Outelágazás

Egy kötelező, aztán jönnek a rangadók

2019. január 12. - Zero_L

Idegenben kéne győzni. Ismerős?!?!

Sok újdonság nem történt az elmúlt meccseken. Gyenge ellenfelek ellen sikerült hozni a kötelezőt, akik képtelenek voltak elhinni, hogy képesek lehetnek megszorítani minket. Legutóbbi bajnokink Fulham ellen, annyira jelentéktelenre sikerült, hogy már a góljainkat is teljesen elfelejtettem. Ahogy lehetett várni, amit védekezés címén nem sikerült helyretenni fél éven keresztül, az nem is fog megoldódni 1-2 hét alatt.

A múlt hétvégi kupameccsen viszont jó volt látni, hogy a fiataloknak masszív perceket szavazott Emery és ezt ők meg is hálálták. Nketiah akár egymaga eldöntette volna a mérkőzést, de ettől függetlenül az első két gól előkészítésében komoly szerepet vállalt. Willock meg remekül helyezkedett és használta ki az ölébe hulló lehetőségeket. Nyílván meg kell említeni, hogy három gólunkból kettőt akár vissza is fújhattak volna, előbb Iwobi kezére pattant egy labda (ezt azért nem éreztem szándékos kezezésnek), aztán viszont egyértelműen les helyzet előzte meg a gólunkat. Ettől függetlenül teljesen megérdemelten jutottunk tovább. Az következő fordulóban vélhetően már be kell dobni a gálakezdőt.

Gőzerővel robog a téli átigazolási piac. Két név pörög a legjobban a sajtóban velünk kapcsolatban, Denis Suarez és Carrasco neve. Őszinte leszek, szerintem egyikőjük se tudna komolyan dobni a csapaton, akkor meg ügye minek. Suarez a padot koptatja Barcelonában, mi tennénk nekik szívességet, ha akár 2 marék szotyiért elhoznánk, ezzel szemben ilyen 20 milliós összegek röpködnek, nevetséges. Kölcsönbe el lehet hozni, kipróbálni hátha van benne fantázia, de látatlanban egy fagyi áránál többet fizetni érte totális dilettantizmus. Carrasco meg a kínai ligában bohóckodik már egy éve, nehezemre esik elhinni, hogy pont ők fogják majd a pluszt jelenti a BL-EL indulás között a bajnokságban.

Természetesen védőről egy kumma szót nem hallani, hisz ott mennyiségben, de leginkább minőségben teljesen rendben vagyunk…

A jó hír, amit a klub minden felületén harsog, hogy hatan is visszatértek és már teljes edzésmunkát végeznek. Kell is a keretnek a mélysége, mert a következő kevesebb mint egy hónapban játszunk a Chelseavel, Manchester Uniteddal és a Machester Cityvel is. De előtte még egy kötelező győzelmet be kell gyűjteni, ahol Emery már tényleg kénye kedve szerint változtathatja játékosokat. Érdemes lesz követni, Özil-Ramsey párost mennyire fogja bevonni illetve a védelmi oldani Monreal visszatérésével, hogyan fog alakulni a hátsó négyes/ötös felállása.

Torreira ötödik sárga lapja miatt már felesleges aggódni, ugyanis 19 forduló után már nem jár automatikus eltiltás a beszedését követően, de a tizedik ilyen figyelmeztetés után két meccses kihagyás vár majd rá.

A West Ham csapatánál a sok ex ágyús mellé, pár hete beszereztek még egyet. Nasri már be is mutatkozott hétvégén a kupában, így ellenünk ha nem is a kezdőben de kaphat jó pár percet. Reméljük szurkolóink jó szokásukhoz híven meleg és szívélyes üdvözlettel köszöntik majd.

Pellegrini csapata a hektikus, néhol kiábrándító játék után jól kezdte a decembert, sorozatban nyerték a meccseket, szám szerint négyet, azután visszatértek a szezon elején látott formájukhoz. Az sem segíti a helyzetüket, hogy rengeteg sérültjük van, köztük Wilshere akinek úgy néz ki már nem igen lesz ezen a szinten egészséges szezonja. Fabianski személyében van egy jó kapusunk, de a védelmük a bajnokság ötödik legtöbb helyzetét engedi az ellenfélnek, ez a statisztika az otthoni környezetben sem javul, inkább romlik. Ezzel szemben a nagy csapatok ellen nem teljesítenek rosszul. A Chelsea ellen leikszeltek, a még nagyban Mourinho által fémjelezett Unitedet, nagyon látványosan lesimázták és a Sp*rs is csak egy egy gólos győzelemmel tudott távozni az olimpiai stadionból.

 

Könnyű meccsre nem igen lehet számítani, ráadásul a bajnokságban utoljára idegenben november vége óta nem szereztük meg a három pontot. Azóta 4 meccs két pont, több ilyen hullámvölgy már nem fog beleférni, ha bajnokság első négy helyére szeretnék pályázni

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása