Outelágazás

Semmi!!!

2019. szeptember 22. - Zero_L

Az talán már mindenkinek evidens mennyire siralmasan teljesítményt tettünk le tavaly az asztalra. Azt hihettük naivan, hogy innen csak felfelé vezethet az út, de Emery erre is rácáfol és bebizonyította, képes még ennél is minősíthetetlenebbül játszatni a csapatunkat.

Nincs mit szépíteni ezen, bizony edzőkérdés van és erre jelenleg csak egy választ lehet adni. #OUT

Sajnos az ember kifogy a jelzőkből, mikor az Arsenal csapatvédekezését próbálja jellemezni. Emeryéknek lassan 16 hónap alatt nem sikerült annyira összeszedni nem csak taktikailag, de mentálisan sem a társaságot, hogy ha már egyénileg nem tartoznak a világfutball krémjébe, akkor legalább ne szívassák folyamatosan meg magukat.

 

Meccsről meccsre szembesülhetünk vele, hogy egyszerűen nincs semmi leoktatva, nincs normális letámadásunk, nincs középpályás védekezésünk, a támadásépítéseinket egy másodvonalas csapat is könnyen ízekre tudja szedni, támadásaink hatékonysága még mindig leginkább az egyéni kvalitásokon múlik. Nincsen könnyű helyzetbekerülés, elvétve vannak gyors rövid passzos ritmusváltások, üres területekbe való bemozgások (lsd Watford elleni második gól). A játéknak nincs olyan eleme, amiben ez a csapat kimagaslót tudna nyújtani. Felvillanásaink vannak, max egy jó félidő, de nem több. Ez pedig kurvára kevés ennyi idő után.

Természetesen a védelmet illetően lehetne reménykedni javulásban a 3 kezdő védőnk visszatérése miatt, de őszintén minek? Miért palástolják el, már ha tudják, azt a hatalmas problémát, amit Emery képtelen kezelni? Még a végén a vezetőséggel elhitetné, hogy van bármi remény a fejlődésre. Eljutottunk egy olyan szánalmas szintre, ahol a liga utolsónak is több mint 30 lövési kísérletet engedélyezünk, ezek után mégis miben reménykedik bárki is?

 

 

Keretmenedzselésben sem látni semmi előremutató jeleket. Kezdjük ott, hogy előbb küldi be hátrányban(!!!) egy rangadón a totálisan formán kívül játszó Mkhitaryant mint Özilt, Willockot vagy Nelsont. Arról már ne is beszéljünk, hogy mégis mi a francnak játszatja, mikor levegőben van egy kölcsönadás, mert gondolom nem az NLD-n mutatott klasszis játéka miatt szerelmesedett bele az AS Roma csapata és vitte el másnap. És akkor számomra az utolsó csepp a pohárban az volt mikor ez a baszk géniusz kitalálta, hogy Torreira-t inkább box to box játékosként fogja alkalmazni(egyfajta Ramsey-hez hasonló szerepkörben), Xhaka-ra meg rábízza a középpályás védekezést. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy lehet valaki ennyire ostoba. Csodálkozunk, hogy képtelenek vagyunk csapat szinten védekezni, mikor az egyetlen olyan középpályásunkat, aki egy kicsit is ért a TISZTA labdaszerzésekhez futtatjuk fel s alá a pályán, a védelem előtti utolsó „biztosító” embernek meg azt a svájcit erőltetjük, aki tiszta szerelést szökő évente mutat be.

Persze nem is szabad nagyon meglepődni, mert Emeryt konkrétan felül kellett bírálni, hogy a 29 éves drága liblingje, Nzonzi helyett bizony mi a 22 éves Torreirat fogjuk leigazolni. Most meg úgy néz ki a baszk edző így áll bosszút, hogy végül elmondhassa neki volt igaza, más értelmes magyarázatot én erre komolyan nem tudok.

Emlékezzünk vissza miket mondott Emery a kezdetekben. Ezekből semmi sem valósult meg sőőt éppen pont az ellenkezője. Az edző cserével belengetett változás, mondván annál bármi jobb, baromira nem valósult meg. Helyette sikerült még rosszabbat kihozni, egy annál jóval jobb kerettel. Vetődik fel a kérdés, ha anno a klub történelmének legsikeresebb és legnagyobb menedzserével szemben az a teljesítmény nem volt elfogadható, akkor egy jött ment baszk kóklerrel szemben miért van ekkora türelem… Minek kell történnie, hogy végre mindenki belássa ez egy totális zsákutca, és ha a vezetőség magától ezt nem veszi észre, akkor a kinti szurkolók mikor fognak nyomást gyakorolni a döntéshozókra???

 

Számomra már nem az a kérdés, hogy a vezetőség esetleg elgondolkozott-e már az edző lecserélésén, hanem az mikor lépik ezt meg. Az eredmények tekintetében nem megyünk le kutyába ez igaz, de a mutatott játék mind támadásban mind védekezésben egyszerűen botrányos, amit egy felelős, értelmes vezetőség nem tolerálhat már sokáig. Nálunk van-e ilyen?

 

Ja, egyébként a Villat fogadjuk ma fél hattól, de ez most huszadrangú a klub jelenlegi helyzetében.

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása