Outelágazás

Meh

2019. augusztus 24. - Zero_L

Na majd most!!!!

Túl vagyunk két kötelező győzelmen, de egyiket sem lehet simának nevezni. Jelenleg még mindig ott tartunk ahol tavaly, egyéni megvillanásoknak, klasszis megoldásainknak köszönhetően több gól szerzünk, mint amennyit a helyzeteink minősége indokolna. Lehet mondani, hogy ez csak kis minta hisz két meccs ment le, de még csak azt sem lehet mondani, hogy jól összerakott, beton védelmek ellen kellett volna küzdenie a srácoknak. A múlthétvégén az első fordulóbeli ellenfelünket Pukki egy mesterhármassal küldte haza. Védelmünk szintén nem muzsikál túl fényesen és ez leginkább azért aggasztó, mert Mustafi nem is játszik. Azt már csak halkan merem megpendíteni, hogy Emery sem az évről évre fejlődő, jobban teljesítő védelmek összerakásáról híres. Ettől függetlenül egy Burnley ellen teljesen jó és logikus döntés Sokratis-Luiz kettőssel kezdeni, mégis az ember értetlenül áll azelőtt a tény előtt, hogy egy Dyche vezette csapatnak hogyan engedhetünk az utóbbi két szezont tekintve a harmadik legtöbb kapura lövést az Emiratesben.

 

Nagyon nincs is miről tanakodni, lamentálni mert jelenleg ugyan azt a sz*rt nézzük mint a tavalyi szezon nagy részében, csak egy-két ember változott a felállásokban. Gyenge védelem, második félidős csapat, kevés kreativitás, elől kell az egyéni villanás a gólhoz.

Ez a kép tökéletesen kifejezi mennyit léptünk előre az elmúlt egy évben

 

Még baromira az elején vagyunk, így szinte látatlanban csakúgy játszásiból, most azt mondanám, hogy szerintem idén ez lesz a gálakezdőnk: Leno-Bellerin-Holding-Sokratis-Tierney-Torreira-Ceballos-Özil-Pepe-Lacazette-Aubameyang. Két szélső védőnk csak októberben fog visszatérni a teljes értékű edzésekhez, viszont Holding legalább már PL2-ben kapja a meccsterheléseket. Szóval 1-1,5 hónapig még biztos várni kell a papíron legerősebb felállásra.

Kommentben jöhetnek, hogy most még a nulladik kilométerné kinél hogyan nézne ki a legjobb XI, illetve a tippek hányszor fogjuk látni ezt a kezdőt a szezonban over/under7 .

Ma késő délután ismét vendégeskedünk egy top6 csapat otthonában. Ezt meg tudjuk pontosan, mennyire fekszik nekünk.

Az Anfielden komoly teszt elé lesz állítva a csapat, már a labdakihozatalok is komoly problémát okozhatnak. Látva a Burnley meccset, ahol odáig fajultak a dolgok, hogy a szurkolók hangos éljenzéssel konstatálták mikor Leno a földön való játékindítás helyet, felrúgja a labdát a félpályára… Geeeeez. Mondanom sem kell ezekkel a megmozdulásokkal sem sikerült egy centivel előrébb jutni. Aubameyangra felívelni a labdákat majdnem olyan haszontalan próbálkozás, mint Mustafit megbízni Messi őrzésével.

 Szégyen!

Mivel a Liverpool ellen intenzív letámadásra lehet számítani, így mindenféleképpen olyan játékosokkal kellene teletömködni főleg a középpályát, akik képesek nyomás alatt is jó megoldásokat választani, vagyis jó volna ha Xhaka nem kezdene. Ceballosnak nem csak a múlt hétvégi teljesítménye miatt bérelt helye kellene hogy legyen és jó volna, ha már Torreira is tudná vállalni a kezdő szerepet. Aztán lehet inkább az lenne a célravezető, ha minden olyan játékost, aki át tudja rúgni a középpályát, felküldenénk, hátul beállnánk sünbe és amint nálunk a labda rögtön a Pool feltolt védelme mögötti területeket támadnák Aubameyang-Pepe kettőssel.

Lövésem sincs mi lenne a jó megoldás, majd Emery kiokoskodja, vagy nem. Sok jóra azért ne számítsunk.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása