Outelágazás

Back to business...

2022. december 26. - Zero_L

Túl vagyunk a VB-n és most jön az az időszak, amire mindenki várt, hogy megnézzük mégis milyen hatása lesz a klubszezonra.

Mondhatnánk, hogy komolyabb nehézségek nélkül sikerült átvészelni ezt a rendhagyó világeseményt, ha nem lenne Jesus sérülése. Viszont szar került a palacsintába ráadásul olyan helyen bomlott meg a gála kezdő, ahova nagyon nincs azonnali megoldásunk. Az egy szem Nketiah maradt csatárposzton, így Artetanak rendesen fel van adva a lecke hogyan fogja megoldani Jesus nélküli meccseket.

A brazil támadó pótlása több faktortól függ és az első és legfontosabb, hogy vajon mennyi időre esett ki valójában a brazil támadó. 3 hónapot mondtak előzetesen, szóval az év első két hónapjában biztos nem lesz elérhető és utána is kérdéses mikor lesz olyan állapotban, hogy pályára léphessen komoly percekre.

Egy biztos ez most Eddie egyik legnagyobb lehetősége, hogy bizonyítson. Most kapni fog 2-3 hónapot, nyomás nélkül, hogy egy komolyan vehető csapatban megmutassa van jövője ezen a szinten. Ha esetleg nálunk nem úgy alakulnának a dolgok, akkor PL-ben még komolyan vegyék és ne csak a liftező csapatok. Ez önmagában azért jelent nyomást viszont csapaton belül senki nem fognak a helyére mozgatni, ha van 3 rosszabb meccse…

Viszont a stábnak gondolnia kell, mi van akkor ha Nketiah egyszerűen nem elég erre a szerepre és nincs benne több PL szinten mint egy cserejátékos:

  • Első, ami adná magát a „vásárlás”. Nagy pénzt hülyeség lenne kiadni csatárért, hisz kevés olyan elérhető játékos van, mint volt nyáron Jesus, aki tökéletesen illik az Artetaball-ba. Leginkább kölcsönről lehet szó, de azért a minőség itt is elég kérdéses, ehhez szerintem az kéne, hogy Eddie tényleg pocsék legyen első három-négy meccsén vagy ne adj isten ő is megsérülne.
  • Házon belül egyértelműen Martinelli lenne a másik megoldás, bár neki abszolút nem középen van a helye. Elég komoly fejlődést mutatott be az elmúlt jó pár hónapban. Balszélen most már tényleg otthonosan mozog, betenni középre egy más szerepkörbe lehet sok lenne még neki. A nagyobb baj, hogy nincs kit a helyére tenni. Sakat át lehet vezényelni jobbról, hogy az ő helyén Vieira kezdjen, de így az ideális támadó négyesünkből hárman is pozíción kívül játszanának. Nem igazán ideális.
  • Harmadik megoldásnak még azt tudom elképelni, hogy ESR bekerül a kezdőbe és egyfajta hamis kilences szerepet játszunk vele. Ez abszolút teoretikus és én nem is örülnék neki, mert minden ilyen csapatot utáltam nézni játszani, de jobb megoldás nem igen jut az ember eszébe.

Kíváncsian várom, hogy Arteta milyen megoldáshoz fog nyúlni. Taktikailag nagyon megnézném mi lenne Eddie alternatívájaként, de a csapat és a játékos iránti mérhetetlen szeretet miatt inkább erre ne kerüljön sor és Eddie váljon be, hogy utána inkább az foglalkoztassa Artetat, Jesust vissza lehet-e tenni, ha újra 100%os lesz.

Javaslatom mindenki számára, ha esetleg bármilyen bajnoki címről álmodozott vagy csak megfordult a fejében, akkor azt most gyorsan felejtse is el. Alapesetben kellett volna egy Jesus-féle, mondjuk Haaland kiesés, hogy bármi realitása legyen egy bajnoki versenyfutásnak, így hogy mi került a szerszám rossz oldalára, teljesen esélytelen.

Tavaszra az elvárásom elsősorban az, hogy ne zuhanjunk össze. Láttuk már, hogy 1-2 meccsre tudunk nélkülözni kulcsfontosságú játékosokat. Hónapokra, 10-15 meccsre egyhuzamban, egy megint másik kihívás. Szóval szerintem ezt megint egy tesztnek kell felfognunk. Ősszel láttuk, hogy a gála kezdő képes egy erős top3/4 teljesítményre. Most azt kell megnéznünk, ha beüt egy kis gikszer, akkor ha nem is tudják tartani azt a tempót mint ősszel (2,64-es ppg az nagyon erős), de tudják-e tartani a stabil top4-es helyet. Szeretném, ha nem lenne kérdéses a jövőévi BL indulás mire Jesus visszatér és gálakezdővel indíthatjuk a bajnoki hajrát, valamint az EL kieséses szakaszát, amit nagyon fontos lenne komolyan venni. Ehhez persze jó lenne, ha több kulcsjátékos már nem esne ki hosszabb időre, de ez a mi esetünkben tudjuk, hogy elég nagy ha…

De legelőször Eddie teljesítményére vagyok kíváncsi, aki életében először kap lehetőséget egy jól funkcionáló csapatban. A tehetségét láttuk, ismerjük, én nagyon szurkolók neki, hogy ez alatt a 3 hónap alatt kijöjjön belőle az az állat, amit 18-19 évesen benne láttunk.

West Ham elleni meccsről nemigen lehet mit mondani. Ez a tipikus trap game, ami előtt kár jósolni bármit is. 1 hónapos kihagyás után egy anno kiválóan szereplő csapat egy korábban teljesen gödörben lévővel szemben... Most el kell telnie megint 2-3 hétnek, hogy kiderüljön melyik csapat milyen szinten van. Ezen a meccsen tényleg nem számít semmi csak a három pont megszerzése, leginkább azért mert a következő négy bajnoki Brighton, NU, Sp*rs,MU kőkemény lesz, ahol sokkal nehezebb dolgunk lesz, nem most este kéne elkezdeni a pontokat hullajtani…

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása