Outelágazás

ELit alakulat S02E01: Se íze, se bűze ukrán csapat

2018. szeptember 16. - Trollséne

poltavacvr.png

Priluki csikkek az Emiratesnél? Az ukrán szurkolók már a spájzban vannak!

Csütörtökön újból nekiugrunk az EL-nek, aminek tavalyi meneteléséről talán megérne pár sort írni, de mivel még igen frissek a sebek, amiért nem jött össze a #méltóbúcsú (sponsored by elődöntő odavágó & balfasz játékosok) most inkább kihagynám a múltidéző kört.



Itt még elhittük, a többi sajnos történelem :'(

Azt viszont fontos megemlíteni, hogy hiába morgunk sokat, amiért Emery még mindig töketlen akár apróbb finomhangolásokra a jelenlegi kezdőt illetően, óriási öntökönlövés lenne, ha az Európa Liga, valamint hamarosan kezdődő Carabao Cup őszi meccsein nem a tavalyi Papa-tematika alapján dolgozna és a „gálakezdő”-(már ha beszélhetünk jelenleg ilyenről) tagjait faragná tovább a fiatalok és a jelenleg perifériára szorult kerettagok játszatása helyett. 

wtpoltava.PNGUnai Emery's Red & White ELit Army

Leno helye betonbiztos, reméljük lepkézés nélkül fogja megmutatni Emerynek, hogy lábbal mennyire jó és indokolatlanul van padoztatva, ha már a bazdelőre helyett szépen, a földön szeretnénk kihozni a labdát.

Lucas Torreirát direkt nem írtam bele ebbe a biliből kézkivevős kezdőbe, én még hiszek a mesékben, ha csütörtökön nem lesz ott a kezdőben, akkor az talán azt jelenti, hogy az Everton ellen már tényleg kezdeni fog. A védelem szintén nem valószínű, hogy így fog kinézni, mert Unai biztos jobbnak látja majd, hogy egy rutinos róka fogja majd valamelyik pelyhessegű fiatal kezét és stabilabbak (LOL) legyünk hátul. (Nem akarok önellentmondásba keveredni, aki követi a facebook oldalunkon futó SM & SP sorozatot, az úgyis tudja mi a véleményem. :))

A fiatalok közül tavaly Nelsont állítottuk a középpontba, akire majd érdemes lesz figyelni, idén viszont a hoffenheimi kölcsöne miatt (ami szerencsére nagyon jól indult) az Nketiah, Smith Rowe párosra hárulhat majd minden figyelem. Nketiah már a tavalyi szezonban is döngette a nagycsapat ajtaját, így ő az Ágyús U-csapatokat egyáltalán nem követőknek sem ismeretlen, Smith Rowe viszont az idei felkészülés alatt mutatta meg magát igazán és vált egyből Guendouzi társaságában Emery múzsájává. Ha jól sáfárkodik a játékperceivel, akkor a Wilshere fanboyoknak is könnyebb lesz megemészteniük Jackieboy távozását.

Döntsön is bárhogy Emery a kezdővel kapcsolatban, a minimum részelvárást, vagyis hogy jussunk tovább a csoportból, fenntartva ezzel egy lehetséges menekülő útvonalat a BL-be, ha netán tavaszra behorpadnánk a bajnokságban, mindenféleképpen teljesíteni kell. De ne is álszerénykedjünk, ha már Emery az EL G.O.A.T. és ennél a klubnál már egyfajta mítosza van a 4-es számnak, akkor húzza csak be velünk a saját maga 4. Európa Liga győzelmét.

És akkor essen pár szó a Vorszkla Poltava csapatáról is: eredetileg úgy terveztem, hogy majd 2000 szavas esszét írok az összes ellenfelünkről, de aztán a sorsolás után gyorsan rájöttem, hogy ez lehet nehezen lesz kivitelezhető. Az ukránok az UEFA legfrissebb koefficiens táblázatán az előkelő 141. helyet foglalják el. (Útmutatásképp: a csoportkörben tavaly oda-vissza szarrávert BATE Boriszov jelenleg a 64. helyen található…)

Az bajnokságban természetesen labdába sem rúgnak a Shakhtar – Dynamo Kijev duó mellett, történetük során mindössze második alkalommal jutottak el az EL csoportköréig. Keretükben az Ukrajnában fellelhető sztyeppebrazilokat is csak nagyítóval találunk, mindössze 2 kórókergető szambás van a 23-as keretükben, a többiek túlnyomórészt ukránok, köztük a neve miatt már most kedvencemmé vált Vladyslav Kulaccsal. Nem megbántva őket, mert számukra futballünnep lesz az Emiratesben játszani, de örüljenek ha megússzak 3 fával a londoni kirándulást.

Tipp: 4-1, nehogy már a B sornak hamarabb legyen clean sheetje, mint a PL csapatnak…

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása