Outelágazás

Kegyelemdöfés két felvonásban

2020. július 15. - aballa

Liverpool vs Manchester City Preview – All Out FootballJúlius közepéig meccsben maradtunk egy kupáért és a nemzetközi kvalifikációért. Alább néhány gondolatom a szezonunkra végleg pontot tevő két meccs elé, és közben Trollséne GOAT sziporkáival köszöntjük a 30 év után bajnok Liverpoolt.

Legutóbb egy fél napot töltöttem azzal, hogy a Tottenham Hotspur viselt dolgaiban elmélyedjek, és ezáltal sikerüljön az elég kezdetleges álláspontom ("mi vagyunk a favoritok + nagyon nyerni kéne + NLD idegenben + Józsi = TUTI KIKAPUNK!") addig csiszoltam, hogy eljussak oda, hogy tulajdonképpen ezeket a csirkéket tényleg meg kéne tudnunk ütni. Nagy hiba volt. Szóval most meg sem kísérelek hosszasan belemenni, hogy akkor melyik ellenfél milyen formában van, mik a gyengeségeik, mire építhetünk, stb. Élvezzétek inkább Trollséne alkotásait.


30 év után csak lejött nekik a főnyeremény.

Ja, és azt se feledjük, hogy a vasárnapi zakó után hétfőn délelőtt kaptunk még egy gyomrost, bár ez épp papírforma volt: a City fellebbezését elfogadták, így az FFP megsértését megúszták egy tízmilliós büntetéssel. Piszkos ügy az egész, ne is ragozzuk. Ránk nézve, ami lényeges, hogy a Szpörsz mellett a Sheffieldet is le kéne előzni az Európa Liga induláshoz. De legalább a csirkék is EL pénzek nélkül maradhatnak.

Image may contain: 3 people, closeupGuardiola a szezon eddigi legnagyobb City sikerét ünnepli.

Szóval a liga két korszakos csapatával, a friss bajnokkal és az idei BL egyik favoritjával meccselünk ma, ill. szombaton, és legalább az egyiket hozni kéne. Persze a ligában még mindezek mellé az is kéne, hogy az utolsó két fordulóban a Villa meg a Watford el legyen kalapálva, és közben mind a Sp?rs, mind a Sheffieldnek kéne súlyos pontokat elszórni. Az FA kupában pedig csak a Chelsea és a MU döntőben történő elkenése van hátra, ami az eddigiek után már tényleg gyerekjáték lehet. Fú, tényleg véget érhetne már ez a szezon.


Volt egy kis vita hogy melyik bajnoki trófea legyen felfestve a bajnokok falán, Milner mint fő kőműves mester kirakta hát klinkerből.

A Pool elleni mérlegünk is egészen siralmas, bár legalább legutóbb az Emiratesben pont az Emery-korszak egyik legbiztatóbb meccsét tudtuk le (1:1 még 18 novemberében), de a City ellen nemhogy pontot nem fogtunk mostanában, de az is ritkaság számba megy, ha nem mossák fel velünk a padlót, a legutolsó hét meccsünk mérlege pl. így néz ki: W 0 D 0 L 7 GF 2 GA 20. Nyámmi. Leginkább valami istentelen malacban lehet bízni, a Szotonnak pl. nemrég bejött.

KépValami ilyesmit szombatra is.

 Pár gondolat még az Arteta sajttájról

A szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a vezető edzőnk több, a konkrét meccsen túlmutató kijelentést is tett. Először is befektetési tanácsadónak állt:

“You are not in the Champions League and because you are not in the Champions League, you say, ‘Okay, I don’t invest because I don’t have the financial ability to do it’. But the other clubs invest and then the gap becomes bigger. If I do want to invest and [take the] risk and then I don’t reach it, what happens? That’s the mistake. You have to make a decision, whether I want to aim to make that gap closer and go for it or I stay where I am.

Nahh, ez tetszett. Mennyire tökös, hogy Mikel megüzente a tulajnak, hogy tessen spendinggelni azt a fucking moneyt. Wengernek is csak szólni kellett volna a médián keresztül, és már bajnokok vagyunk Xabi Alonsoval 10 éve. Oké, szóval némiképp kisebb gúnnyal ez tényleg tök jó, hogy ambíciózus vezető edzőnk van, és jelenleg ez Kroenkeéknak is jól jöhet, hogy a szurkolók felé a klub első arca ezt a képet mutatja. De hogy a háttérben egy pennyvel is többet áldozna a klubra? Kétlem.


Március-áprilisi season null and void riogatás, Ba19 után Covid19.

Némi dicsérő szót elejtett a csúcsra jutott pudlik keretépítéséről is, egyben követendő példaként állította elénk:

Obviously the first two years it took them some time to rebuild the squad and to create a new culture, a new philosophy, and a game model which suited the coach.

Then they started to recruit every single player in relation to what they needed and that’s where I think they were really smart, because they bought a specificity in every position that was required to get strong.

Igen, ebben is totál egyetértek Mikellel, nem jó érzés, de a Liverpool akár követendő példa is lehetne előttünk, még ha szerencsétlen Oxszal jól le is húztuk őket. Sőt, valamiképp motiváló is, hogy oligarcha tulajdonosok eszetlen pénszórása nélkül is lehet bajnok csapatot csinálni, és hogy még Roy papa, Kenny Dalglish meg hétből hat BL nélküli évet követően is vissza lehet térni. Viszont ha azt nézzük, hogy a tulajok 2008 és 17 között 257 millió fontot mégiscsak beleraktak a klubba, és már Klopp kinevezése előtt is a Fenway Sports Group okosan szervezte át a klub igazgatását. Ezzel szemben nálunk befektetés nem igazán várható (a pénzügyeink állásáról a szezon végét követően tervezek egy hosszabbat, most ne firtassuk), viszont az átigazolási stratégiánk 2017 óta igen kaotikus, vagy hát leginkább nincsen a folyamatos személyi változásokon túl, és mire mostanra letisztulni látszanak a viszonyok, maradt Don Raul kontaktos notesze, meg Kia Joorabchian páholya az executive boxban, és eddig mintha nem épp az Arteta áldal fentebb idézettek szellemiségében dolgoztak volna.

Amúgy még annyi, hogy megnéztem, hogy a mostani bajnok Poolban a PL-ben idén 20-nál több meccsen szereplő, vagyis kb. alapembernek számító 13 labdarúgó közül Klopp érkezésekor, 2015/16 őszén hárman voltak a keretben. Lehet tippelgetni, hogy a 2023/24-es PL győztes csapatunkban hányan lesznek a mostani keretből, és, hogy a többieket meg honnan/miből fogjuk összekaparni.

Egy olyan masterclass kéne ma Artetától, mint amit pár hete Pep tolt Klopp ellen.

Jövőre is marad az 5 csere, jajj

Szintén figyelemre méltó hír, hogy ma bejelentették, hogy jövőre is marad az 5 cserés szabály. Ennek én kevés előnyös részéről olvastam. Az egész a nagy csapatoknak fog kedvezni, akik megtehetik, hogy a padra is nagy neveket igazoljanak, és így könnyebben meg is tudják őket majd győzni nem kezdőbe kiszemelteket, hogy jöjjenek csak, kapnak kellő játékpercet. Állandósul így az is, hogy a meccs végére a mezőnyjátékosok fele lecserélődhet, amitől picit barátságos meccs hangulat lesz. Arról nem is beszélve, hogy így nem csak ezen a héten, hanem jövőre is minimum kétszer megélhetjük, hogy az épkézláb védelmünkre egy óra brusztolás után rászabadítják mondjuk a Henderson, Wijnaldum, Firmino hármast. Vagy épp Foden, David Silva, Zincsenko triót. És akkor mi ránézünk majd a padra, és filozunk, hogy akkor Kolasinac, Sokratis vagy majd valamelyik akadémista menjen be közéjük balettozni.

Na, hát akkor ennyit, az Outelágazás szerkesztőségének nevében kívánok mindenkinek jó szurkolást, meg persze MOCSKOS PUDLIK, MOCSKOS OLAJOSOK, MOCSKOS UEFA!

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása