Outelágazás

Kibaszták már??????

2019. november 09. - Zero_L

Eltelt három hónap és máris ott tartunk, hogy a tavalyi hitvány szezonunkat is képes a baszk zseni alulmúlni. Komoly konfrontáció alakult ki a szurkolók és a csapat első számú csapatkapitánya között ráadásul már az eredmények sem tartják víz felett ezt a remek szakembert. A zsinórban győztes helyzetekből, bizonyos esetekben két gólos előnyről(!!!) való leikszeléseket nyugodtan vehetjük akár vereségnek is.

Természetesen lehetne azon lamentálni, keseregni, hogy 1,5 év alatt hova süllyedt a klub, a régi értékekből mégis milyen távol kerültünk és ezeknek bőven megvan a létjogosultsága, de ezt meghagyom inkább másnak. Én úgy vélem, ezt is egy lehetőségnek kell felfogni, hogy tisztább képet kaphassunk az új érát illetően. A jelenlegi vezetés szakmai hozzáértéséről még nem igazán kaptunk valós visszajelzés. Volt egy átigazolási szezonunk, ahol csináltak jót és rosszat (talán több jót, mint rosszat), összességében egy „just ok”-nak lehetett elkönyvelni a nyarat. Viszont mostanra az edző kérdés, olyan mértékbe süllyed, ami tarthatatlan. Ez egy komoly értékmérője lesz a vezetőségnek, hogyan kezeli majd ezt a helyzetet és ha végre eljutunk abba stádiumba, kit neveznek majd ki utódnak.

Visszatérve kicsit a Xhaka kifütyüléshez. Persze, lehet mondani, hogy most a globális felmelegedést is Emery nyakába akarom varrni, de én ebben az incidensben is inkább az edző iránt mutatott elégedetlenséget láttam a szurkolók részéről, mintsem konkrétan a csapatkapitány személye elleni támadást. Xhaka nem játszott borzasztóan azon a meccsen, mégis (az ő számára sajnos) egy személyben testesíti meg Emery alkalmatlanságát. Feleslegesen kezdeti állandóan(!) a svájci albánt, emiatt sokkal fontosabb emberek padoznak (lsd Özil vagy Torreira), beszari az edző felfogása és még ezt a ”””filozófiát””” se tudja leoktatni értelmesen. Játékosok és összességében a csapat semmit sem fejlődik a keze alatt. Sajnos az edzőt nincs alkalma kifütyülnie a szurkolóknak, pedig Emery ezt már minden egyes meccs után megérdemelné.

Az utóbbi hetekben szinte minden meccsünkre jut egy teljesen agyzsibbasztó esemény, ami csak még jobban megerősíti Emery alkalmatlanságát. Csak párat kiemelnék szemléltetésként:

  • 17 hónap alatt nem sikerült leoktatnia a magabiztos labdakihozatalt. Ez a jelenet egy frissen feljutó csapat ellen sikerül összehoznia a csapatnak, nem egy kupadöntőben a Liverpool/Man City ellen…
  • Torreira box2box ként való játszatása számomra az egyik legidegesítőbb faszsága Emerynek. A legutóbbi bajnoki meccsünkön ezt odáig tetézte ez a kókler, hogy Özil(!!!!) többször hátrébb játszott, mint az uruguayi védekező középpályás.

    Az Arsenalt ritkán követőknek, illetve azoknak akik már megfeledkeztek volna róla egy kis segítség: Nem, Özil már nem a 11-es mezszámban játszik…

  • Legutóbbi meccsünk pedig tökéletesen bemutatta Emery futballhoz való hozzáállását és azt miért nem szabadna komoly célokért küzdő csapat padjára leültetni:

És ez csak pár apróság a közelmúltból. A sajtótájékoztatókon benyögött totális hülyeségeit, ahol saját magából csinál komplett idiótát már nem is meri összeszedni az ember, bőven elég volt egyszer elolvasni. Aki azt meri mondani, egy portugál középcsapat ellen egy félidő alatt bekapott 10 lövésre, hogy „fontos volt megmutatni védekezésben mennyire erősek vagyunk”, annak szakorvosi kezelésre kéne eljárnia, nem pedig a világ egyik leggazdagabb futballklubjának edzéseit tartania. Az utóbbi időben minden megszólalása kapcsán konkrét segget csinál a szájából.

Egyszerűen nem létezik egyetlen egy olyan pozitív érv sem, amiért ezt az embert még hagyni kéne dolgozni. EGYSEM.

Jelenleg 6 pontra vagyunk a BL-t jelentő helytől, de már most rengeteg kötelező pontot buktuk, ami a végelszámolásban iszonyatosan fog hiányozni. Hétfőn akár már 9 pont is lehet a hátrányunk és ha a vezetőség tovább húzza a döntést, akkor már decemberben bekövetkezik, hogy csak a matematikai esély lesz meg a jövő évi BL szereplésre. Ez pedig súlyos font tízmillióiba fog kerülni a klubnak, ami sokkal jobban fájna, mint Emery szerződésének maradék 18 hónapjára számított végkielégítése. Ez egyszerű matek. Azok is fel tudják fogni, akik képtelen észrevenni azt a kontármunkát, amit Emery hétről hétre kitesz a pályára. Ráadásul a két klasszisunk, Aubameyang és Lacazette is szerződés hosszabbítás előtt állnak, a jelenlegi status quoval biztos nem lehet meggyőzni őket a maradásról. Nagyon sok mindenre kihatással lesz ez az idei szezon.

 

Szóval mostanra már csak egyetlen egy kérdés maradt megválaszolatlanul: MÉGIS MI A FASZOMRA VÁR A VEZETŐSÉG?????

 

Az is késő lenne, ha már tegnap kirúgják. Ennyire nem lehetnek futballvakok, hogy ne lássák mi folyik a pályán vagy egoista marhák és ne tudják bevallani, hiba volt kinevezni Emeryt (még ha egy személyben nem is ők döntöttek róla). Akkor mégis miért nem lépik ezt meg??? Tényleg kell egy 8-9 meccses nyeretlenségi sorozat, esetleg egy komolyabb zakó (lsd Bayern-Kovac), amivel lehet takarózni?

Egy biztos, minél tovább tartják ezt a kóklert a padon, annál sötétebb jövő vár ránk. Mert ha ezt az egyszerű, már óvodások által bekiabált megoldást nem tudják véghez vinni, mi a garancia, hogy az egyre kritikusabb edzőkérdésben majd végre beletalálnak…

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása