Falat amúgy sem kapartam volna sőt, ha végig gondoljuk akkor látatlanban még az ő leigazolásában volt a legtöbb ráció. Egy bajnokcsapatnál bizonyított játékosról van szó, az angol bajnokságban sem tudnak neki már újat mutatni, nem kell érte kifizetni a HG kvótából származó indokolatlan felárat és nem utolsó sorban mindent összevéve minőségben sokkal jobb csatárigazolásra nemigen lehetett számítani ezen a nyáron. Azzal viszont nem számoltam, hogy mennyire jól illeszkedik Arteta elképzeléseibe. Most, hogy látjuk már jó pár hónapja éles meccsen is, leesik a képernyőről, miért esett rá a választás. Meg van benne Lacazette fizikai ereje és fel is vállalja a testi kontaktokat, aminek köszönhetően akár rá is lehet ívelni a labdákat, meg tudja tartani őket, de ott van benne Aubameyang technikai képzettsége is (brazil… duh). A Cityben eltöltött idejének köszönhetően ki tud mozogni szélre, felvenni a labdát és onnan labdacipeléssel betörni a tizenhatoson belülre vagy bemozgással bontani a felálló védelmet. A legfontosabb viszont talán az, hogy a letámadásban sokkal jobban használható, mint francia vagy gaboni elődei és nem büdös neki a piszkos munkát elvégeznie. Én látom benne a jó mentort is, akinek segítségével Nketiahból végre kijöhet az az állat, amit 17-18 évesen lehetett belelátni. Aztán lehet, hogy ennek a mentorságnak csak én tulajdonítok indokolatlanul túl sok jelentőséget.

Ha negatívumot kéne felhozni Jesus játékára, akkor az lenne, hogy a fejjátéka nem extra. Viszont, ahogy láttuk a Brentford ellen, elmozgással is tud területet nyerni egy fejes gólhoz, nem kell elsősorban túlugrania a védőjét, mert arra biztosan nem képes. Egyértelműen nincs a legfelső (Lewandowski-Benzema-Haaland) csatárpolcon, de alatta lévőn biztos, hogy ott van és nekünk most egy ilyen játékosra volt szükségünk, aki segít felemelni a klubot, reális kihívok közé bármelyik versenysorozatról beszéljünk. Aztán ha már stabilan ott vagyunk a tűz közelében és még mindig kell a csatárposzton javítani, akkor meg lehet keresni a mi Haalandunkat.

Most egy kicsit csalok és bedobom Saliba nevét is a kalapba, aki technikailag nem most nyáron érkezett, de most lett az első csapatnál alkalmazva. A nyár elején az volt az első számú elvárásom, hogy bármit csinál a vezetőség, hozhat ide bármilyen kutyaütő játékost, de ezt az istentelen nagy tehetséget ne herdáljuk el. Szerencsére ez nem történt meg és nagyon fals híreknek tűntek az OM-be való végleges eligazolása. Premier League debütálásán nem lehetett látni az zöldfülűség bármi jelét, persze akik figyelemmel követték a tavalyi kölcsönjátékát azoknak ez nem okozhatott meglepetést. Egyértelműen a legjobb védőnk lett, akivel kapcsolatosan most már csak az a kérdés, hogy mikor hosszabbítunk vele, mert minden egyes lejátszott meccs után vastagabban fog fogni a toll a szerződésén. Engem nem érdekel mennyit kér, csak legyen már hivatalos…..

Legmeglepőbb igazolásunk egyértelműen Vieira volt, akit kvázi egyik napról a másikra jelentettek be úgy, hogy szinte semmi előzménye nem volt az ügyeletes ITK-któl. Nagyon kellett még egy ember a kreatív szerepkörbe, mert Odegaardnak kell helyettes és ahogy látjuk Smith-Rowe még mindig nem tudja maga mögött hagyni a sérülékenységét. Vieira papíron a támadó szekció bármelyik pozíciójában képes játszani, de azért PL szinten ezt lehet nem érdemes készpénznek venni. A hosszútávú cél talán az, hogy Odegaarddal együtt legyenek majd a „gálakezdőben”, de kérdéses idén lesz-e erre lehetőség. Nyilvánvalóan fizikailag kicsit fel kell építeni, de eddig ő is nagyon meggyőző volt mikor pályára lépett.

Marquinhos és Turner igazolások a jövőnek szól, bár EL meccseken már szóhoz jutottak és komoly panasz nem lehetett rájuk, bár az is igaz, hogy eddig komoly teszt elé nem lettek állítva. Maradjon ez így és fejlődjenek ezen a szinten, aztán talán Marquinhosból lehet egy Martinelli 2.0, Turnernél viszont nem látni, hogy több lehet egy rendes backup kapusnál, de ki tudja neki még rendesen szoknia kell az európai közeget.

És a pozitívumok után jöjjön szokásos fekete leves. Idén se sikerült értelmesen eladni játékosokat és lehet ebben az emberöltőben másra már nemigen számíthatunk. Én már lassan kezdem feladni a reményt, mert úgy néz ki Willock tavalyi eladása csak egy fehér holló volt. Már én is unom magamat, hogy állandóan ezen megy a nyavajgás, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy például egy PL szinten bizonyított kapust mint Leno-t, hogy tudunk eladni konkrétan két marék szotyiért. Ezzel szemben pl a Liverpool Minaminoból profittal tud kiszállni, aki kis túlzással egy centivel nem lett jobb játékos a náluk eltöltött idő alatt… Nagyon sürgősen meg kell tanulni időben továbbadni olyan játékosokon, akik nem szerepelnek a szűk rotációban. Amit Willock esetében helyesen megléptünk, azt Nelson vagy Maitland-Niles esetében elmulasztottuk, de lehetne még sorolni a neveket. Kis túlzással mindenkit fele annyiért adtunk el, mint amennyi a reális értéke lenne.

Már pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos lenne ezekből a transferekből akár csak 5-10 millió fonttal többet kiszedni. Az Arteta-projektre 3 év alatt 280 millió fontot költöttünk, BL pénzek nélkül ez fenntarthatatlan. Az már most világos, hogy a következő nyáron a Mari-Tavares-Pépé trióból tudunk pénzt csinálni, de elnézve az idei nyarat belőlük sem fogunk túl sok pénzt kicsikarni.

Másik negatívum Partey pótlásának elmaradása, amire reálisan nem tudni mennyi esély volt (Bissoumat mondták, mint tökéletes backup, de eddig ő sem váltja meg a világot a szomszéd csirkeólban), de a belebegtetett rendőrségi ügye miatt még sarkalatosabb ennek a problémának a megoldása. Télen vissza lehet erre is térni, talán akkor több információ áll majd rendelkezésünkre.

Összességében túl sok panaszunk nem lehetett a nyári átigazolási szezonunkra, mert akik jöttek azokat mind reális áron szereztük meg és az első pár hónap benyomása mindegyik játékosnál kiemelkedően pozitív.

Mit várhatunk a szezontól? 

Nézzük kicsit rá riválisainkra, hogyan állnak. Liverpool-City páros vélhetően megint kiemelkedik a bajnokságból, talán nem annyira mint tavaly, de arra számítok, hogy nem lesz kérdés az első két csapat kiléte. Liverpoolnál még mindig megvan a győztes matéria, az edző és nagyon sok jó játékos is a keret tagja, most egy kicsi gödörben vannak, lehet kicsit elindultak lefele, de olyan magasan voltak, hogy még így is szinte az összes csapat előtt járnak. Cityben meg Haaland úgy néz ki egy kib*szott cheat kóddal ér fel, kár is velük foglalkozni.

Az igazi harc megint a két fennmaradó BL helyért fog zajlani. Ebben úgy néz ki, a Sp*rs elég erős kihívó lesz, már csak azért is mert egyben tartották a keretet, Conte még(?) nem veszett össze senkivel és nyáron hoztak neki pár játékost, akiket talán csak ő tud igazán használni. Chelsea nem kezdett jól, tavaly sem voltak ellenállhatatlanok és Tuchel menesztésével robbantották is a bombát. Keret minősége arra engedne következtetni, hogy abszolút ott lenne a helyük a top4-ben, viszont Potterrel a gyerekbetegségeket is le kell majd tudniuk ebben az évben. Számomra nem volt kérdés, hogy Tuchel össze tudja kapni a gárdát, mert remek edző, de úgy néz ki vele sem olyan nehéz összeveszni. Sokan hypeolják Pottert, abszolút nem alaptalanul, de nem tudom ő készen áll-e arra a nyomásra, ami egy elit klub élén várja. Itt majd nem lehet azzal takarózni, egy-egy nem várt vereség után, hogy „hát ez a Brighton, örüljenek, hogy a PL-ben vannak vagy nem a kiesés ellen kell küzdeni”. Tulajdonosváltás ide vagy oda, úgy néz ki a Chelseanél mindent a jelen eredményei határoznak meg és teljesen mindegy az utóbbi egy évben mit tett le az adott edző az asztalra, abszolút képtelenek 4-5 éves projektekben gondolkodni. Fel kell kötnie a gatyáját Potternek, de ilyen minőségről korábban álmodni sem mert, szóval be lett dobva a mély vízbe. Idővel ebből a projektből kisülhet valami viszont én arra számítok, hogy ebben az évben még lesznek kisiklások, aztán ha ezt a vezetőség nem tudja türelemmel kivárni, akkor jöhet egy szokásos chelsea-s edzőkeringő. És akkor itt van a diszfunkcionális futballklubok címerállata a MU. Minden rivális megkönnyebbülésére a CR-bombától nem sikerült megszabadulniuk. Lehet ez nem is fog felrobbanni, hisz a VB-ig tuti nem fog a portugál asztalt borogatni, neki Katarban kell csúcsformába lendülni, utána meg a téli átigazolási ablakban akár el tudják passzolni valahova. Viszont ha nem, akkor nem hiszem, hogy sokáig fogja tűrni ezeket a csereként kapott alamizsna perceket. Egy teljesen PL szűz edzővel az elképzeléseihez képest nem optimális kerettel, nagyon nagy kritika lenne bármelyik másik top klubnak, ha a MU a végén be tudná előzni. Nem tartom ten Hagot kóklernek, ha adnak neki időt és megfelelő játékosokat (ez alatt nem azt értem, hogy túlárazva megveszik a fél holland ligát), akkor szerintem versenyképes csapatot tud majd építeni, de ők még abban a fázisban vannak, amiben mi voltunk lassan már 4 éve Artetaval. Szóval, ha idén számolnunk kell velük riválisként, az komoly kritika lenne a mi projektünkre nézve. Természetesen a nyári 200 millió fontos beruházás sokat segíthet a holland szakembernek, főleg ha Casemiro megkapja az angol bíróktól az eddigi „minden narancssárga belépőre sárga vagy semmi, illetve csak minden 5. piros lapos megmozdulásra kap megfelelő büntetést” bírói felfogást (btw, ez Pepnek is sokat segített anno Fernandinhoval most meg Rodrival…), de összességében ez a keret még abszolút nem alkalmas arra a focira amit ten Hag megálmodott. Emlékezzünk vissza Artetanál mennyi gyerekbetegség volt az elején és hogy az első pár hónapjában megnyert FA kupát is kvázi bunker taktikával sikerült elnyerni.

Csirkéknél egy mustwin projekt van, amiben alig van pár év, Chelseanél egy nem nulláról induló projekt, MU-nál totálisan nulláról induló projekt és vagyunk mi, akik már lassan 4 éve toljuk a processt… Érdekes lesz figyelni melyik csapat(ok) ér(nek) révbe. Ha megint lemaradunk a BL-ről azt már nagyon-nagyon nehezen lehetne megmagyarázni.

Térjünk rá a saját csapatunkra.

Elsősorban a nyilvánvaló fejlődés lenne a kitűzött cél, amin nem csak a szezon végi tabellán elfoglalt helyezést értem. A keret még mindig nagyon fiatal, de érezni a csapaton, hogy ehhez a fiatalsághoz párosul már komoly minőség is. Európai kupaszereplésnek köszönhetően inkább az a nagyobb kérdés Arteta, hogyan fogja forgatni a keretet. Európa Liga csoportkörében szerencsére nem kaptunk erős sorsolást, így ezzel a jelenleg bevetett A-B csapattal is illene továbbmenni első helyen viszont az egyenes kieséses szakaszban a BL-ből kiesett és pl AS Roma, MU szintű ellenfelek ellen már gálakezdőt kell kirakni. Addig még lesz FA kupa és Ligakupa meccsek is szóval bőven lesz lehetősége mindenkinek bizonyítani.

 

Az én elvárásom számszerűsítve, hogy vagy támadásban vagy védekezésben elit szintre kerüljön a csapat. Jelenleg top4-ben vagyunk kapott és kialakított xG/90 mutatóban, ha ezt tudjuk hozni, akkor vélhetően nem kell izgulni a jövőévi BL indulás miatt. Én elsősorban a védekezéstől várok sokat, mert minőségben nagyon sokat jelent, hogy van 3 középső védőnk, akik kis túlzással bármelyik csapatban kezdő lehetne. Szélső védőinknél is megvan a mélység és minőség, így minden adott, hogy a liga egyik legjobb egysége legyen. Természetesen a csapatszintű védekezés nem csak a hátsó négyesen múlik, mert rossz kapus, gyenge védekező középpályás elég sokszor kellemetlen helyzetbe hozhatja a védőinket.

Támadásban jelenleg minden rendben van a meccsenkénti közel 2-es xG bőven elégnek kellene lennie a top4-be kerülésért, de itt azért érzem az apróbb visszaesés lehetőségét. Vieira debütálása pozitív volt, kis csapatok ellen talán nem éreznénk meg egy esetleges Odegaard/Saka/Martinelli kiesést viszont hosszabb távon lehet kihatással lenne a támadójáték minőségére.

A keret még mindig nem tökéletes, nyilvánvalóan nem a bajnoki címért megyünk, de a saját céljaink eléréséhez is jó volna, ha bizonyos dolgok nem következnének be. Leginkább a szokásos sérülések okozhatják a legnagyobb problémát, csak az sem mindegy melyik poszton következik ez be.

Összeszedtem pár banánhéjat, amin úgy érzem elcsúszhat a szezonunk:

Kezdjük hátulról, nem fontossági sorrendben.

  • Második számú kapusunk az MLS-ből jön. Nyilván nem elvárható, még egy bajnok aspiráns csapatnál sem, hogy 70 milliós cserekapus koptassa a padot (ez csak a Chelsea kiváltsága), de Matt Turner hatalmas lutri ezen a szinten. Bár tavasszal azért Ramsdale-lel is voltak problémák, komoly visszaesés lenne, ha esetleg hosszabb időre kiesne az angol portás. Szerencsére ez nagyon nem jellemző, bár mi még emlékszünk arra mikor 2011-ben Lehmannt kellett reaktiválnunk annyira legatyásodtunk kapus poszton. Szóval remélhetőleg Turner a kupameccseken bizonyít és ott fog majd fejlődni, így idővel legit nr.2 kapussá válik.
  • Középpálya és talán a szezonunk legnagyobb kérdése még mindig Partey bevethetősége. Bántalmazási ügye miatt amúgy is komoly kérdőjelek vannak vele kapcsolatban mennyire lehet egyáltalán hosszútávon számolni vele. Tavaly is a lehető legrosszabbkor esett ki sérülés miatt... A nyári átigazolási szezon egyik (és talán egyetlen) kritikája az lehet, hogy nem sikerült helyettest találni mögé. Illetve fogalmazhatnánk úgy is, hogy jelenleg nem látni ki tudná tehermentesíteni. Elnenyt minden bizonnyal erre a szerepkörre tartotta meg Arteta, ezt láttuk tavaly év végén, illetve most a szezon elején, de ő sajnos nem megoldás, mert nem elég jó nyomás alatt és előre sem tud olyan minőségi passzokat osztani, mint Partey. Nyilvánvaló, hogy kevés olyan hatos van a világon, aki tudja azt a szintet hozni, mint a ghánai, de jelenleg játékstílusban sincs hozzá hasonló a keretben. Nem tudom mi lesz a megoldás, ha beigazolódnak a bántalmazási vádak, mert Elneny hosszútávon biztos nem az. Jelenleg úgy néz ki egy valóban sikeres szezon állhat vagy bukhat csak ezen az egy poszton
  • Másik sarkalatos pontot én a csatárposzton érzem. Ez alatt a pár meccs alatt jól látszik, hogy Jesus mennyire jól illeszkedik ebbe a rendszerbe. Kipróbált veterán, akinek nem kell bemutatni a legmagasabb szintet. Lehet mondani, hogy ott ””megbukott”” vagy fogalmazzunk úgy jobbra cserélték, de Eddie még meg sem tapasztalta azt a szintet hisz maga a csapat sem került még oda. Nketiah tavaly év végén pár meccsen, kifejezetten jó számokat hozott és látható volt a fejlődés a játékában a pár éves stagnálás után. Hosszabb távon viszont nem lett tesztelve, így Jesus kiesésével akár komoly gondba kerülnénk. Nyilvánvalóan nem akkorába, mint Partey kiesésével, de úgy érzem sok lenne a 23 éves angol csatárnak ez a teher. Ehhez kapcsolódik, hogy egyáltalán nincs harmadik számú csatárunk, így ha kiesik Eddie vagy Jesus a sorozatterhelések miatt rendesen kéne vakarnom a fejem kit kéne előre rakni tehermentesítés céljából. Martinellit? Akkor viszont szélre kéne tenni valakit, ahova megint nincs nagyon pótlék Sakaék mögött. Marquinhosnak ez még mindig túl nagy falat lenne, őt is inkább a kupameccseken kéne szépen, lassan felépíteni erre a szintre. 

Ha megpedzegettem a pesszimista oldalt illik azért azt is megnézni, hol fejlődhet drasztikusan a csapat a szezon során. Íme véleményem szerint mik lehetnek az x-faktor pontok:

  • Ismét kezdjük hátulról. Ha Ramsdale nem hoz olyan pocsék formát, mint a tavalyi szezon második felében akkor bár a kapott xG-t még nem fogja lejjebb tornászni, de a kapott gólok számát biztosan. Talán idén választ kapunk arra, hogy a tavalyi felemás szezon az igazi arca kapusunknak vagy van benne fejlődési potenciál, így hosszabb távon is számolhatunk vele. Jelenleg közepes szintet hoz, ami kicsi javulás a tavalyi számaihoz képest. Lábban nagyon hasznos és leginkább ezért kulcsfontosságú az ő szerepeltetése, de jó volna ha a klasszikus kapus skillekben is tudna jó teljesítményt nyújtani. Az előtte lévő védő négyes mind mennyiségben, mind minőségben elegendő, szóval ha itt nem üt be valami hatalmas nagy dögvész ez az egység megadhatja a kellő stabilitást a csapatnak.
  • Legnagyobb fejlődést én az üresen álló nyolcas poszt betöltésében látom. A gálakezdőnk papíron csak ezen az egy poszton lyukas. Jelenleg ezt Xhaka meglepően jól megoldja, de úgy érzem egy tradicionális nyolcas mint például Vieira még többet ki tudna hozni a támadójátékunkból. Idén egy rossz szavunk nem lehet a svájcialbánra mert tényleg remekül játszik és talán a brainfartjait is le tudja minimalizálni sárga lapokra. Fontos Xhaka jó játéka, mert ennek köszönhetően Vieirat sem kell beerőltetni a kezdőbe, nyugodtan fel tudja venni a ritmust, edzéseket kellően össze tud szokni a csapattársaival, aztán esetleg tavasszal vagy jövőre az ő kezdőbeállításával még tudunk javítani a támadójáték hatékonyságán.
  • Kicsit megfoghatatlan és számokkal nehezen alátámasztható, de a csapat összeérése az, ami még sokat hozhat nem csak tavaszra hanem a következő évekre. A jelenlegi mag tulajdonképpen tavaly húzta le az első idényét. Idén ebbe csapatba sikerült beilleszteni Jesust és Salibat (meg talán Zinchenkot is lehet már fix kezdőnek tekinteni), így talán elmondhatjuk, hogy ez a csapat az erőforrásokhoz képest kész van. Egy-két helyen lehet foltozgatni, mélységet adni, de a következő 3-4-5 évben kell csúcsra járatni ezt az egységet, aminek alapesetben évről évre jobban kellene teljesítenie. 

Összefoglalva: Mi az elvárás idén?

Az egyértelmű szintlépés. Teljesen mindegy, hogy EL-ből vagy a bajnokságból, de be kell jutni jövőre a BL-be. Természetesen Európa Ligából jobb lenne, hisz akkor rögtön első kalaposak lennénk, nem mellesleg egy európai kupagyőzelem sem lenne utolsó, de a lényeg, hogy jövőre végre legyünk ott.

Van bennem egy kis félsz, hogy most ősszel jól állnak a dolgok és ez nem fog kitartani tavaszig, de jelenleg inkább azt látom magam előtt, hogy tavaszra be tudjuk biztosítani a top4-et, annak ellenére hogy a Cityt és vagy Poolt érdemben nem tudjuk majd megelőzni, így nyugodtan készülhetnénk az Európa Liga kieséses meccsekre, kvázi két legyet ütve egy csapásra.

Szerintem nem homerség kijelenteni, hogy jelenlegi csapatunk BL szintű, így az Európa Liga megnyerése még ha leeshet a BL-ből pár patinás csapat, azért valamilyen szinten elvárás lehet. Tavaszig nagyon sok minden történhet, tudom, ott lesz a VB is és egy meccsen bármi megtörténhet, nem kell készpénznek venni az EL-t, de akkor is, a minőséget tekintve favoritok vagyunk. Nem utolsó sorban azért is jó lesz ez az európai kupaszereplés mert végre az esélyesség nyomása is rákerül mind az edzőkre, mind a játékosokra. A fejlődéshez hozzátartozik, hogy idővel ezzel is meg kell birkózniuk, kezdésképpen a második számú európai kupasorozatban ennél jobb lehetőség nem igen kellhet.

 

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása