Outelágazás

Kezdjünk mindent elölről

2019. január 01. - Zero_L

A múltkori szánalomra azt hiszem felesleges a karaktereket pazarolni.

 

 

Jobb ha beletörődünk abba, hogy ez is egy mocskos hosszú év lesz. Az orákulum szerint nem fogunk komoly igazolásokat lebonyolítani a télen, az ilyen Cahill szintű megoldások meg kb a szarnak egy pofon. Marad mindenki és csak abban reménykedünk, hogy Koscielny megtalálja a sérülése előtti formáját. Ha nem akkor erre a szezonra nyugodtan le lehet húzni a rolót, mert ilyen szánalmas védekezéssel képtelenség bármit is elérni. Mustafi múltkori attrakcióját látva végleg betelt nálam a pohár. Emlékezzünk vissza a nyáron neki volt ez a zseniális megszólalása, mikor az edző cseréről kérdezték:

I’m happy because it’s difficult when you never know what to work on because no one tells you.

Neki eddig senki nem szólt, hogy amit a pályán leművel azt nem lehet védekezésnek, de még jégtáncnak sem nevezni. Le merem fogadni ennek az idiótának, nem valami helyi rap művész aktuális számai szólnak AirPod/Beats-n keresztül, hanem a belégzés és kilégzés vezényszavak. Rossz nézni a játékát és nem értem komolyan vehető ellenfelek ellen ezek után hogyan lehet felküldeni a pályára. Jó lenne minél hamarabb kitenni, ha lehet akkor valahogy így:

Emery eddigi megítélését is nyugodtan lehet sztornózni. Az utóbbi fél évben szinte egyenlő arányban voltak rosszabb és jobb meccsei, így teljesen felesleges visszafelé mutogatni pro és kontra bezzeg xy ellen mi volt alapon. A menesztéséről jelenleg értelmetlen beszélni, legközelebb ezt maximum nyáron lehet felvetni, de van egy rossz érzésem, hogy egy gyengébb szereplés esetén is még plusz egy évet biztos adni fognak neki.

 

 

Még van egy fél év hátra, de ha se támadásban se védekezésben nem tud fejlődni a társaság tavalyhoz képest, akkor mégis miért hisszük, hogy Emery a megfelelő edző a padunkra? Milyen alapon adunk neki akkor plusz kettő, három átigazolási szezont, hogy a saját képére alakítsa a keretet. Pont azért hoztuk őt, hogy a padon is pluszt jelentsen, ha ezt ő is csak a pénz elköltésével tudja elérni, akkor nem ő a megfelelő ember.

 

Véleményem szerint a támadójátékunkon lehet majd a leginkább lemérni a tavasz folyamán a baszk mester alkalmasságát. Ebből a társaságból többet illene kihoznia, ha ehhez neki egy klasszis szélső kell, akkor egyszerűen alkalmatlan erre a feladatra. Én bár nehezen, de azt is képes vagyok elfogadni, hogy Özil sincs benne az elképzeléseibe. Viszont akkor illene nélküle már valamit felmutatni, mert az számomra vállalhatatlan kategória, hogy az egyetlen olyan játékost mellőzzük, aki a semmiből is tud helyzetet teremteni a társainak, ellenben alternatívaként nem tudunk felmutatni, amiben látszana a tudatos támadásépítés.

Ezt kellene meglépnie Emerynek, vagy építsen Özil köré egy rendes támadórendszert, vagy akkor hagyjuk a németet és klasszikus irányító nélküli játékrendszert alkalmazzon. Végre lássuk melyik irányba indulunk el. Annak semmi értelme, hogy hol játszik Özil hol nem, ráadásul még a kapitánynak is kinevezi. Fél évig még itt van Ramsey, őt is lehet használni, ha nincs szükségünk klasszikus irányítóra. Bőven van elég minőség ebben a keretben. Senki nem várja el a liga legjobb támadógépezetét, csak annyit hogy legyen egy rendszer, ami illik a játékosokhoz.

Egyébként ma a Fulham csapatát látjuk vendégül, akik a korábbi PL győztes Ranierivel sem kezdtek el szárnyalni, de legalább már nem kapják ipari mennyiségben a gólokat. Idegenben még mindig csak két pontot szereztek egész szezonban. Igazából a következő pár héten tök mindegy az ellenfél személye. Emerynek meg kell hoznia pár változást, ezeket lenne jó viszontlátni a meccseken. A szezon elején Torreira és Leno kezdetését (fogjuk rá) még időben lereagálta, most egy sokkal bonyolultabb problémát kell megoldania, amihez úgy néz ki kevés volt fél év.

 

 

Ja, amúgy Boldog Új Évet mindenkinek…

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása