Outelágazás

#Kölcsönkenyér extra, avagy a nagy kölcsönjátékos áttekintő 2018-2019

2019. május 16. - Trollséne

kolcson1819.png

Kölcsönjátékos figyelő rovatunk a facebookon futott, de így az uborkaszezonhoz közeledve ezúttal megér egy blogbejegyzést. 

Matt Macey - Plymouth Argley, League One - 21. hely, kiesés

Akár a népmesében, jó is volt ez a kölcsön meg nem is. Játékpercek szempontjából egy szava nem lehet Maceynek, ugyanis a 46 bajnokiból 34 meccsen ő védhette a Plymouth kapuját, azonban ami a teljesítményét illeti aligha lehet elégedett. 65 bekapott gól, mindössze 3 clean sheet ez bizony az előtte álló védelem minőségétől függetlenül is kurvagyenge. További keserű pirula lehet a számára, hogy a Plymouth abban a 2 hónapban (január-február) gyűjtötte a legtöbb bajnoki pontját (21-et a végül megszerzett 50-ből), amikor éppen el volt takarítva a kezdő közeléből. Ősszel már 25 lesz, a szerződése június 30-án lejár...Bye-Bye Macey

Emiliano Martinez - Reading, Championship - 20.hely

Január 23-án csatlakozott a Readinghez, ahhoz a csapathoz, akik ellen anno az emlékezetes 7-5-ös győzelemmel végződő Ágyús debütáló meccsét játszotta a Ligakupában. Kezdőkapusnak vitték, a cél a kiesés elkerülése volt, amit Emivel tükörsimán abszolváltak is. A bajnokságban 18 meccsen védett, 23 gólt kapott, viszont ezen mérkőzések közül csupán 4 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát. 5 clean sheetet sikerült bedobnia a közösbe, többek között a tegnap playoff meccset vívó Champo élmenő WBA és Aston Villa csapatai ellen. Szerződése 2022 nyaráig érvényes a csapattal, saját elmondása szerint "make or break" lesz számára a júliusban elrajtoló pre-season. Ha nem kapja meg legalább a bajnoki csere + kupákban kezdőkapus státuszt, szinte egészen biztosan távozik. 

David Ospina - Napoli, Serie A - 2. hely

Elbaszott egy kölcsön volt az övé. A Bajnokok Ligájában mind a hat csoportmeccsen ő védett, a bajnokságban azonban Carlo gondosan ügyelt rá, hogy úgy cserélgesse a kapusait, mint a szennyes alsóneműt, ugyanis ha a jó David a szezon 25 mérkőzésén pályára lép, akkor a Nápolynak kötelezően élnie kellett volna a kölcsönbe foglalt vásárlási opciójával. Természetesen 24-nél megállt a számláló (17 bajnoki + 6 BL + 1 olasz kupa - ezeken 25 bekapott gól, 8 clean sheet) és a Nápoly mondhatni világossá tette az Ospinával kapcsolatos terveit: speciális engedéllyel immáron szűk 1 hete Kolumbiában az Atletico Nacional csapatával készül a nyári Copa Americára. 2020 nyaráig érvényes a szerződése, egy jó Copával is csupán bagóért távozna.

Krystian Bielik - Charlton Athletic, League One - 3. hely, a Playoffban jelenleg is harcban a feljutásért

Az utolsó Wenger által a zavarosból kifogott bébik egyike, aki remek kölcsönt tudhat maga mögött. 31 bajnoki + 1 PO pályáralépés, 3 gól 2 assziszt, alapembere a Charltonnak, akik CB és DM poszton egyaránt nagy hasznát veszik. (Anno pont ezért a multifunkciós skillje miatt rabolt rá a Papus.) 1 gólos előnyből várják a Doncaster elleni PO elődöntő visszavágót. Reméljük sikerül nekik a feljutás, szerződése 2020 nyaráig érvényes, de amekkora dögvész és nihil pusztított nálunk idén a CB poszton, a pre-seasont szerintem még mindenféleképpen nálunk fogja végignyomni. Ne felejtsük el, még mindig csak 21 éves.

Calum Chambers - Fulham, Premier League - 19. hely, kiesés

Hullámvasút. CB poszton ő is rémes volt a liga legtöbb gólt kapó (81) védelmében, ám a középpályára vezényelve olyannyira kivirágzott, hogy jó eséllyel pályázik a csapaton belüli Év Játékosa címre. A egyik legmagasabb piaci értékkel rendelkező (transfermarkt szerint 14 millió font) kölcsönjátékosunk, akivel a kölcsönadása előtt 2022-ig szerződést hosszabbítottunk. Látva a loncsos kutya Elneny fejetlen csirkeként rohangáló padról beszállásait a kp-ra, illetve ha valahová, akkor CB posztra nem lehetetlen bejátszania magát az embernek a mai Arsenalban, bizony hatalmas hiba lenne már az idei nyáron megválni tőle, ha más nem squad playernek tökéletes lenne. (Már csak a HG bilétája miatt is.)

Kelechi Nwakali - FC Porto B, Ledman Liga Pro (portugál 2. osztály) - 8. hely

A 2015-ös U17-es VB aranylabdása sajnos nem úgy fest, hogy felnőtt szinten is megugorná a lécet. 16 meccs 863 perc, 0 gól, 0 assziszt. Netán az anyakönyvvezető okosba csinálta azt a könyvelést? 

Emile Smith Rowe - RB Leipzig, Bundesliga - 3. hely

Azon kevés meccsen, amelyeken Emery ősszel bizalmat szavazott neki remekül teljesített, a tavasz azonban a sérülések miatt egy rémálomba fordult. Kb. edzeni, de leginkább lábadozni ruccant át Németországba, ahová a legfrissebb hírek szerint a következő idényben is visszavárnák. Nagelsmann kezei alatt pedig napjaink egyik legjobb feltörekvő edzőjével pallérozódhatna. Minden további nélkül élni kéne ezzel a lehetőséggel. 

Takuma Asano - Hannover 96, Bundesliga - 17. hely, kiesés 

Több mint 1000 napja már, hogy az Arsenal kötelékéhez tartozik, ugyanakkor soha a büdös életben nem játszott egy percet még csak a tarcsiknál sem. Az elmúlt 2 szezont a Bundesligában töltötte, ahol összesen 1 gólra futotta az erejéből. Ospinához hasonlóan ő is 1 meccsre volt attól, hogy aktiválódjon a szerződésébe foglalt vásárlási opció, azonban a Hannover erre bemutatta a nagy büdös f*szt, így Asano április eleje óta már csak az edzéseket látogatja. (Hogy baszódnál meg Thomas Doll!) 2020-ig érvényes a szerződése és nyáron nem is Ázsia felé vesszük az irányt, ami a nyári haknit illeti... Japán nép kamikaze gyermeke menni ámerikai túra, netán elhúzni büdös picsába?

Reiss Nelson - Hoffenheim, Bundesliga - 8. hely (1 forduló még hátravan, harcban állnak az EL indulásért)

A Premier League 2 2017-2018-as szezonjának bajnokaként és Év Játékosaként érkezett meg Németországba. Papus utolsó idényében valamiért a legtöbbször RWB posztra kárhoztatott, ahol nem igazán tudta teljes egészében megmutatni a benne rejlő támadó potenciált, a Hoffenheimnél azonban ez szerencsére sikerült. Erős ősz után, valamivel gyengébb tavasz, de a fejlődés és előrelépés megkérdőjelezhetetlen. 28 meccsen lépett pályára (22 BuLi + 5 BL + 1 német kupa), ami összesen 768 játékpercet takar. Ez meccsenkét átlagolva durván 28 perc, ami bár kevésnek tűnhet, viszont ennyi játékidő alatt is sikerült 7 góllal és 1 gólpasszal hozzájárulni a csapat sikeréhez. 

A jelenlegi keretünkben az egyik legnagyobb hiánycikk a klasszik szélső, ha éppen nem Koláékat futtatjuk szárnyvédőben, akkor kompromisszumos megoldásként leginkább Iwobira hárul ez a nemes feladat, aki bár nagy király ha az emberét 1v1-ben megverésről, illetve helyzetkialakításról van szó, az end product (gól - gólpassz) még mindig fájdalmasan hiányzik a játékából. (Bár az idén minden sorozatot figyelembe véve 5 gól + 9 gólpassz mutatója a korábbi évekhez képest egyéni csúcsnak számít.) Realitások talaján maradva, ha egyedül nem is robbantana, de Iwobi mellett a jobb oldalon (emberemlékezet óta nem volt igazi jobbszélsőnk - Walcott & Ox nem ér, ők leginkább a posztnélküliek táborát erősítette, és akkor Ramseyről a világ leghamisabb jobbszélsőjéről nem is beszéltünk) talán együtt már hoznának annyi pluszt, hogy nem az őrült wingback szöktetésben és a mikor villan valamelyik csúcsnégerünk taktikában merülne ki az adott napi mestertervünk. Egy biztos, Wilshere boltoni, illetve Bellerin watfordi kölcsöne óta nem volt olyan ígéretes fiatal játékosunk, aki a nagycsapat ajtaján kopogtatva "idegenben" is komolyabbat tudott volna villantani. Ha nem igazolunk szélsőt, Nelsonnak mindenféleképpen meg kell adni a bizonyítási esélyt.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása